01 May 2011

Cuti Semester! Cuti Semester. dan jugak TUMBLR???


.Assalamualaikum.

dear readers yang sangat baik mood hari ni. baik kah? :D


haaa... aku dah start cuti sem lahhh. happy yang happy even paper last memang sangat terlampau !@#$%
sepanjang semester empat ni memang terlalu banyak kenangan manis dan pahit. banyak sangat. thanks kepada classmate yang dihormati yang sentiasa puji, kutuk.. haha.
pengalaman paling manis bila dah hati semakin bunga-bunga cinta. auch*
walaupun hanya sesetengah pihak saja yang tau, tapi biarlah rahsia kan?
rasanya tak perlu nak berusaha membocorkan rahsia orang lain. betul tak?


rumah sewa pun dah selamat didiami*skemanyeerrrr. dengan beberapa housemate yang lain. oh. terasa lain pulak bila tulis housemate nih. hee. rumah still lagi kosong. masih lagi bersepah. phewww.. tak sabar nak masuk sem baru. tak sabar nak dapat duit loan lagi. tak sabar nak beli kelengkapan rumah supaya rumah nampak cun da vogue ;))


sempena cuti sem sebulan ni*macam lama pulak so, aku nak sentiasa la update blog macam dulu. then aku jugak boleh spent time masa untuk baca entri korang, blogwalking sebanyak yang mungkin. entri pun dah ada yang draftkan dulu. nampak sangat tak sabar. hek.


first entri sempena hari pertama cuti semester. eh. kejap. SELAMAT HARI PEKERJA! okeh. sambung. hari ni nak cerita pasal Tumblr. sejak dah pandai Tumblr ni, terasa gedik pulak asyik nak log in tumblr aje. ;))



kalau bab laman sesawang *skema* ni, aku memang suka sangat explore. explore la sangat kan? padahal aku memang suka sign up then tinggalkan macam tu je. tagged, xanga, friendster *rindu oh formspring and bla bla bla. memang banyak experience bila godek semuanya. yang still bertahan hingga sekarang cumlah facebook dan blog. dan aku harap blog ni takkan lingkup macam yang lain. heee.


credit to google ;)



kenapa dengan tumblr? entahlah. dulu aku memang jakun gila dengan tumblr. tapi tak tau macam mana aku tertengok tumblr Rina. sangat menyeronokkan. kenapa? again aku tanya. sebab tumblr ni mostly post yang di reblog adalah QUOTES! yeah. aku sangat suka baca quotes. kadang-kadang secara tak langsung dapat beri aku semangat. aku tak pernah fikir yang tumblr ni best. korang rasa?



mula-mula aku kenal tumblr nih memang agak menyakitkan hati lah jugak. sebab aku tak tau nak manage macam mana. reblog la, notes la. apa kejadah lah semua tuh pun aku tak tau. tapi sekarang dah oke. siap letak lagu lagikkk tauuu. tapi one day aku akan buang jugak lagu tuh. ala, macam mula-mula buat belog, gatal je tangan nak letak lagu. bajet orang sukalah bila letak lagu kat blog. padahal....


eyh. korang ada tumblr? sila lah bagi link. nanti i follow you. cewahss~


UPDATE: If nak cari layouts yang cantik boleh try kat YaniLavigne. By the way, aku tak pandai sangat pun nak ajar Tumblr sbb tak reti nak ajar . Hehe. SO, boleh try and error ;) 

Reblog tu macam korang share Facebook tulah
Gambar 'love' tu if korang suka post/quotes/gambar
Notes tu macam berapa ramai dah like or reblog. kot la. haha 

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

25 Love Note (s):

Rozuan Ismail said...

best ke tumblr?macam best je.

hans said...

tak sabar aku nak cuti

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

hahaha..sama penyakit macam aku..semua nak try..

err..aku xde tumblr..nak buat gak r.. =P

twinkle twinkle said...

huhu teringin jugek nk cube tumblr,,tp blm bekesempatan :)

JIJI YU said...

ekekek..ajor aku nak maen tmblr gak

Hishyamuddin said...

aku cuti seminggu lebeyh jah la..adoiii....

Azhafizah[フィザ] said...

Hepi holiday Iqa..n slamat bertumblr jugak..hee

hans said...

tumblr nih macam mana?

Puteri Iqa Izyan said...

@Rozuan Ismail

best sangat ^_^

Puteri Iqa Izyan said...

@hans

tumblr main reblog post orang lain ;)

Puteri Iqa Izyan said...

@muhammad iqbal hakimi bin tahir

haha. buat.. buat..

Puteri Iqa Izyan said...

@twinkle twinkle

nanti cuti sekolah buat yep ^_^

Puteri Iqa Izyan said...

@JIJI YU

ades.kne buat tutorial nih. haha

Puteri Iqa Izyan said...

@Hishyamuddin

pdn muka. haha

Puteri Iqa Izyan said...

@Azhafizah[フィザ]

heee.thanks sis ^_~

wani;z said...

tumblr best.sokong kak puteri.banyak quotes.

couverv said...

hello, hai just a beginner.

Puteri Iqa Izyan said...

@wani;z

heee..thanks dear ^_^

Puteri Iqa Izyan said...

@couverv

hye. thanks for coming ;)

SIELA MIKAIE said...

dah cuti dah?? sonok gler!!!

Puteri Iqa Izyan said...

@SIELA MIKAIE

yep sis. hee. seronok betul nih ^_^

HonEyBuNNy said...

dari sebelum exam nak main tumblr...xtermain..asyik layan blog ja..hehe

★♫ Ct Hajar ★♫ said...

you boleh buat tutorial unutk tumblr tgh blur nak hias macam mana nie

btw nak tukar picture profile

tu mcm mana ek?

★♫ Ct Hajar ★♫ said...

macam mana nak letak lagu kat tumblr?


sis tolong ajr kite


pliss pliss pliss

Nuraina Jazmeeera said...

Macam mana nak hias tumbrl kak?? Pliss kak .. Saya bau belajar tentang tumbrl

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan