Skip to main content

tanak balik boleh tak?

salam readers. .

agak-agak korang tengah buat apa la ye petang-petang macam ni?
...
blogging?
facebooking?
joging2.jln2. kat blog kawan2?

ape??

tidoo??!!!

aiyaakkkk!!same jelah kite ni.aku baru je bangun tido.haha

esok aku dah nak balik UiTM kesayangan aku tuh
kemalasan berganda-ganda saat ini
aku pun tak kemas apa-apa lagi barang nak balik kampus
sikit pun aku tak sentuh
kenapa?
entahlah
aku rasa sekejap je 2 bulan ni berlalu
sekarang dah nak balik kampus lagi
sedih kan?
nak-nak kalau yang jauh dari family

aku?
perjalanan nak balik kampus taklah rasa penat
sebab....

sejam je nak pegi kampus tu.heee..
very the gedik la aku ni
tapi sejam tu jugak lah kadang-kadang buat aku homesick!
ceh!!
gedik lagi

sem baru ni,aku dapat Redang 3
ada apa kat situ?
petang-petang ramai
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

abang-abang
pakcik-pakcik
makcik-makcik
kakak-kakak
adik-adik

dan seluruh keterunan yang di panggil

MONYET!

waaaa!! T_________T
aku tak nak duduk kolej tu
walaupun sebilk cuma 3 orang
loker besarrrr punyyeerrr
meja study pun besar
tapi tak best
sebab ade makhluk-makhluk seksi tu
takkan petang-petang asyik nak main kejar-kejar je
kurus aku macam ni.haha

jadi untuk itu
aku terpaksa la offline
mungkin
....

sehari
seminggu
sebulan
atau selamanya
T____T

ahh..gedik la pulak aku kali ni
takpe jangan risau
minggu depan yakni hari rabu ini
aku akan balik lagi
sebab aku nak ambik duit gaji aku!!!!!
yeehhaaa!!!
suke suke suke!
nak buat apa eyk?
hurmmm...

belanja family makan
beli hadiah untuk adik
beli hadiah untuk dia..hehe

minggu depan aku balik
aku jalan-jalan kat blog korang okeh?
sejak semalam aku tak sempat nak singgah semua
yang mana sempat je aku singgah
maaf ye

buat masa sekarang nilah last entri aku
sekarang aku perlu berkemas-kemas nak balik Dungun!!
tata
titi
tutu sume!!

Comments

Orang biasa said…
UiTM Shah Alam ek?setahu aku kolej seroja yang banyak monyet..aku pun taknak balik uitm esok..dah la jauh..hohoho
Tapak Kaki said…
jangan lupa buat monyet tu jadi haiwan pelihara ok..be nice with them.haha
afif:huhuhu...no lah..

uitm dungun..

agaknye mmg uitm ske bela monyet kot.huhu
tapak kaki:hehehe..ok bosh.t aku bwk balik ntk kau satu ok.haha :))
adrinaqamarina said…
tata iqa!
gonna missing u...aww! *sambil lap air mata
haha~
rina:hahaha :p
tak iklas sedey tuh..
huhu
gonna mish u too!
MOFASAD said…
selamat sambung belajar!!!!!!!!!!!

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…