Skip to main content

kolej vs tulisan hitam

salam readers. . .


mulai hari ni,tulisan aku akan jadi kaler hitam je okeh.sebab aku dah malas nak tukar2 kaler.hehe..
by the way.sekarang dah kecoh pasal budak2 Uitm dah tau result kolej.ape?result exam aku?haha..okeh la.janji tadek repeat macam sem lepas.aku dah serik woo..hahaha.
seperti yang tertera kat atas (cewahh), sem ni,kali ni, budak2 akaun dapat REDANG 3.harap maklum! redang tuh penuh dengan monyet2,berok2 di kala waktu petang.best la pasni boleh main kejar2.kuros la aku.haha.yang penting jauh ngan dining.huh! lagi kurang la aku makan.haha
tapi sape yang sebilik ngan aku ni?kawan2 aku sume kat atas.adoyai!!

ehem3..excuse me.maaf coz tak dapat nak jalan2 kat sume blog2 korang.aku mmg tadek mase la sejak2 keje ni.arini aku ponteng keje!! ahaha..selamber aku tido sampai kul bape tah...
nanti kalau aku betol2 ade mase,aku jalan2 kat blog korang oke!
saya korang ketat2.. :))


Comments

adrinaqamarina said…
ouh,,,iqa dah nak naek sem baru eh?selamat berjuang! nanti tak boley bangun lewat ag da...hehe~
huhu..yup :p
tau xpe..
sem dpn clas kul 8 pg jer..huhu
Tapak Kaki said…
apa kata ang ambik monyet tu buat jadi haiwan peliharaan macam kucing..haha
hahahaha..tanak ler :p
Tapak Kaki said…
best apa bela monyet.. nanti leh suh amik panjat pokok kepala.haha
hahaha..hah.sebab x suke kelapa la tanak kwn ngn monyet tuh.huhu :p

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…