26 May 2010

sepagi bersama adik2 ;)


.Assalamualaikum.

Salam readers. . .

ni la entri pertama aku hari ini.aku lagi kebizian.haha.aku tipu.eh.betol la.aku hari ni kene jadi part time mommy! atau lebih mudah aku lah miss mama.ehehehe….hari ni jugak aku bangun awal daripada biaa iaitu pukul 6:00 a.m. ye aku tau.sebelum ni waktu untuk aku bangun pukul 10 pagi dan lebih.hahaha.bangun pagi2 tu.aku mandi dulu.solat subuh, dan bersiap2 hantar adik aku pegi sekolah.lepas hantar adik balik sekolah,aku kemas2 rumah.

oh.aku dah mula merepek entah ke mana.sebenarnya entri ni berkenaan dengan tugas aku menjaga kanak2 tadika ibu aku ke pertandingan mewarna bersama A&W di tadika Taman Safiah Murni.dengan keberangkatan Yang Mulia Puan Tengku Balqis Tengku Azmel merangkap ibu ku ke Putrajaya atas urusan kerja maka,aku lah yang dipertanggungjawabkan untuk menjaga kanak2 tersebut.huhu…lebih kurang pukul 8 pagi,aku pon berangkatlah ke tadika ibu ku di Akedemi Bomba dan Penyelamat Wakaf Tapai.sampai sane,lepas lepak sorang..kwn mak aku pon suruh la budak2 beratur sebab kiteorg dah nak gerak.lepas beratur kawan mak aku bagitau la kat budak2 tu ;

“ok.6 orang ikut kak long.naik kete ngan kak long”

So,dieorg ni ramai2 keluar nak pakai slipper/kasut dieorg.aku pun gerak la pegi kat kete tapi,aku heran pulak sebab ramai je budak2 ikut aku.rupe2nye sume tak nak naik kete ngan aku.adei.pening pale aku tengok budak2 ni berebut2 nak masuk.nasib baik la sumenye kecik2 je tak sebesar aku.kalau tak,naya la aku.hahaha.so,kami gerak la pegi sane.time on the way pegi tu,mmg bingit la budak2 tu bising.biase la budak2 katekan.

Dah sampai sane,sume masuk dalam kelas Tadika Taman Safiah Murni.ni ade gambar2 dieorg.yang sume tak pakai berbaju t-shirt kuning je budak2 tadika ibu aku.harap maklum.hehe.







Cuaca tadi mmg sgt panas.orang pulak ramai time tu.aku duduk kat dalam panas,luar pun panas.aku pun amek keputusan pegi ke 7E untuk mencuri ber’soping’ ape2 yang patot.aku pun dengan senang hati lepas menyepahkan,merosakkan sume barang2 dalam 7E melilau2,aku pun amek la 2 tin air milo hi-cal hehe. dan jugak satu botol air Ribena.haha..ye aku tau..aku mmg suke sgt minum air.hehe..masuk je kete,aku terus ngap 2 tin air milo tu.dan hasilnya…



Aku pun gerak balik tempat tadi lagi.sampai sane,aku nampak mascot A&W.besaarrr punyerr!! budak2 pun dah ready nak mencoteng arang ke muke sendiri mewarna.

maka,mulalah sesi mewarna..





ni mak-mak budak.dah bagitau tak boleh duduk dekat anak2,tolong2 anak,tapi degil jugak.mase ni kene hambat suruh keluar.hehe


ni adalah perosak-perosak crew A&W





lepas dah selesai sume mewarna,maka ada lah pulak majlis perasmian.aku tanak cite pasal tuh.haha.aku nak cite pasal budak2 dapat hadiah.lepas

sorang,

sorang,

sorang,

dan

sorang

aku tengok tadek pun budak2 dari tadika ibu aku.tibe time johan mewarna…

tarraaaaa!!!!

inilah die budak tadika ibu aku.adik hannan.tahniah dik ;))



pastu kami pun balik la.sebab dah panas sangat.budak2 tadika dapat makanan dari A&W dan jugak goodie bag.oh ye.aku pun dapat tau.hahaha..








sekian shj untuk waktu dan ketika ini… ;D



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

6 Love Note (s):

adrinaqamarina said...

ouh,,,
ibu iqa cikgu tadika eh?

suke tengok budak4 kecik melukis mewarna camtu...
hak3...

cik noneng said...

yup ;)

hehe..tau xpe.mcm2 kaler ade.huhu..
yg plg besh deyorg mulot byk.hehe

Syafrizal said...

ni mesti join makan sekali ni
hehe

puteri ternoneng said...

warghhh!!
mestilah..hehehe...
ciap dpt goodie bag lg tuh..

Tapak Kaki said...

kalo bab mewarna ni memang failed!

puteri ternoneng said...

hahaha..same la..
ampeh je law mewarna..
sampai skang fail.haha

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan