Skip to main content

Panjang. Pendek.

panjang ke pendek? pendek ke panjang? pendek? panjang?
kalau korang prefer yang mane? panjang kah? atau pun pendek kah? kalau aku, tak kisah la mane-mane pun. janji sodap. yedak? tapi kalau banyak sangat idea, panjanglah kan?
kalau tadek idea sangat, pendek aje…….kejadah. kejadah. kejadah
sebelum aku kena maki hamun pasni, baik aku bagitau ape panjang, ape pendek. muehehehehe



ENTRI la weh.biasalah kita kan manusia dengan satu mulut tapi banyak cakap. kui kui kui.
aku tak kisah nak bace entri panjang or pendek. Tapi kalau panjang entrinya, aku  lebih suka yang sempoi je.tak payah nak skema-skema bagai. aku? minah nerd =.=’
So, ade jugak lah entri  aku panjang berjela. muahaha.



tapi kalau entri pendek aku lebih suka sebab senang nak blogwalking. jimat dah mase aku kat situ. nak-nak tengah malas gila babeng nak blogwalking. grr. banyak cikadak pulak aku rase aku ni.
tak kisahlah mane pun kita nak buat. entri panjang ke, entri pendek ke. bagi aku, janji boleh menarik minat untuk aku baca. tajuk entri pun penting jugak kalau kita nak orang baca entri kita. ni pendapat aku jelahkan .lain orang lain pendapat =))



credit to tumblr =))

Comments

ewanthology said…
panjang atau pendek.

yang penting ada isi.

puas........ baca.
KAMIHIDUP said…
ingatkan rambut tadi. :)
aima said…
pendek aaa....entry ku pendek2 je...khee.....kamu mmg power dlm m'ayat...itu la ganu kiter...khee
J.Syazwana said…
suke yang sedang2. hehehe
tapi kalau entry hot panjang pon takpe :P
Rara Farah said…
aku buat entry panjang tuh...hahaha..gi ar bace...kehkehkeh
izuddinrahim said…
entri aku sedang2 je. tak panjang, tak pendek. hahaha
aliarosli said…
hhahahaha, kalau panjang, postpon dulu

habiskan pendek baru bukak balik bace

hahhhaha
nanad said…
err..tak panjang dan tak pendek ;) hehe
Unknown said…
kalo n3 panajng menarik mmg aku bace..kalo pendek2 lagi best..eheh..sekali jeling je dah habes..
Unknown said…
hehe..naseb bek bgtau terus..

x kisah la panjang ker pendek..asalkan pembaca suke..hehehe
Solihin Zubir said…
kalau panjang tp menarik, okla.. heheh..

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…