Skip to main content

kalau nampak post baru ni keluar, sila klik dan jemput masuk ke rumah baru saya. HAHA

tajuk yang agak kejam di situ. muahaha. takpelah kan, sesaja nak gedik sikit hari ni. lalala~ oh ye. selamat datang ke rumah baru saya. eceh. bersaya-saya pulak dah. kalau dulu template ala-ala irine sikit. muahaha. bukan aku nak tiru dia. tapi maybe aku silap bagi info dekat sri kot. aku pun jenis malas nak tukar acap-acap kali. last-last biorkan ajelah macam ghupe itu.


template kali ni dengan jayanya telah didesign oleh sis sihatimerahjambu. berpinor mata lu kalau lu masuk blog sis ni. pink segalanya. muahaha. macam la blog aku ni tak pink kan? tema kali ni still sama, pink! dan aku jugak pentingkan blog yang simple but nice. nice tak blog aku? hahaha. kepada sesiapa yang menyampah asyik tengok blog aku ni kaler pink je, maaf la ye. memang teman ni minat kaler pink. kui kui kui.


HEADER
header kali ni aku letak nama je. sebab malas nak tayang muka aku yang booolaaat semacam ni. kang ada pulak yang geli tengok muka aku. biarpun muka aku ni sesuci embun pagi gituww haaa. "saya minah nerd.haha" entah celah mana aku dapat idea nak buat ayat tu. maybe sebab aku ni memang jenis nerd kot =.='


FONT
font kali ni agak besar dan sodap untuk dibaca berbanding sebelum ni. sebelum ni aku sendiri pun berpinor mata nak baca. korang aku tak taulah macam mana ghupenya kan? haha. 


SIDEBAR
sidebar kali ni ada teddy bear kaler putih yang comel tu. pehh. macam aku je comelnya. kui kui kui. disebabkan aku tak pernah dapat hadiah teddy bear, jadi aku letak lah teddy bear kat situ. banyak pulak tuh. muahahaha.


FOOTER
" terima kasih sebab baca blog saya yang best. haha " maaf la ye. kalau bahagian footer tu memang aksi gedik terlampau sikit. muahahaha. nasiblah kan kalau siapa rasa nak muntah time baca. 


fuhh.. sekarang masa nak kemaskan bilik yang bersepah nak matik tu. lepas tu banyak lagi hal lain nak di settlekan. so, sebab dah dapat rumah baru, semangat nak blogging and blogwalking tu dah datang balik dahhhh. so, lepas siap kemas-kemas bilik,bolehlah blogwalking sepuasnya. saja nak mengendeng rumah baruwww. lalalala~ semalam mood bagitau aku, dia merendek dekat lautan hindi sat. jadah apalah dia buat kat sana pun aku tau. cari jodoh gamaknye. ^_^


oh ye. blog ni still lagi tengah renovate. so, memang belum fully siap. jadi.. eh. kejap so, kejap jadi. HAHA. tapi, saje jelah tak private dah. dan aku perasan lately ni ade je yang follow dan unfollow. terima kasih. HAHA.

TERIMA KASIH AKAK SEBAB DESIGN BLOG NI. 

Comments

Solehah said…
kreatif.blog akak kosong jek..
Solehah said…
kreatif.blog akak kosong jek..
emieysandra said…
HAHA..mmg cantikk!..terasa byk HAHA lak^^
LM said…
cantik...iqa ada teddy bear..ummi ada pink phanter
Solihin Zubir said…
paling tertarik dkat side bar tu.. comel beruang.. :D
Unknown said…
muehehe..yg ni kretip dan ringan sikit..ps tu tak nampak bualt dah.
dotdotsekian said…
comel lah blog die. dulu punn sama gak. hehe
Rara Farah said…
kehkehkeh..footer mengancam...hahaha
@Solehah

ala. sy pon x pndai kak. ni mtk tlg org lain design.. huhu
@Lydia Miza(Aidyl Azim)

hehe. motif katun je kite ni =.='
@JIJI YU

haa. nsb baik ringan. huhu ^_^
header n fnoteee besarrr gilos hehehe! cun..
Unknown said…
wah!baguslah perubahan ke arah yang lebih bagus =)
haha..nice !..aku suka..jeles..nak wat kaler pink gak..haha
Unknown said…
cantik ah warna dia..redup shje mata memandang..kuikui wah, sudah berwajah baru pasti lepas nie nk bt apa lg bg bru..hehe
simple dan kemas.. love it! :D

http://almarisiparipari.blogspot.com/2011/05/my-secret-wish-contest.html
SIELA MIKAIE said…
comel!!!!

tp yg footer tu memg tak bleh tahan...hahahaaa

dah msuk rumah eka nie, ade mkn2 tak?? hahahaa
@cucu umie

lps ni nk dtgkan smgt baru utk blog. haha
@SIELA MIKAIE

footer bajet. muahahaha...

err.ade2. tp kne bwk sdri. huhu
adrinaqamarina said…
oke rina baru baca entry ni. ades.


blog dah kemas! now kemas bilik pulak!
De'din said…
wow,, cantik blog !
pandai kak tu edit,,

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…