Skip to main content

Pakwe


pakwe aku baik. kejutkan aku sembahyang subuh.
*sembahyang lain pakwe kau tak pergi ponnnnnn*


pakwe aku bijak giler weh. selalu dapat dean list.
*jadi, kau pun kene lah belajar macam die*


pakwe aku sweet gile sebab nyanyikan lagu untuk aku.
*mentang-mentang aku single. grr*


pakwe aku sayang gilerrrrrr kat aku.
*dah tu pehal selalu marah-marah?. oppss. marah tande sayang*


pakwe aku tak hensem poonnnnnn..
*nak suruh aku cakap hensem lah tuh~*



aku rimas gila kalau orang suka puji pakwe sendiri. sedangkan pakwe dia tuh perangai macam apa je. kiss sana, kiss sini. err. kiss,cium-cium,romen,love bite,peluk-peluk tu tanda sayang ke?




=))

Comments

izuddinrahim said…
luahan hati ke luahan geram ni? haha
Unknown said…
hurm..aku siap kejutkan orang kampong semayang subuh lagi...

setakat dean list ape sgt le weh..

nyanyi tu..sape2 pon bleyh..

macam le pakwe die jesyg kat die..parent die..

yang ni memang aku tak nafikan..aku hensem kan2..
Ain Zulaikha said…
absolutely true.. ada gak kawan yang suke puji pakwe sendiri and merendah2kan pakwe orang.. ek eleh.. hahahhaha
vblogklasik said…
seb bek sy xda pakwe.. hehe.
Anonymous said…
single best gak
bebas sebebas bebasnya
tak serabut kepala
SyerAgh said…
kau dah ada pakwe lom~ haha
adrinaqamarina said…
definisi sayang bagi pakwe die lain kot iqa. hek3.
silent said…
MACAM CELAKA KAN?
hahahaaaa
Hanim Mahali said…
pakwe bukan apa apa pun... lain la suami... ^_^
alexayussida said…
pakwe ko mintak pelempang ke? balas je mcm tuh kat org yg suka sgt puji pakwe nih..hehe
Unknown said…
uikk..kiss?haishh..kena kawen dah tuh
@JIJI YU

err.aku silap approve komen ke nih??
waaaarghhhhhhh... =.=
@adrinaqamarina

bukan lain. tapi ke lain. hahaha
@alexa yussida

haha. boleh gak tny cmtuh kn? =P
@apik pehe

kategori wajib dah ni. haha
SIELA MIKAIE said…
bernafsu laen pakwe die tu kot..hohoho
KAMIHIDUP said…
kalau betul pasangan tu sayang kita, dia akan jaga kehormatan kita. :)
sYafIk-wAy said…
no girlfriend no problem !
Arief Arf said…
no woman no cry
X)
nadia farahida said…
ayat last skali tu nadia setuju!
klu syg kena jaga, bukan kena guna sebelom waktunya! ;)
Myra Jay said…
Masa bercinta mmg semua indah belaka, tu yg puji melangit ha :)
Solihin Zubir said…
kawen terus lg syok la..
kecoh ja ada pakwe.. kan.. hehehe..
@Myra Jay

kannn? bila tak bercinta, mula lah... huhu
@Solihin Zubir

muahaha..
stok geli2 je agknye. huhu
Gayahspears said…
amboi siapkan nyayikan lagu.. xthn..
ehem2.. gayah pon xde pkwe..huhu

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…