Skip to main content

aku nak kembali normal nih.

morning people!
phewww...semangat nih. sebab rasa macam bangun awal pagi je nih =.='
err.sebenarnya aku tidur berapa jam je tadi tu pun pun sebab tak tahan sangat dah mengantuk. 
dannnn nasib baik lagi bila abah kejut bangun tidur. kalau tak, memang tak pergi sekolah la kau dik. muahaha.
kesian gila adik aku sebab dapat kakak yang kuat tidur ni. memang dia selalu marah aku kalau aku tidur. grrr.


by the way lah kan, sekarang aku rasa putaran hidup aku memang tunggang langgang dah ni. uwaaa.. serious aku rasa nak lempang diri sendiri. sekarang aku dah jadi terikut macam study week hari tu. bila malam menjelma je, mula lah mata aku ni segar semacam je. bila dah segar, maka tak tidur la hakuuuu... T___T
lepas tuh paling sadis bila tidur lepas subuh. heh. tak pepasal dah kat situ rezeki aku lariiii jauh tinggalkan aku kan?



so, di hari yang sangat indah ni kan. sebab hujan. weeeee ^_^, aku kalau boleh nak kembali normal lah. serious aku nak kembali normal. tidur time orang tidur. bangun time orang bangun. susah lah kalau kitaran tak sempurna macam aku ni. hari ni tak tau la macam mana. ni pun aku tengah tahan mata daripada tertidur. kalau tertidur jugak, tak tau lahhhhh...~



p/s: gambar tadek kaitan langsung dengan entri. muehehe.
tapi kan, tapi kan, pehal hah henfon aku ni dah lama tak berbunyi? pehal topup jimat gila skang?
kui kui kui

Comments

Unknown said…
baru aku sedar ko tak normal...ehehe
SIELA MIKAIE said…
jadi kelawar ke adik akak nie???
klu nk normal balik, lepas pukul 11 mlm jgn bukak internet..lepas tu bcela majalah2 ape2 ke..smpai tertdo./.hehee
adrinaqamarina said…
nak elak sume ni, iqa tahan tdo time salu iqa tdo, so nanti malam mengantok time normal la :)

macam orang jet lag dah pon. hehe.

topup rina pon jimat!

padahal topup minggu lepas ni.
KAMIHIDUP said…
kembalilah ke pangkal jalan. heee. :)
MNFT said…
aku rilek jer malam2 xtido..haha
J.Syazwana said…
exam tak habes lagi.
huwaaa :(
yanamib said…
eh kita pon rasa nk tido skrg..jum set alarm smpi 5.30..blk rmh sambung tido lg =P
Unknown said…
samalah kita iqa.
hp miza pun dah lama tak menjeritt.
topup pun dah lama expired.


*gigi tu tak teruk mana pun. ssebatang gigi tu ja pesal ntah. HAHA
Unknown said…
rilex.. take time.. :)
Rafi Nilhan said…
bagus la tuh topap dah jimat.. haha
najihah sahami said…
haha..iqa. bak mai nom..meh ai kasi bunyi fon tu ha,...:P
kadang2 nelly pun sama jer dengan kamu ~
Nizam Ijam said…
jalan2 nak cari shoutbox xjumpa :) jom banner exchange :)

http://www.nizamijam.co.cc/
@JIJI YU

haih. jgn bgtau org lain. kui3.
@SIELA MIKAIE

mak kelawar. haha
bosan bace buku. x ngntuk jugak. haha
@adrinaqamarina

dah tahan. tapi jadi jugak. haha
@cBk

mu spesis lain dakpe. haha
@YanaMIB

eceh. pengantin baru tdo byk jugak ke? keh keh keh.
@Miza Yusof

haha. jimat lah duit kalau bab topup kalau mcm tu =P
@Rafi Nilhan

sakit hati tgk topup jimat, haha
@najihah sahami

ades. lupe nombor sendiri. haha =.='
@Nizam Ijam

shoutbox hilang. kui3.

thanks ^_^
Cik Nathrah said…
hehhehe! dia mmg tak leh ubah sekaligus. cube try sket2. hari tido kol 4. esok try tido kol 3 pulak. gud luckkkk syg!
@Cik Nathrah

huhu.tulah psl sis.

try2 tp tang len jugak jadinye =P
Solihin Zubir said…
jangan! normal is boring la.. heheh..
Ain Zulaikha said…
hahaha kasi minum air timun gerenti boleh jadi normal ya iqa.. bawak banyak sabar ya

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…