Skip to main content

darjah kekerintingan rambut.

yeah. bersua lagi kita di siang hari yang panas ni. rasa macam nak berendam dalam air batu je. tak pun duduk dalam peti ais. tapi kan, perasan tak kalau masuk dalam bilik air mesti sejuk. pehal eyk? tu la buat aku rasa nak makan, tidur dalam bilik air je. =.=' tapi bagus jugak lah panas macam ni, sebab kain semua cepat je kering. haha.


oh. mula-mula aku nak mintak maaf banyak sangat sebab tak dapat nak blogwalking macam sebelum ni. mood blogging agak ke laut sekarang. lautan mana mood ni pergi pun aku tak tau lah. dah lah streamyz ni makin gila. penat dah aku cari mood. last-last tidur je santapan aku hari-hari. yelakan, cuti sem pun dah nak habis, jadi kenalah gunakan masa yang ada untuk tidur. =)


eyh. mukadimah pun ke laut dah. haha. cakap pasal rambut ni, memang rambut ni adalah mahkota wanita. yedak? sebab tu dalam Islam diwajibkan bagi kita untuk menutup aurat. =)) tapi, dah jadi lumrah manusia yang selalu rasa tak cukup sempurna. err. betul ke ayat aku ni? maksudnya macam nilah. orang yang rambut lurus nak kerinting. yang si kerinting nak lurus. 



lawa gila rambut taylor swift ni. =))



kalau aku, aku nak lurus, sebab rambut aku ikal mayang. haa. gitu.. bajet lawa lettewww. muahahaha. tapi memang aku suka gulung rambut aku. lepas mandi ke, buat apa ke, mesti aku gulung then sepitkan. haha. eh. bukan aku cakap rambut aku ikal, tukang gunting rambut bagitau aku. aku mana tau rambut ikal mayang macam apa. hahaha =P




print screen dari you tube =))
ni model iklan nikon D3100



sebenarnya aku cari video model yang kat tibi tuh. yang dia pakai snow cap sambil pegang camera nikon tu. tapi aku tak jumpa. haritu, sebelum balik cuti sem, time kat rumah sewa, nisah suruh aku terai pakai snow cap dia. then, aku pakai lah. pastu die cakap cantik. katanya macam model iklan nikon yang pakai snow cap tu.  auwww.. malu tau. ahaks. mood perasan dah datang macam ni lewww.. haha. aku tengok dalam cermin. err. cantik jugak aku rupanya. haha.


tapi tadeklah aku amik gambar. kan kalau amek, letak dalam dalam blog pulak. haha. nak show off la kiranya. eh. tak.. gila apa nak tunjuk rambut aku kat orang. haha. tapi siriyes aku nak rambut lurus. wuu. T__T

Comments

KAMIHIDUP said…
rambut ikal lah lawa. KAMI suka rambut ikal mayang, mayang diulek, heee.
Patenggg said…
waaa!!!nak tengok lah akak!!mesti comel..hik hik..
Unknown said…
nak lurus rebonding..kuikui ala, okaylh tu rmbut yg sudah sedia ad
Lina said…
hehe x penah lg berambut kerinting padahal pernah gak teringin tp x cukup yakin...dpt bayangkan mesti kelaka jer muka...apapun suka dgn rambut skrg...lurus

p/s : suka rambut jennifer lopez cantiknyer lar
awek aku lisa rambut dia comel...hahaha
Arief Arf said…
cuba try botak.
mesti best. pakai tudung pun rasa ringan je.
hahahahaha
X)
Anonymous said…
jgn lepas tukar jd lurus ko menyesal lak

sebab ada kenalan aku menyesal tukar rambut dr kerinting jd lurus sampai rambut rosak
nanad said…
i loike curly curly
emieysandra said…
i like rmbut kerinting la..nak2 mcm taylor swift tu, huhu^^
Unknown said…
rambut miza lurus tapi takda lah lurus cam rebonding tu. biasa2 ja. teringin jugak nak rebonding tapi takut rosak rambut. hikhik :D
Rara Farah said…
hahaha..aku dah agak...tu mesti TS...kikikiki...aku pun nak rambut lurus..siyes cakap...wuuuuuuuuu
aenmatderis said…
rmbut kerinting pon cantik ape...
tapi...
rmbut lurus lagi cantik..
ngeh3...

^_^-chill-
Ain Zulaikha said…
hehe tak nak lah kerinting sebab kerinting susah nak jaga.. :)


eh dah bertukar template :)
YattAkasah said…
suke ikal mayang :)
Unknown said…
tgk rambut aku lurus je..
@KAMIHIDUP

heh. mayang diulik tuh. hahaha
@fatenalina

hahaha. tadek lawa2 lah dik. huhu
@cucu umie

bazir duit je rebond. haha
@Lina

hahaha. kan? mesti pelik je muke =P
@Aimi dan Pakcik Hashim

haa. tu r. aku dgr pon cmtu. rosak rambut..
@emieysandra

rambut taylor tu cantek giler. huhu
@Miza Yusof

haha. tau xpe. sbb tu x rebond rambut =P
@Rara Farah

tgk bibir ngn hidung pon da tau. hahaha
@Ain Zulaikha

haha. tau xpe. susah betul nk jaga.
adrinaqamarina said…
ouh rambut iqa kerinting eh?

tapi rambut yang kerinting sket3 kat bawah tu, ikal la kan? tu lawa.

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…