Skip to main content

kau masa kecik-kecik dulu hitam gileeeewwwwww!

heh. hitam gila? wuwuuu T__T sadis okeh bila orang cakap macam tu kat kau. serius sedih. nasib baik dah umur doploh satu. jadi cover la sikit kesadisan tu kan. ehek. semalam aku kemas-kemas bilik sambil tengok album-album lama. pheww. banyak gila gambar time kecik. maybe ibu aku eksaited sebab anak sulong dan perempuan.. dah la comel je. keh keh keh.


sebelum upload aku scan lah dulu gambar. tengah bajet comel duk scan, tiba-tiba je mak sedara aku sound kat belakang.

" eh sape tu? along eyh? "

aku sengih je lah =))

" dulu masa kecik-kecik mu hitam gila long. sungguh la. "


errr.. terkesima aku depan komputer. baru nak bajet comel. huk huk huk. makan, kesentapan telah berlaku disitu. sobs. tapi aku pernah jugak tengok gambar aku masa umur 5-7 tahun. memang ada satu gambar tu aku hitam gila. hitam legam wokeh. *gelak*


aku dulu ganas woo. main dengan budak laki. hari-hari main tengah panas. lepas tu bergeluman dengan pasir segala. haha. dulu la. sekarang kau ajak aku main pun aku buat dekk je. 



ololo.. kecik-kecik dah nak pakai tudung. hehe. ^^_



ibu cakap aku suka gila time ni sebab dapat cincin. tapi sekarang aku dah tak suka pakai cincin sebab gatal. jadi stalker-stalker tu, kalau rasa nak masuk meminang kena guna gelang. HABIB pun jadi lah~~ ngeh ngeh ngeh


p/s : aku agak busy sekarang sebab nak siapkan barang-barang untuk balik rumah sewa esok. so, maaf lah kalau tak sempat blogwalking. bajet retis nih. *lempang*



When I was just a little girl
I asked my mother, what will I be
Will I be pretty, will I be rich
Here's what she said to me.


Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be...~

Comments

izuddinrahim said…
apsal tak ajak aku main pasir dulu? aku pon minat gakk.. hahaha
Yaya Azura said…
gambar pakai tudung tu terserlah kelentikan bulu mata..cantik...
syazwani ab said…
amboyyy . HABIB gitchuuu
Syat0za Zai said…
comei2!!


adeh! zai dlu kecik2 putih melepak! skang ni =="

ermm, gelang habib pakcik habib je la beli..huhu
kemba : alolo.. aku lupe ah. haha


kak yaya : muehehe. =))


wani : demand cmnilah. haha


zai : bhaha. baik usah pakcik habib teross ^^_
Unknown said…
keh keh keh..gelak aku baca.. aku drpd dulu sampai la ni masi lgi hitam..hahah
alexayussida said…
bese la kecik2..tak berpanas hujan tak sah kan..kulit blkg kira..yg pntg dapat main..hehe:)
Anna Boleyn said…
hehe mana ada hitam yunk. okay jeh comel je tu! :)
Azhafizah MN said…
tak nampak hitam pong..nampak shumill je..
Hanim Mahali said…
samalah kita... masa kecik hitam..T_T
tapi hitam hitam pun comel tetap ada...Hee
Muhammad said…
gua time kecik-kecik dulu putih melepak beb..tapi bila dah besar..tukar jadi hitam metalic pulak..ganas tak? hahaha XD
abu : hehe. ala, hitam tu kan menawan. eceh.


twinkle2 : huhu. thanks dik ^^_


kak anna : haha. skang pon hitm la kak =P


sis : haha. mase ni putih lagi.kot la. haha


hanim : haha. hitam manis org ckp. keh keh keh


mfs : metalic? haha. buleh belakon jd org minyak. haha
Patenggg said…
dulu sy gelap..tak hitam..gelap sikit je..KEJAM perkataan hitam tu..HAHA..tapi skarang sy dah cerah..!!HEHE..
hahaha. akak HITAM. nasib la. huhu

nk jgk putih. huhu
Aida Lela said…
cumil apa :)

*sweet
Tapak Kaki said…
hitam ni mesti time kecik dulu dok main pasir luar rumah kan..hehe
aida : haha. ^_^


tapak kaki : haih. mestilah. ratu bab2 main pasir ni. haha
nanad said…
alo tomei tomei

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…