30 January 2011

benda yang wajib berlaku kat aku setiap minggu!


.Assalamualaikum.

.google.


hari hari pergi kelas aku pakai wedges. ala, tak tinggi mana pun. ala-ala dua inci je kot. dan setiap hari itu jugaklah aku WAJIB terpelecok. aku tak tau lah apa masalah aku. dan lagi satu, kaki aku ni memang dah set port-port yang wajib terpelecok. heh. sabau jelah...


bukan time pakai wedges je. kalau pakai flip flop ke, or sandal yang tadek tumit tuh pun memang akan terpelecok. cuma tak sekerap time pakai wedges. apa ke masalah lah kaki aku nih. haih =.=


kawan-kawan selalu pesan " jalan molek kak iqa. kang gelecoh lagi". dan aku, hanya mampu ketawa! fine.

hari tuh, tengah jalan-jalan tiba-tiba, pap!!! aku terpelecok lagi. dush! malu ya amat. budak perempuan yang duk belakang aku siap risau lagi.

budak perempuan : awak, awak oke ke? ( muka siyes )
aku : hahaha.takpe-takpe. saya dah biasa kena macam nih.

aku boleh pulak sambung gelak dengan kawan aku yang kat seberang sana. huk huk huk. nak buat macam mana kan, dah terbiasa kena.





kesian pulak kat model atas nih. haih. =.=

lepas tuh pulak dalam minggu yang sama jugak, aku terpelecok lagi depan HEA. budak-budak uitm dungun, mesti tau HEA kat mana. elok-elok je aku jalan, boleh pulak kaki terpelecok. dan paling penting, depan budak laki!!! grr. malu weh. nasib baik dia sorang. tapi bro, gua nampak muka lu senyum-senyum sambil tahan gelak. huh.

nasib baik bukan depan lelaki yang banyak. penggunaan bahasa yang teraborrr. ades. aku pun tak reti dah macam mana lagi nak kawal kaki aku nih dari terpelecok sana sini.

oitt!! pesal aku ghajin benau update hari nih. fine. lepas ni nak buat kerja pulak. heh. esok nak pergi secret recipe ngan kawan-kawan gua yang comel macam gua. hak. walaupun memang tak suka dengan kek dari secret recipe tapi nak pergi makan cheese cake jugak. sebab tengah gila dengan cheese cake nih.. byeeee

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

40 Love Note (s):

Izamir Ridzwan said...

Kawan IR pkai 4 inci punyer.. huhu jenuh dia nk jln pon kena jln elok2

zikeryhassan said...

lain kali jalan slow motion je. tak pun berkaki ayam je. ehehe

latest entri ; Bawa Kau Pergi

srikandi mie said...

hehe,..awak kena pakai flat shoe je kott,..;) hati hati yee,..

ehh,..try lah raspberry cheese,..sedaappp,..;D

sri said...

hheheheheh sama lah dgn sri! suka wedges but mesti akan terpele'ok. hehheh

Oreo said...

selalu jgk terpelecok bila pakai heels

Aww,sakit oh

Raji berkata said...

Jalan kena fokos weh dgn jalan
baru x terpelecok
hahaha mcm kelakar jer terpelecok =.="

Yellow LEOpard said...

alamak aihh..malunye kalo jadik depan laki yg ramai2..memang kene gelak habis ah..hua3..

++***hana zaty**++ said...

hehe comel. jalan tgk bawah lah dear. hehe ;)

twinkle twinkle said...

huhu akkpakai wedges pon tepeleot xpe lagi,,mira yg pakai sandal x de inci ni pon tepeleot jugaaa hehehe ;DD

Miss Yaty said...

yaty pun sokmo terpelecok..tapi yang penting muka kena cool..hik3 ;)

eqbalzack said...

boleh jalan ke kasut macam tu puteri? hehe

Puteri Iqa Izyan said...

@Izamir Ridzwan

haha.tu lagi power.:D

Puteri Iqa Izyan said...

@zikeryhassan

haha.slow motion lmbt pulak smpai kat clas.. :D

Puteri Iqa Izyan said...

@srikandi mie

flat shoes pun kene jugak T__T

Puteri Iqa Izyan said...

@sri

keh3..sabau jelah :D

Puteri Iqa Izyan said...

@Oreo

hehe.kalau dah biasa tak sakit.hak3 :D

Puteri Iqa Izyan said...

@Raji berkata

ish.tak bek kau gelak kat aku.huhu

Puteri Iqa Izyan said...

@Yellow LEOpard

haha.tau xpe.ni pun tunggu masa je :P

Puteri Iqa Izyan said...

@ ***hana zaty**

hahaha..tgk dah.tp jadi jugak :P

Puteri Iqa Izyan said...

@twinkle twinkle

haha.ala, same jelah dik :P

Puteri Iqa Izyan said...

@Miss Yaty

haha.tau xpe. yg penting cover cool :P

Puteri Iqa Izyan said...

@eqbalzack


haha.kalau tgi mcm gmbr tuh konpem simpan buat bom je.haha

sarah-najwan said...

iqa..prektis jale ganaz2 depe cermin dlm bilik dulu..try buat..

ni messti jale2 mace kucing jln ni..sb tu salu terpeleok..hehe

SIELA MIKAIE said...

hahahahhaaaaaa...ha kaw akak gelak!...

lawakla kamu nie sis

boleh control ayu lagi tu..hahahaaaa

aliefcmoi said...

hahahaha..tak ape..buat muka cool je..lawak tgok video tu..gelak guling2..awk,jgn lupa singgah blog saya taw..dan fOLLOW skali..jgn lupa taw..follow..hehe..i follow u,,u follow me back..hehe

AfiQ said...

hahaha.. tape iqa, cantik punya pasal, jatoh pon jatoh la! hahaha

tomatokering :) said...

nak jgk chese kek ! ;D

JIJI YU said...

haha dah bese dah ek..ehehe

ada mokhtar said...

kena praktis catwalk ni.. hehe =)

FH said...

hahaha segan gila

Encik Psychopath said...

da la sakit. auuch. malu pulak tu. damn.

Puteri Iqa Izyan said...

@sarah-najwan


hoho.jln mcm kucing? hok tuh plg dop reti.hahaha..

Puteri Iqa Izyan said...

@SIELA MIKAIE

kui3.. jgn kak. :P

Puteri Iqa Izyan said...

@aliefcmoi

haha.sian pulak die kt dlm vid tuh.huhu

Puteri Iqa Izyan said...

@AfiQ

hahaha.tak cantik pun pakai.haha

Puteri Iqa Izyan said...

@tomatokering :)

jum3 :D

Puteri Iqa Izyan said...

@ada mokhtar

oh tidak.kalau catwalk lagi teruk agknye.hahaha

Puteri Iqa Izyan said...

@FH

segan je? huhu

Puteri Iqa Izyan said...

@Encik Psychopath

double demn.haha

aliefcmoi said...

puteri iqa izyan...tu pasal..kesian tgok muka diaorg..nasib baek muka cantik...tapi,,muka cantik jadi tak cantik lepas cover malu..haha-->

http://aliefcmoi.blogspot.com/

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan