02 May 2011

Polkadot Doughnut's Videos Are Suck!


.Assalamualaikum.

eksaited pulak nak taip entri sekarang. mentang-mentang tengah cuti sem. kalau ikut dalam draft memang bertimbun lah entri yang nak dipublishkan. tapi gitulah nampaknya. lain yang nak publis, lain yang tulis. eyh. macam keling pulak ayat aku.



dan kalau ikut fenemona sekarang pun memang ramai yang lebih senang jadi vlogger. anwar hadi, mat luthfi. okeh. itu saja yang aku kenal. kalau nak jadi vlogger bukan senang. ke senang? tapi aku rasa susah. yelah. korang kena bercakap depan video sorang-sorang. pheww~ kalau mak dengar, mesti mak cakap " anak aku ni cakap dengan sape? aku rasa dalam bilik dia sorang je.. "



bagi yang baru nak berjinak dengan dunia vlogger, mesti akan kena kutuk. tiru orang tulah, tiru orang nilah. ala, tak perlu nak salahkan si vlogger kalau dia nak buat video dia sendiri. biarlah mereka dengan kerja mereka kan? lagipun vlogger-vlogger yang lain pun mesti buat sebab tengok orang lain buat jugak kan? so, rasanya tadek isu siapa tiru siapa. yedak?



samalah jugak macam blog. takkan lah bila orang baru buat blog, kita nak cakap dia tiru orang jugak kan? vlogger dengan blogger tadeklah jauh mana perbezaan. kalau blogger, meluahkan melalui penulisan. kalau vlogger, melalui video mereka. biarlah mereka nak luahkan bakat terpendam mereka. korang yang banyak songeh komplain ni boleh ke buat? kalau tak boleh, duduk diam-diam. jangan nak banyak mulut pulak. *kang tak pepasal aku kena maki pasni :P



dari tadi duk membebel tak berhenti. mulut manusia macam nilah. eyh. silap. ni jari yang menaipkan? err. jari banyak sangat. sepuluh ada jari. sebab tu menaip berjela-jela je :P
tadi aku nampak kawan aku share video. katanya orang TERENGGANU. weh. negeri aku. fuh. walaupun negeri aku ni tak banyak shopping complex, tapi aku sayang negeri aku ni tauuu~



bila aku tengok video tuh memang best. sebabnya dieorang buat vlog sambil cakap dalam bahasa terengganu. so kalau korang rasa nak belajar cakap terengganu boleh la terai.. heee







aku suka video ni sebab aku selalu bawak henset pergi sekolah. kantoi depan cikgu pun pernah. nasib baik cikgu tu tak marah aku je. haha. katanya, bawak takpe, jangan guna. ^_^




haaa.aku menyampah tengok orang pakai kasut yang tak sesuai pergi sekolah. bajet jer!





memang annoying. haha. tapi aku suka budak yang nyanyi first tuh :P





we are MALAYSIAN ^_^





ada bakat jadi zombi lah~




eyh. comel pulak dieorang ni kan? hehehe.. 
so, mereka nilah Polkadot Doughnut
^_^

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

39 Love Note (s):

Miza Yusof said...

kelakarlah video ni. HAHA. tergelak-gelak miza tengok. thanks sebab share :)

misz molecule said...

kalau iqa xshare..sumpah tak kenal dorg.hahah

Zulfahmi Abidin said...

aku tak tau nk ckp mcm mane.sbb aku tak berape pandai bercakap.tapi...tuhlah.macam ade yg salahje dak nie buat.but not you ok.

cBk said...

hahaha..vlogger kdng2 mcm org gilerrr..

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

orang kampung!..bange!

farhanaDr said...

Nama dia polkadot doughnut? Comelnyerrr.. Sekarang tengah try nak layan vlog Aiman Azlan.. Boleh tahanlah.. ;)

Far8 budak baik said...

first time sini..
cara kau cakap x ley belah haha
mcm keling pun ade gak =p
aku ganu weh..saing saing haha

~Nabilah~ said...

paling ske matluthfi....hehehe

AfiQ said...

hayoooh! gitu la! org gannu maju!! haahha.. bile plop puteri iqa nk wat vlog?

nur onie said...

wow..pgl gnu tuh..ahakz

Puteri Iqa Izyan said...

@Miza Yusof

hehe. no biggie miza. enjoy watching ^_^

Puteri Iqa Izyan said...

@misz molecule

ni pun tau dr kwn. haha

Puteri Iqa Izyan said...

@Zulfahmi Abidin

hehe. biaselah. mule2 nk knl dunia vlog. silap tu mesti ada :D

Puteri Iqa Izyan said...

@cBk

tapi aku sukeee... haha

Puteri Iqa Izyan said...

@muhammad iqbal hakimi bin tahir


aku pun bangge. ^_^

Puteri Iqa Izyan said...

@farhanaDr


haha... comel je name die :P

Puteri Iqa Izyan said...

@Far8 budak baik

haha.
akhirnya ade jugak prg cakap aku keling :P

Puteri Iqa Izyan said...

@~Nabilah~

comel jugak mat luthfi tuh ;)

Puteri Iqa Izyan said...

@AfiQ

oh tidak. buat blog pun fail, nk buat vlog lagilah fail agknye. haha

Puteri Iqa Izyan said...

@nur onie

silelah bangge. haha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

banyaknya video tapi 1 pon xleh nak tengok..

USM block la huhu

SIELA MIKAIE said...

hahaha..mcm2 skg nie..
tak payah tulis2 dah..vlog je trus...

Amy Syaquena said...

hahahaah kelakar la video nie , pecah perut gelak hahahaahaha~

Puteri Iqa Izyan said...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr

heee.sis, nanti cuti balik rumah tgk yep ^_^

Puteri Iqa Izyan said...

@SIELA MIKAIE

haha. betul2. :)

Puteri Iqa Izyan said...

@Amy Syaquena

heee.. orang ada bakat~ :D

Solihin Zubir said...

penah jugak tgok dia punya video...
bleh tahan.. ada yg lawak..
tp ada gak yg maki2.. hahaha..

Puteri Iqa Izyan said...

@Solihin Zubir

yang maki2 tuh kejam lah jugak. haha

Nurfarahana Abdul Aziz said...

alaaa..takleh tgk laa...kat hostel kena block video..huwuwuwu

Puteri Iqa Izyan said...

@Nurfarahana Abdul Aziz

sekolah mne tuh? meh nk jumpe pengetua die jap. hahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

haha..siap kantoi ngan cikgu lg ye?tak ingat LM lg eh iqa?

ahmad endo said...

aku paling tak puas ati word line first...tengah cuti sem...hehehe...kitaorang tengah final ni...hehehe

Cikgu Tie said...

Sekali tengok memang kelakar...
Tak tahulah kalau tengok banyak kali jadi macam mana....takut jemulah pulak.

Myra Arshad (: said...

sumpah baru kenal dorg. hehe. thanks sbb share ;)

Puteri Iqa Izyan said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

haha. biaselah. gatal sangat bawak fon g skolah. :D


p/s: maaf umi. baru cuti sem :)

Puteri Iqa Izyan said...

@ahmad endo


haha. padan muke. yeah ^_^

Puteri Iqa Izyan said...

@Cikgu Tie

hehe. entah lah. mungkin jugak. tp kalau bosan,tgk jugak. :D

Puteri Iqa Izyan said...

@Myra Arshad (:

you're almost welcome dear ^_^

FH said...

handsome.. tp sore cam tak pecah .. huhuhuu

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan