25 May 2010

2 in 1 story


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

arghhh!! tensionnye aku..banyak betul yang buat aku rase nak lempang aje sume orang semalam.dah la hari makin panas.hati aku pon makin panas ni.serabut otak aku ni hah! tadi...

semalam I call u,u tak answer

u kate u keluar pegi makan

u kate u keluar dengan kawan u

but when I call ur fren he said it wasn’t true!!!

aiyooo…ape aku merepek ni hah??aduh..fening3..macam ni sebenarnye….

cinta cerita pertama

tengahari tadi aku menunggu mesej dari pakcik abang yang format lappy aku ni..aku tunggu..

tunggu

tunggu

tunggu

tunggu

dan…

tepat pukul 10:53:48am *kat mesej , aku dapat la mesej dari abang tuh.mesej yang berbunyi bertulis :

Microsoft office 2007 key:

XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX

aku pun dengan senang hati pegi amek lappy aku.aku on kan lappy syayam aku ni..aku bukak Microsoft Office..PAM!!!! terpampang la menatang benda alah ape tah.ala yang kene masukkan product key tuh.

aku pun sambil masukkan code2 tu,sambil2 check betol2 ke tak aku masukkan..tarrraaa..aku dapat ni,

you are enter wrong product key*lebih kurang macam nilah..

try again.

aku pun dah panas ni.sebab aku dah tengok betol2.mmg tadek yang salah pun.tapi relax lagi.aku masukkan sekali lagi,tapi same jugak!! aku dah start hangin satu badan nih.nak #$%^&* agaknye abang ni!! tadi jugak aku pegi hantar balik cd abang tu.tapi,aku suruh adik aku turun.sebab aku nampak ade abang tu.seriously,aku naik muak tengok muka abang tu.aku akan takkan lagi pegi beli topup kat kedai die.kau bankrup pun aku lagi suke.nak buat kenduri satu kampong rasenye.kejam?argh..biarkan!!



cerita ketiga kedua

petang semalam aku pegi merendek di night market bersama-sama ibu dan adik aku.aku berplan nak beli murtabak kat tempat yang aku beli last week.or lebih tepat lagi dekat abg ensem*uikss..gatalnye aku…sebelum tu,aku round-round dulu ngan ibu aku.tibe2…

“kak..mari beli kak..2kilo,5ya(rm5/2kg).mari kak.mari”

ibu aku tengok aku sambil tanya “nok ke ni?”

aku jawab “dok tau.beli je r kalu nok”

penjual tu pun peril “eyh.nok beli pon tanye anok jugok..hehe”

kami gelak2 jelah.lepas beli,kami jalan2 lagi.nampak pulak asam.memang meleleh la air liur ni kan*tak mengidam oke! Tapi ibu aku cakap “beli pahni r.jln2 dulu”

lepas dah puas round2,aku pegi la beli murtabak daging (rm 2.00).sambil tengok abg tu ensem lagi ke tak*eeuuwww..gedix nye…

lepas beli2 murtabak tu aku rase nak makan nasik air (tau tak nasik air tu ape??) yang aku nampak kat gerai depan tadi.aku pon bernonong2 lah ngan ibu aku pegi sane.sampai kat gerai tu,aku tengok sume die dah bungkus.aku pun tanya,

“ade dop nasik air hok dok letok dlm bekas ag?”

die tak jawab tapi aku nampak die amek bekas yang die isi nasik air tuh.aku pun cakap,

“hmm.nok se eyh.xmboh letok sayur.letok daging je”

makcik tu tanya “nok pedas dok?”

“nok gok.letok suku ar lade ye”

Sambil2 die asingkan air lada yang aku order tuh,mulut die mencium mengomel.

“!@#$%^&*^%$#@!^&*(_)(*&^%@#$%^&*())(*&^%$#@$%^&*()(*&^%$#@#$%^&*&^%$#@”

aku lupe lak ape die membebel tapi, yang aku faham die macam tak suke customer mintak asing2kan sume.yela..yang macam aku order tu.ampeh tol nenek makcik tu.ade jugak yang kene lempang laju2 ngan aku karang.aku pon amek,bayar and blah!!

ATTENTION ye mak cik. CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT. ade la sebab kenape aku suruh asingkan tuh.

Sepanjang hidup aku,sepanjang aku beli nasik air kat mane2 gerai sekalipun,bile aku mintak benda yang sama macam aku mintak kat makcik pasar malam tadi,tadek pulak yang nak membebel macam makcik tu tadi.lepas ni aku tanak dah beli makanan kat makcik tuh.



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

5 Love Note (s):

syamimi fatin said...

nasi air tu ape ye? hehe

adrinaqamarina said...

rindu na pegi pasar malam beli murtabak ag...
hua!
dugaan ag neh!
aiyo2...

sekapur said...

salah tu 2kilo 5ya..sepatut nya..

(rm5/2kg) ngee~..

.Cik Nana. said...

customer always right.. :D
org melayu kalau bisnes susah nak maju kalaw membelakangkan customer..
hmm..

cik noneng said...

syamimi:hehehe..ala2 bubur gituh :p

rina:mutabak kalau time pose lagi nikmat mkn.huhu

sekapur:hahahah..adei.bru pasan.hehehe...

cik nana:tau xpe.gitulah org mlyu kalau bisnes.die aje yg betol..mcm mne nk maju?huhu

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan