31 July 2010

aku sudah shopping rayer!!


.Assalamualaikum.

khamis

arghhhhhhhh!!!!
penatnya duduk berjam-jam dalam kete tu hah
walaupun aku bukan driver tapi
penat mengalahkan driver
tapi sempat lagi aku nak online nih sebab
pagi-pagi esok dah kena balik DUNGUN lagi!!!!
ah..memang aku tak nak la
dah la ada kuiz esok
AKAUN lak tu
memang naya la aku hahaha
meh sini aku nak story pasal aku g shopping nih

hari khamis tu aku bertolak dari rumah ke kL pukul 3 petang kot
sampai kL pukul 8 lebih macam tu lah
mau tak cramp bontot aku ni hah duduk dalam kete lama-lama
tidur + makan = tu je aku tau
sampai kat kL,macam biasa la kan
check in kat Kuala Lumpur International Hotel
lepas dah setel semua,kiteorg pun naik la kat bilik
lepas siap-siap kemas kiteorang plan nak g makan
aku ni pun berlari-lari la ambik handbag kat katil hujung
tengah lari-lari tu....
"aduhhh"
pedih gile kaki aku
tengok-tengok je dah berdarah
aku nampak macam kaca halus so,aku cepat-cepat la buang kaca tu
sekali darah tak henti-henti
sengal betol
aku heran la dengan housekeeping kat situ
takkan la time bersih-bersih bilik,dieorg tak vakum bawah-bawah,tepi-tepi,celah-celah katil tu hah??
ayah aku cek kat tepi-tepi katil tu
rupa-rupanya banyak lagi kaca-kaca halus
nasib baik aku kena sikit je
lepas tu,turun la g makan
first night sampai tu,memang tadek aktiviti ape-ape pun


jumaat

pagi-pagi esoknya mak aku bising-bising dah suruh bangun
adalah lebih kurang pukul 8:30 pagi kot
awal lagi tuuhhhhh
lepas aku mandi-mandi,baru la mak aku bagitau nak pegi breakfast kat cafe hotel
aku pulak lupa yang ada kupon kot
yang boleh makan free je kat hotel tu
lepas makan-makan plan abah aku adalah nak pegi shopping kat Mid Valley
dan ini adalah julung-julung-julung kalinya aku ke Mid
hahahahaha
lantak la orang nak cakap aku ni apa pun
tapi,itulah hakikat.hehehe
sebelum pegi sana,singgah kat Low Yat kejap sebab adik aku ni hah...
nak sangat beli DSLR!!
bagi aku, makan lagi best
hahahaha
so,lepas pegi Low Yat tu,aku jumpe kawan baik aku
NUR ALIFAH
dia study kat KPTM Bangi dan disebabkan agak kelamaan aku tak jumpa dia,aku pun call la dia ajak jumpa
dan dia pun tersangat la baik hati kerana memonteng kelas kerana nak jumpa aku dan family aku
hahaha
lepas jumpa,tanya la dia macam mana nak pegi Mid tuh
dia pun gtau naik train la murah sikit
aku dalam hati ni dah tersangat excited sebab aku taj pernah pun naik train ke monorail ke dan apa-apa jelah yang seangkatan dengan nya
aku pun sangat bangga ye sebab aku dapat naik monorail dan KTM
hehehe..memang aku agak kekunoan bab-bab ni



*****************************************
trimas incik google


lepas tu,sampai la aku kat Mid
time on the way nak pegi MId tu sempat jugak aku beli cardigan kat tepi-tepi
sebab kalau beli kat terengganu ni
memang cekik darah la semua
mahal nak mampos kat sini

dah sampai dalam Mid,aku pun apa lagi
start la shopping
tak kesah la dah terpisah dari family aku pun
janji aku shopping
nak-nak pulak ada sale
aku kaut semua baju-baju cantik
hehehe
sempat jugak la aku rembat 4 helai baju
kalau tengok harga asal memang aku tak beli la
tapi sebab SALE,aku beli la
aku ni mane bleh tengok blouse cantik-cantik
berjam-jam jugak la aku kat Mid tu
naik cramp kaki aku ni rasanya masuk pukul 12,keluar pukul 4 lebih kot.
memang menjadi shopping aku taun ni
lepas dah penat kami pun pulang
kawan aku tuh,balik ngan train
aku ngan family aku naik teksi je
sampai kat hotel semua siap-siap nak solat jamak asar dan zuhur pulak
lepas tu ayah aku cakap
"jom g SOGO"
aku ngan mak aku apa lagi
memang semangat gile nak pegi
pegi SOGO lebih kurang pukul 6 petang kot
keluar-keluar pun dekat pukul 10 dah..hehehe
okeh-okeh..aku dah mals nak cite lagi..yang pasti memang aku shopping sakan taun ni
pemberi bajet aka ayah aku pulak bagi bajet lebih taun ni
tu yang syok sangat rembet-merembat baju tuh
hehehe

sabtu

shopping lagi ye pagi-pagi sebelum balik
tapi,sekejap jelah sebab dah nak balik
kiteorg singgah kat Semua House sebab nak cari baju melayu untuk adik-adik aku yang hensem lagi style sejak makin membesar ni..huhu
aku ngan mak aku pun sempat jugak la melabur duit kat situ
aku beli tudung dan jugak selendang tu pun lepas ayah aku tambah lagi bajet
hehehe
lepas dah siap semua,kami pun pulang la ke
TERENGGANU DARUL IMAN
sebab ahad kat sini dah start keje,sekolah pun dah buka dan yang paling penting
aku pun kene balik DUNGUN lagi!!
dan itu jugak bermakna blog aku ini jugak akan dipenuhi habuk
hehehehe
selamat tinggal
dan yang paling penting

SALAM RAMADHAN AL_MUBARAK
banyak-banyakkan amal dalam bulan mulia ini
:)

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

6 Love Note (s):

hudhud said...

ohhh I selalu stay KL international hotel if turun KL. Tak pernah la pulak jd benda cmni. huhu. mid mmg sale gila. best kan? shopping thn ni semua baju bawah 100. bangga weh haha.

tp KTM super lembab kan? huhu

Tapak Kaki said...

perkataan SALE tu memang memberi hasutan yang kuat especially kat pompuan..hahaha. sungguh dangerous

puteriqaizyan said...

@hudhudnk wat cner kn..xnmpk kot.hehe...a'ah..mid mengalahkan sogo.tu yg soping sakan kat mid.hehe..ktm?hmm..tau takpe..wakaka

puteriqaizyan said...

@Tapak Kakiaish..bagus ape..hahaha..time sale nilah nk borong sakan..haha

adrinaqamarina said...

wah3 iqa...dari ganu ke kl nak shuping.... =)

puteriqaizyan said...

@adrinaqamarinahahaha...saje je nak round2..lame x g jln2 ngn family ;)

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan