Skip to main content

okay. BYE.

sobs sobs sobs. sambil ngelap hingus dan air mata. sedih tau. sedih gila. kalau lah korang dapat rasa apa yang aku rasa. huk huk huk. *lari jap*



xD


*datang balik* huk. kena balik weh. balik dungun petang ni. lepas asar. nasib baik drive sendiri. so, suka hati wa lerr nak pergi bila pon. kalau ikut hati malas pergi dah. tapi demi segenggam diploma, aku berkorban. caitt. gedik je rase. dah lah duit ptptn tak masuk lagi. ah. bila letrik, bil air, barang-barang dapur, barang-barang kelengkapan rumah, minyak kereta, nak bayar guna air liur ke? grrr. cepat lah masuk T__T



kan best kalau dapat jadi kanak-kanak balik. tak payah susah-susah pergi jauh. duk rumah jadi blogger kanak-kanak. keh keh keh.




memang tadek orang akan rindu aku pon lepas nk. nasib la kan. hek hek hek. kesian stalker-stalker aku. tak boleh dah nak menyetalk entri aku. *bajetretislettew* . menyetalk? bahasa aku buat sendiri. haha. ni kalu cekgu Bm aku tau, mesti dia cakap aku tak kenang budi dia. sobs. *tolongsedihuntukcekgu* nak buat macam mana, dah kat unibersiti tak belajor BM. keh keh keh. 



lepas ni memang aktiviti blogging, blogwalking cuma ada time-time kat rumah je. disebabkan berukbeng meksis sangat malatops line kat rumah sewa, jadi, blogwalking memang tak boleh. kalau boleh pon sikit je. *ampun* tapi kalau fesbuk tu buleh lagi lah nak meloya buruk kat status sambil menggedik cakap homesick. homesick leww sangat. padahal sejam je kot jarak rumah ngan kampus. haha.



utamanya adalah *skemabagai*


.sori tak dapat blogwalking sangat dah lepas ni
.kepada yang follow, thanks yawww. terharu tau. ahaks~
.yang kat chatbox, maaf ler tak sempat nak blogwalking
.serius aku tak dapat blogwalking sampai muntah berdarah. belakang aku dah sakit gila sebab hari-hari duk hadap natang pc ni. haha. 

Comments

Unknown said…
ko gune kete ape weyh
Santan Berlada said…
brokben mane2 pun semua same...
lembam nan mampos... huhu
Tapak Kaki said…
nape nak ke kampus balik.. bukan ke uitm sekarang ni tengah cuti semester?
Unknown said…
relax sat..btw, selamat kembali ker kolej yer dan mulakan hidup bru..kuikui
J : thanks. insyaAllah =)


jiji : kete sorong. haha


amin : muahahaha... tauu xpe. dasar berok. hak3.


tapak kaki : tu degree je. diploma sat je


cucu umie : huaaa.takmau T__T
najihah sahami said…
cewaahhh..dh balik u pun dia. wuu...:P
hamzah ian said…
aku takde tumblr.. =(
Hans Hanis said…
jadi kanak2 best
jadi dewasa best
kehidupan nih memang sempurna dicipta oleh Nya
:-)
Unknown said…
ehehh, salah timing pulak datang ni dia dah baibai pulak
mejah : haha. retis x pyh la buat.


hans : dua2 best. tak best pon ade jgk skit. yg penting kite kne pndai corakkan kehiduoan spya rase best. hekhekhek


cik bunbun : hehe.nasib ler. cuti dah habis T___T
najihah sahami said…
iqa lalink. mish xblaja sana. tp tinggl sana. hehehe..

eh, tp zaman sekolah belajar sana la. pastu penah masuk politeknik tu setahun. hehe
Unknown said…
alahai.xpe2, menuntut ilmu lagi penting...selamat belajar
NM02 said…
singgah sini dan terus follow. jom serang balas... *__*
amira faqihah said…
suke ayat dlm gbr tu ;D
Raden said…
cepat2 mnyeletak. haha..apekah perkataan ini
SIELA MIKAIE said…
wuhuuu.....drive carefully..
jadi kanak kanak tak payah fikir duit..nk duit, dapat je.skg??nk duit?? carik sendiri korek2 smpai dapat..:(
cik azeya said…
tengkok aku pon dah naik patah bw hari hari. haha. tapi dah busan, nak buat camne. berblog je boleh hilangkan boring.

hahaha.

btw, take care yunk! :)
Nina Mads said…
sbar eh iqa..
kan best kalo jd knak2 blik, xpyah pk pape..hehe :)
Ain Zulaikha said…
heheheheh nanti dah sampai dungun jangan lupa kim salam kat mamat hemsem kat sana eh hahha
Ihsan Arifin said…
haha 'menyetalk' cool ;D
Hans Hanis said…
biasalah...
hidup xkan setiap masa gembira
pasti ada ujian tapi itu tandanya Allah sayang pada hamba2 nya
:-)
Unknown said…
hehe..belaja molek tu mek...ehehe
fatian athiea said…
yang...nak gi umah sewa yiu sekali.hahah
pakai la streamyx dear.. kawtim dgn kawan2 :)
Arief Arf said…
gambar tumblr tu memang menarik. hahahah

X)
NM02 said…
yuhuuu... tak sudi serang balas ker? hehehe
alexayussida said…
apsal jiji tanya kete ape...kompius jap...

hehhee..

hati2 disana ye ika..tc juga.

me too will stop blogwalking after this,have to focus on my next coming final exam..wish me luck dear in case u read this comment.tq :)
CIK TOM said…
good luck utk new sem!!
nanie said…
qa,mu kutip daun g..pahtu byr segala jenis bil gn minyak kereta..hahaha *larikkkk

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…