23 May 2011

darjah kekerintingan rambut.


.Assalamualaikum.

yeah. bersua lagi kita di siang hari yang panas ni. rasa macam nak berendam dalam air batu je. tak pun duduk dalam peti ais. tapi kan, perasan tak kalau masuk dalam bilik air mesti sejuk. pehal eyk? tu la buat aku rasa nak makan, tidur dalam bilik air je. =.=' tapi bagus jugak lah panas macam ni, sebab kain semua cepat je kering. haha.


oh. mula-mula aku nak mintak maaf banyak sangat sebab tak dapat nak blogwalking macam sebelum ni. mood blogging agak ke laut sekarang. lautan mana mood ni pergi pun aku tak tau lah. dah lah streamyz ni makin gila. penat dah aku cari mood. last-last tidur je santapan aku hari-hari. yelakan, cuti sem pun dah nak habis, jadi kenalah gunakan masa yang ada untuk tidur. =)


eyh. mukadimah pun ke laut dah. haha. cakap pasal rambut ni, memang rambut ni adalah mahkota wanita. yedak? sebab tu dalam Islam diwajibkan bagi kita untuk menutup aurat. =)) tapi, dah jadi lumrah manusia yang selalu rasa tak cukup sempurna. err. betul ke ayat aku ni? maksudnya macam nilah. orang yang rambut lurus nak kerinting. yang si kerinting nak lurus. 



lawa gila rambut taylor swift ni. =))



kalau aku, aku nak lurus, sebab rambut aku ikal mayang. haa. gitu.. bajet lawa lettewww. muahahaha. tapi memang aku suka gulung rambut aku. lepas mandi ke, buat apa ke, mesti aku gulung then sepitkan. haha. eh. bukan aku cakap rambut aku ikal, tukang gunting rambut bagitau aku. aku mana tau rambut ikal mayang macam apa. hahaha =P




print screen dari you tube =))
ni model iklan nikon D3100



sebenarnya aku cari video model yang kat tibi tuh. yang dia pakai snow cap sambil pegang camera nikon tu. tapi aku tak jumpa. haritu, sebelum balik cuti sem, time kat rumah sewa, nisah suruh aku terai pakai snow cap dia. then, aku pakai lah. pastu die cakap cantik. katanya macam model iklan nikon yang pakai snow cap tu.  auwww.. malu tau. ahaks. mood perasan dah datang macam ni lewww.. haha. aku tengok dalam cermin. err. cantik jugak aku rupanya. haha.


tapi tadeklah aku amik gambar. kan kalau amek, letak dalam dalam blog pulak. haha. nak show off la kiranya. eh. tak.. gila apa nak tunjuk rambut aku kat orang. haha. tapi siriyes aku nak rambut lurus. wuu. T__T


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

31 Love Note (s):

KAMIHIDUP said...

rambut ikal lah lawa. KAMI suka rambut ikal mayang, mayang diulek, heee.

fatenalina said...

waaa!!!nak tengok lah akak!!mesti comel..hik hik..

cucu umie said...

nak lurus rebonding..kuikui ala, okaylh tu rmbut yg sudah sedia ad

Lina said...

hehe x penah lg berambut kerinting padahal pernah gak teringin tp x cukup yakin...dpt bayangkan mesti kelaka jer muka...apapun suka dgn rambut skrg...lurus

p/s : suka rambut jennifer lopez cantiknyer lar

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

awek aku lisa rambut dia comel...hahaha

Arief Arf said...

cuba try botak.
mesti best. pakai tudung pun rasa ringan je.
hahahahaha
X)

Aimi dan Pakcik Hashim said...

jgn lepas tukar jd lurus ko menyesal lak

sebab ada kenalan aku menyesal tukar rambut dr kerinting jd lurus sampai rambut rosak

nanad said...

i loike curly curly

emieysandra said...

i like rmbut kerinting la..nak2 mcm taylor swift tu, huhu^^

Miza Yusof said...

rambut miza lurus tapi takda lah lurus cam rebonding tu. biasa2 ja. teringin jugak nak rebonding tapi takut rosak rambut. hikhik :D

Rara Farah said...

hahaha..aku dah agak...tu mesti TS...kikikiki...aku pun nak rambut lurus..siyes cakap...wuuuuuuuuu

aenmatderis said...

rmbut kerinting pon cantik ape...
tapi...
rmbut lurus lagi cantik..
ngeh3...

^_^-chill-

Ain Zulaikha said...

hehe tak nak lah kerinting sebab kerinting susah nak jaga.. :)


eh dah bertukar template :)

Cik Yatt said...

suke ikal mayang :)

JIJI YU said...

tgk rambut aku lurus je..

Puteri Iqa Izyan said...

@KAMIHIDUP

heh. mayang diulik tuh. hahaha

Puteri Iqa Izyan said...

@fatenalina

hahaha. tadek lawa2 lah dik. huhu

Puteri Iqa Izyan said...

@cucu umie

bazir duit je rebond. haha

Puteri Iqa Izyan said...

@Lina

hahaha. kan? mesti pelik je muke =P

Puteri Iqa Izyan said...

@muhammad iqbal hakimi bin tahir

ecece. gatal nau kau ni. haha

Puteri Iqa Izyan said...

@Arief Arf

haha. good idea =)

Puteri Iqa Izyan said...

@Aimi dan Pakcik Hashim

haa. tu r. aku dgr pon cmtu. rosak rambut..

Puteri Iqa Izyan said...

@nanad

haha. rimas je =P

Puteri Iqa Izyan said...

@emieysandra

rambut taylor tu cantek giler. huhu

Puteri Iqa Izyan said...

@Miza Yusof

haha. tau xpe. sbb tu x rebond rambut =P

Puteri Iqa Izyan said...

@Rara Farah

tgk bibir ngn hidung pon da tau. hahaha

Puteri Iqa Izyan said...

@aenmatderis

due2 cantek. huhuhu

Puteri Iqa Izyan said...

@Ain Zulaikha

haha. tau xpe. susah betul nk jaga.

Puteri Iqa Izyan said...

@Cik Yatt

huhu.. tak suka ^_^

Puteri Iqa Izyan said...

@JIJI YU

yeee.. aku nmpk. haha

adrinaqamarina said...

ouh rambut iqa kerinting eh?

tapi rambut yang kerinting sket3 kat bawah tu, ikal la kan? tu lawa.

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan