Skip to main content

Orang Yang Buat Jahat Dengan Kita Lah Yang Kita Still Ingat. KAN?

wahhh.. rajinnya update. pap pap pap pap  *tepuk tangan untuk diri sendiri. hee
ala, kalau bukan sebab cuti semester, jangan harap aku nak update tiap-tiap hari. dah la hari makin panas je ni. bilik pun kalah tongkang pecah daripada semalam. ingatkan nak kemas-kemas sampai settle semua. tapi takk... serabut otak pulak tengok barang bersepah. anak dara apakah ini? ni kalau mak mertua tengok, konpem suruh tinggal terus anak dia. uwaaa... T__T



=))


kalau ikutkan, aku memang bukan jenis yang mudah cerita soal hati dan perasaan dengan kawan-kawan kalau face-to-face. sebabnya aku memang malu yang teramat sangat nak meluahkan apa yang aku rasa. sakit hati, cinta, sayang, rindu, benci semuanya aku simpan dalam hati je. memang susah. perit. nak-nak bila kita sangat perlukan nasihat dari orang sekeliling. betul?


tapi sekarang mungkin dah lain. memang malu nak meluahkan isi hati ni. terlalu banyak perasaan yang aku simpan dalam hati ni. cuma Allah je yang tahu macam mana hari-hari yang aku lalui. bila dah makin meningkat umur ni, perasaan nak meluahkan isi hati tuh makin senang dan taklah sesusah dulu. 


teringat pulak dulu, time aku nak pergi kelas dengan nisah, kiteorang ada cakap pasal pakwe dan ex-bf. entah macam mana dia cakap "orang yang buat jahat kat kita tulah kita still sayang kan?" lebih kurang macam tulah. aku lupa ayat betul. bila aku fikir balik memang betul apa yang dia cakap. hingga saat aku taip entri ni, aku terfikir adakah sebab ni aku masih tak boleh terima sesiapa lagi dalam hati aku? hmmmm~




tapi kalau nak cakap aku tak ada minat kat sape-sape tu mustahil la kan? tapi tulah, aku rasa aku tak layak lah dengan dia. so better aku back off. bila kawan-kawan sekeliling aku selalu cerita pasal bf masing-masing aku ye kan aje. dengar dengan perasaan yang sedih. aku sendiri dah lama tak rasa macam yang dieorang rasa. marah, bergaduh, merajuk. sweet kan? err. memang la tak. tapi bila fikir balik memang sweet. =P




i hope =)

Comments

SIELA MIKAIE said…
betol3...akak sokong!..hehhee
Yaya Azura said…
kak yaya singgah ..

jodoh di tangan tuhan ..

insya Allah ade ler tu yg mintak no hp lps bace entri nie.. hihi..
Unknown said…
betul tuh,orang yang wat jahat ngan kita lah,sampai mati kita ingat kejahatan dia tuh
Unknown said…
bile dah syg..kentut pon rela hidu..
Kasim™ said…
pahit itu kenangan
manis itu pengalaman
thats why we call path of life
Cik nadya said…
btl la..
akn ingt smpai ble2 ^^
ILA HonEyBuNNy said…
ya...setuju tu...

xbf ila pun ada buat jahat la kat ila..cemarkan maruah ila..last2 dia kantoii sebba buat fitnah tu..mmg sakit hati gila...tapi gadoh teruk mana pun kami..still syg jugak..ish...

kenapa eh perasaan itu masih terjadi?ngeh3

semoga awk dapat terima some1 dengan hati terbuka yer n akan bahagia jugak suatu hari nanti...insya allah...
Far8 budak baik said…
waaaa..takpe2..
hero malaya datang ni..
usah risau..
pdahal x wat pape pun..hihi..
x pyh sedih ar..
ok nyee..
Un Phat Lee said…
semoga bertemu dengan jejak pilihan. B)
@YAYA AZURA

wah.kalau ade, mmg hebat lah.

tapi mmg tadek nye.hahaha
@Rozuan Ismail

hee.sbb tu kot aku ingat =.=
@JIJI YU

time sayang je. kalau tak sayang, kutuk laju2.haha
@hiro

dah biase buat dah. ehek :D
@HonEyBuNNy

wahhh..teruk jugak tuh. hmm. entahlah. iqa sndri pun tak pasti. hehe..

insyaAllah :)
nur onie said…
ade la yg nk kt iqa..
iqa je x tau..lalala..
Miss AZ said…
insya Allah suatu hari nanti jumpa lah yg terbaik tu.. :)

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…