04 May 2011

Orang Yang Buat Jahat Dengan Kita Lah Yang Kita Still Ingat. KAN?


.Assalamualaikum.

wahhh.. rajinnya update. pap pap pap pap  *tepuk tangan untuk diri sendiri. hee
ala, kalau bukan sebab cuti semester, jangan harap aku nak update tiap-tiap hari. dah la hari makin panas je ni. bilik pun kalah tongkang pecah daripada semalam. ingatkan nak kemas-kemas sampai settle semua. tapi takk... serabut otak pulak tengok barang bersepah. anak dara apakah ini? ni kalau mak mertua tengok, konpem suruh tinggal terus anak dia. uwaaa... T__T



=))


kalau ikutkan, aku memang bukan jenis yang mudah cerita soal hati dan perasaan dengan kawan-kawan kalau face-to-face. sebabnya aku memang malu yang teramat sangat nak meluahkan apa yang aku rasa. sakit hati, cinta, sayang, rindu, benci semuanya aku simpan dalam hati je. memang susah. perit. nak-nak bila kita sangat perlukan nasihat dari orang sekeliling. betul?


tapi sekarang mungkin dah lain. memang malu nak meluahkan isi hati ni. terlalu banyak perasaan yang aku simpan dalam hati ni. cuma Allah je yang tahu macam mana hari-hari yang aku lalui. bila dah makin meningkat umur ni, perasaan nak meluahkan isi hati tuh makin senang dan taklah sesusah dulu. 


teringat pulak dulu, time aku nak pergi kelas dengan nisah, kiteorang ada cakap pasal pakwe dan ex-bf. entah macam mana dia cakap "orang yang buat jahat kat kita tulah kita still sayang kan?" lebih kurang macam tulah. aku lupa ayat betul. bila aku fikir balik memang betul apa yang dia cakap. hingga saat aku taip entri ni, aku terfikir adakah sebab ni aku masih tak boleh terima sesiapa lagi dalam hati aku? hmmmm~




tapi kalau nak cakap aku tak ada minat kat sape-sape tu mustahil la kan? tapi tulah, aku rasa aku tak layak lah dengan dia. so better aku back off. bila kawan-kawan sekeliling aku selalu cerita pasal bf masing-masing aku ye kan aje. dengar dengan perasaan yang sedih. aku sendiri dah lama tak rasa macam yang dieorang rasa. marah, bergaduh, merajuk. sweet kan? err. memang la tak. tapi bila fikir balik memang sweet. =P




i hope =)


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

22 Love Note (s):

SIELA MIKAIE said...

betol3...akak sokong!..hehhee

YAYA AZURA said...

kak yaya singgah ..

jodoh di tangan tuhan ..

insya Allah ade ler tu yg mintak no hp lps bace entri nie.. hihi..

Rozuan Ismail said...

betul tuh,orang yang wat jahat ngan kita lah,sampai mati kita ingat kejahatan dia tuh

JIJI YU said...

bile dah syg..kentut pon rela hidu..

Kasim™ said...

pahit itu kenangan
manis itu pengalaman
thats why we call path of life

hiro said...

buat baik je.

ツ mIsS NaDEa ツ said...

btl la..
akn ingt smpai ble2 ^^

HonEyBuNNy said...

ya...setuju tu...

xbf ila pun ada buat jahat la kat ila..cemarkan maruah ila..last2 dia kantoii sebba buat fitnah tu..mmg sakit hati gila...tapi gadoh teruk mana pun kami..still syg jugak..ish...

kenapa eh perasaan itu masih terjadi?ngeh3

semoga awk dapat terima some1 dengan hati terbuka yer n akan bahagia jugak suatu hari nanti...insya allah...

Far8 budak baik said...

waaaa..takpe2..
hero malaya datang ni..
usah risau..
pdahal x wat pape pun..hihi..
x pyh sedih ar..
ok nyee..

Un Phat Lee said...

semoga bertemu dengan jejak pilihan. B)

Puteri Iqa Izyan said...

@SIELA MIKAIE

hehe.thanks akak ^_^

Puteri Iqa Izyan said...

@YAYA AZURA

wah.kalau ade, mmg hebat lah.

tapi mmg tadek nye.hahaha

Puteri Iqa Izyan said...

@Rozuan Ismail

hee.sbb tu kot aku ingat =.=

Puteri Iqa Izyan said...

@JIJI YU

time sayang je. kalau tak sayang, kutuk laju2.haha

Puteri Iqa Izyan said...

@Kasim™

hee.betul ^_^

Puteri Iqa Izyan said...

@hiro

dah biase buat dah. ehek :D

Puteri Iqa Izyan said...

@ツ mIsS NaDEa ツ

kan?kan?kan? ^_^

Puteri Iqa Izyan said...

@HonEyBuNNy

wahhh..teruk jugak tuh. hmm. entahlah. iqa sndri pun tak pasti. hehe..

insyaAllah :)

Puteri Iqa Izyan said...

@Far8 budak baik

hero geli2 neh. haha

Puteri Iqa Izyan said...

@Un Phat Lee

insyaAllah ^_^

nur onie said...

ade la yg nk kt iqa..
iqa je x tau..lalala..

Amirrah Zawani said...

insya Allah suatu hari nanti jumpa lah yg terbaik tu.. :)

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan