Skip to main content

anjing tu yang salah.

pheww. dah petang kan? gini la jadinya kalau bangun tidur pun tengahari. hehe. nasib la kalau jenis suka tidur macam ni. dah la panas je sekarang. tekak aku pun on the way nak sakit neh. hari ni sementara masih lagi berbaki dua hari sebelum balik rumah sewa. ah, benci pulak aku taip perkataan "rumah sewa". boleh tak kalau uitm dungun pindah depan rumah aku je? muahaha. 


hari ni aku nak bongkar satu rahsia besor. besor la sangat kan? tapi besor lah sebab nanti jenuh aku nak menjawab dengan classmate aku yang suka sangat tanya "weh! kau bila nak kurus??" demn lu. aku tengok lu tak kurus-kurus jugak. sebok jaga tepi kain aku. keh keh keh. sentap? peduli ah~


ekceli start balik cuti sem hari tu, aku dah plan siap-siap dan dengan semangat gilewww nak joging petang-petang kat taman perumahan aku ni. semangat tauu. tapi start aku balik, aku tengok banyak gila anjing kat kawasan rumah aku ni. kejadah kejadah kejadah. see, salah aku ke? jadi, aku nak salahkan anjing tu sebab suka sangat kejar-kejar aku. tau ler betis aku sedap kalau lu geget. kannn? ^^_


tapi sebenarnya aku nak salahkan jugak tuan-tuan anjing sebab dah tau anjing tu suka kejar orang, ikat lah weh. aku dari sekolah lagi. dah la bus or taxi stop kat luar taman je. nak masuk dalam kawasan rumah aku, berpeluh dah kat situ. termasuk lagi dengan kejar dengan anjing, lagi lah kan. kesimpulannya, zaman sekolah memang dah biasa bau busuk dengan diri sendiri. muahahaha. 



haha. kan?kan?kan?

Comments

Unknown said…
budak2 sekolah die ade bau cam sejenis je kan..
aenmatderis said…
pindahla umah tok i..
tok i duk dkat je ngan uitm dungun tu...
KAMIHIDUP said…
kalau ada anjing lagi cepat jogging, heee. :)
MIMIE AIZA said…
ketuk kepala anjing tu dengan sudip..
jiji : haha. tau xpe.


aen : haa.esok ah pindah. huhu


KAMI : haha. layannn~ lagi cepat kurus jugak ^^_


mimie : haha, mati kene geget ngan anjing tu kan :D
Unknown said…
sebelom anjen tu gigit ko..ko gigit dia dulu..hahahaha

lawak entry ko, i like.. keh keh :D 854
kim heeruul said…
gua pon anti anjing...
kalo rajin bace entry gua yg bertajuk "kene kejar anjing" Dan "tired"...

skrg gua phobia dgn anjing
Solihin Zubir said…
anjing sebenarnya lebih suka tulang atau daging eh?
kompius gak.. sbb dia kejar kamu.. kamu besor byk daging, bukan tulang.. ;-p
Unknown said…
isk2..mintak2 la jangan kena kt apik nanti
Anna Boleyn said…
kasi pelangkung je anjing tu. hehe ;p
Tapak Kaki said…
najis mughallazah tuuuu..hehe..

orang gemok tak senang dilihat sebab dia pendek.keh3..

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…