22 June 2010

semangat!


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

good morning semuanya..hari ni aku bangun awal daripada biasa.awal tu takla awal sangat macam mak-mak,nenek-nenek.awal mcam orang mude.haha.kalau ikutkan hati aku ni,memang aku tak bangun sampai tengahari karang.tapi,sebab mak aku tadek so aku lah kene ambil alih tugas mak-mak eh silap tugas-tugas mak aku.aku ade sorang je mak.bukan due.hehe.pagi-pagi lagi ayah aku dah kejut. "bangun2.hantar adik g sekolah". aku dengan rajin,yakin dan semangat malas bangun lah.basuh2 muke and siap2 pergi hantar adik aku.tapi sebelum tu,sempat lagi aku online.kebetulan pulak mr.roomate aku tak tido lagi lepas tengok bola kot.aku pun sempat jugak la beromen-romen berkomen dengan die.tapi aku lupa pulak yang semalam aku tacing dengan die.haha.adoi.baru nak buat merajok.tak jalan jugak.kenapa?hah.semalam macam ni...

aku call dia.yelah.rasa macam dah lama tak borak-borak ngan dia.padahal aku tipu je.aku pun call la sebelum nak tidur.hepy la jugak time calling2 tu walaupun aku tengah terasa hati,jantung,limpa,pedal semua2 lah ngan dia.pastu dia dengar aku mencarut menguap.dia pun cakap "hah.dah menguap.dah2 pergi tidur cepat.esok nak pegi keje lagi" aku dalam hati ni dah menyumpah2 ni "ape hal mamat ni?aku tak puas lagi kot borak ngan die.tak tau ke aku rindu tahap gaben?" pastu aku pun terus cakap "bye" then letak! merajok la konon-kononnye.tapi langsung dia buat dek je..die pun mesej la aku.ala2 mesej tacing gituh.haha.padan muka.aku marah la dia.tapi dia boleh aje gelak2 lagi kat aku.aku pun tidur la.huhu.

oh tidak! aku dah mengarut.sebenarnya aku nak cakap pasal kerja aku yang bakal tamat 1 july ni.hehe.ingat tak lagi hari tu aku ada cerita pengalaman aku kat tempat kerja.siap menangis lagi nak resign kan?hehe.tapi sekarang pejam celik pejam celik tinggal satu minggu lagi nak habis kerja! dan aku tersangat la bahgia menanti hari-hari yang berlalu.hari semakin cepat meninggalkan aku.cewah.hehe.tiap-tiap hari aku semakin semangat nak pergi kerja.sekarang pulak dah ada staf baru.yang penting melayu.so,tadek lah aku melanguk sorang-sorang.pengalaman aku kerja ni memang sangat la berharga.tapi lepas ni aku tanak dah cari kerja macam ni.seriously sangat-sangat la penat.ni pun aku tengah tunggu time nak pegi kerja.sementara tu update entri baru dulu la kan?aku pun tengah tunggu untuk buat course registration ni.sem depan aku akan ambik subjek-subjek seperti yang tertera kat bawah ni.hehe

FAR150
BEL311
LAW240
MGT215
CTU231
MAF220




terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

5 Love Note (s):

Tapak Kaki said...

macam tu pun mau merajok jugak ke?haha..

SYAMIMI said...

mr rumate 2 ur bf ke? hehe

puteri ternoneng said...

tapak kaki:hehehe..biarlah.majok2 manje je.hahaha..


mimi:hehehe...yup *malu

.aira. said...

haha, manje xD bagos2, btw, amek course ape uh ??

jempot lihat blog and tingglkan jejak anda di entri ni :D
aiz batu campur - tips mengelakkan perut buncit, haha

puteri ternoneng said...

hahahaha :P

amek akaun ;D

oke2..i will..

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan