Skip to main content

Hidup Tak Selalu Manis Seperti Gula-gula ^_^

hidup kat dunia yang sementara ni terlalu banyak cabaran dan dugaan yang harus ditempuhi
kadang-kadang kita rasa kita yang betul dalam segala hal walaupun sebenarnya kita memang terang-terang dah salah. lumrah manusia yang selalu rasa diri mereka yang betul.


dalam hidup sekarang, tak mustahil lah kalau kita tak pernah jatuh. kalau tak pernah, sila pergi menjatuhkan diri anda. haha. 
yelah, kalau ikut kata pepatah, hidup ini macam roda. sekejap di atas, sekejap di bawah.
tapi bagi aku, hidup ni tak semanis gula-gula. sebabnya bukan semua apa yang kita lalui hari-hari manis. yedak? o_0


p/s: aku nak yang warna PINK itu!


update sebab tak tau nak update apa. sekurangnya blog ni masih bernafas. ^_^
nanti aku cerita pasal sesi bergambar dengan kak Nurulbadiah hokeh. still lagi tunggu kak nurul hantar gambar or kalau kak nurul busy, aku akan pergi amek dengan kak nurul =)




keep listening to this song!

Comments

Rara Farah said…
iqa,kak nurul duk mane ek??
Ndeyla :) said…
lolipop kaler biru tu cantik!! :D
faryzh said…
okey la tu.at least leh elak kencing manis.hahaha.nice pic lolipop tu..mcm blog ni jgk ler.
miss Fyqa said…
hidup bkn spt drama tv! :)
Cantik celup-celup kaler. :)

P/S : Sedap lagu Kangen Band.. :)
J.Syazwana said…
bestnya dapat hamek gambar dengan kakak cun.
hehehe :P
hidup adakalanya pahit ^^
KAMIHIDUP said…
hidup bukan macam cerita mamat khalid.
Unknown said…
hehe..hidup ni cam ape ek..
sjaa64 said…
wahaha..sy pun nak pink tu!!
@nelly

sbb tulah hidup tak selalu manis seperti gula2 :)
@KAMIHIDUP

haha.mamat khalid pulak dah =P
@jaa64

heee... amek2 ^_^
kite share ;)
Azhafizah MN said…
ohhh..barulah paham hidup seperti gula-gula..hihi
najihah sahami said…
woooo...xsabor nk tgk entry iqa ngn kak nurul..bestnyaaa!!jeles...

kangen band??meletopppp!!
Solihin Zubir said…
dlm hidup ni, kalau kita x pernah jatuh, smpai bila pun kita xkan pernah bangun.. =)
Ain Zulaikha said…
waaaaa untungla dapat bergambar dgn dia :)
@Solihin Zubir

yeah. sbb tu kite kne jatuh o_0
Woofer Storm said…
hdup tak selalunya cerah.jadi hargai hidup sebaik mungkin^^
@Woofer Storm

yeah. setiap saat hidup haruslah dihargai :))
syafiqa said…
aku nak wane biru.!

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…