03 May 2011

Kalau Bercakap Tu, SETAN kan?


.Assalamualaikum.

pesen aku, sehari kalau tak bercakap memang mulut aku kering gila. haha. kadang-kadang aku suka sangat bercakap sorang-sorang. tapi aku tak sewel okeh. =)
lebih-lebih lagi bila jumpa geng-geng scandal aku. lagi lah tak berhenti cakap. macam bertahun-tahun tak jumpa. tak tau lah macam mana life kiteorang lepas nih. dah la duduk satu rumah sewa. mesti lagi banyak cerita. entah lah. aku pun tak paham. tapi geng-geng scandal nih memang best kalau ajak bercakap.  =P


tapi bercakap tu setan ke? eh, bukan lah. heee. macam ni. hari tuh tengah aku bersiap-siap nak balik study week, dua orang rumet aku tengah borak pasal apa entah. yang aku ingat pasal MIMPI. siapa yang tak pernah mimpi? silalah terjun bangunan sekarang. ehek~
aku kalau nak mimpi memang susah betul. kalau mimpi pun mesti merapu meraban je. haha.


saya nak mimpi awak. boleh? =P



eh. kuat betul merapu kan? sambung pasal rumet aku tadi. ekceli aku ada dengar one of rumet aku*aku memang suka rojak bahasa ni. haha 
cerita, yang time mimpi tuh orang dalam mimpi (paham?) bercakap dengan dia. pastu aku dengar lagi yang dia cakap kat rumet aku sorang lagi yang dia pernah dengar orang cakap :
"kalau kita orang dalam mimpi bercakap dengan kita, tu maknanya SETAN"
errr...ekceli aku pernah jugak dengar pasal ni. dan aku pun tak tau banyak pasal ni. nak google apatah lagi kan? pemalas walaupun memang internet depan mata aku je. haha. so.. aku speechless. tak tau dah nak taip apa lagi =P


actually... 
NOT
NEVER



agak agak la kan, bila lah orang nak bagi kat aku lagu ni? haha




terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

27 Love Note (s):

mie said...

ni mesti time tido pun bercakap..
eheheeeeee

syafiqakarim said...

hey bby...
ouh geli geli.
haha motif entry ni?tak paham -.-
haha.gua pena dgr gak babe.
tp wallahualam laa.
rasanye betul la weh.mimpi
mainan tido.dan di permainkan setan.
kan?hmm.nanti la gua googl. ;p
ok.lu sombong skng.hahaha

Puteri Iqa Izyan said...

@mie

sshhh..jangan gtau orang. haha

Puteri Iqa Izyan said...

@syafiqakarim

aku yang baca lagi geli.haha
aku pun tak paham ape motif aku.haha
tahun depan wa sambung cite ni. haha

Hishyamuddin said...

tido brckap xpe, jgn tido sambil jln..hahaha

Rara Farah said...

oink...aku out of tajuk boleh??hehehe...dop paka nuffnang doh ke???baru perasaan eh??hehehe...and ser lagi...ecece...cakak ganu lah pulop..apesal mg jadi orang paling rajin mengomen ek??tak aci betul...hehehe

kim heeruul said...

aku pernah mimpi jumpa artis korea..hehe..^^

jemput singgah blog aku..^^

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

patut lah hari2 ko spam wall fb ngan twitter aku...

meeeekkkkkdiiii.. blink2 =D

- koroe - said...

awak kurus !!

saya orang yang kelima juta yang cakap awak kurus. hehe

- koroe - said...

oh ada komen moderation pulak. rasanya bukan orang kelima juta dah kot. geram betei !

Far8 budak baik said...

ekcili...hahahahaaha =p
entry tak abis ni..
tergantung kot..
haha..nympah aku bace haha

emieysandra said...

mainan tido je kot, takootnyerr~

SIELA MIKAIE said...

yeke? 1st time akak tw nie..
nnti akak try search google..
akak suka mimpi bukan2...
selalu mimpi..
yg bestnyer akak selalu mimpi ape yang telah jadi hari tu.. memang selalu...

JIJI YU said...

muheehe...aku tak pernah ngigau

erysweetie said...

hoo..gitu eh? first time dengar..

fyna said...

;)
singgah lepak kat belog nh sambil bace entry..



ngigau e?

Puteri Iqa Izyan said...

@Hishyamuddin

isk. tak penah oke. :D

Puteri Iqa Izyan said...

@Rara Farah

sbb tangan aku gatal nk mengomen r..hahaha..

Puteri Iqa Izyan said...

@kim heeruul

haha.ye2 je.
grr

Puteri Iqa Izyan said...

@muhammad iqbal hakimi bin tahir

haha. kaitan? ^_^

Puteri Iqa Izyan said...

@- koroe -

hahaha.. orang ke 5000 juta dah nih :P

Puteri Iqa Izyan said...

@Far8 budak baik

haha.bagus2. memahami betul. mmg mls nk sambung. haha

Puteri Iqa Izyan said...

@SIELA MIKAIE

oh yeke?
sy selalu dgr org ckp cmni.huhu

Puteri Iqa Izyan said...

@JIJI YU

mimpi lah. grr

Puteri Iqa Izyan said...

@erysweetie

huhu.yeke? :D

Puteri Iqa Izyan said...

@fyna

mimpi~ ^_^

MIMIE AIZA said...

kalau org bercakap masa tidur mesti best kalau kacau. heeee

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan