19 May 2010

FS vs XANGA vs MS vs TWITTER vs HI5 vs TAGGED vs FB vs AG vs FORMSPRING


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

dah tengok title kan??hah..mesti korang sume2 tau sume tu kan?mustahil la xtau ape sume tuh kan..
oke2.aku memamng ade semua account benda2 alah tuh..hahaha..
knpa?sebab aku suke create2 account pelik2,byk2..hahaha..

FS - Friendster

mula2 aku start ade akaun friendster nih mase form bape tah.aku buat pon coz kawan2 kat skolah sume ade.aku je ketinggalan zaman.hahaha..yela.aku budak kampung.pegi skolah kat bandar*angin tggi neh..haha..so,mula2 aku ade friendster nih mmg aku xtau pape pon.aku tengok2 jer.haha.frens pon x ramai.tp,makin lame,makin pndai pulak aku men benda alah nih.sanggup aku pegi cc semata2 nak online friendster nih.hahaha..tapi,tuh dulu..skang aku dah tak aktif langsung dan jugak aku dah delete akaun friendster aku.hahaha..sebab aku dah malas main friendster tuh.benda tuh dah lame.buruk je aku tengok.haha.tapi lepas aku delete,makin lawa pulak friendster.sengaja je kan admin tuh wat cantek2.mentang2 aku dah delete akaun aku..huhu...


XANGA

benda alah nih aku tak tau la ramai yang tau kewujudannya ataupon tak.sebab aku tau ni pon time bace paper.dalam paper tuh bgtau yang Xanga tengah hot time tuh.aku pon gatal tangan la buat akaun xanga jugak.haha.last2 aku biar kosong je.sebab aku rase macam tah pape je xanga tuh..haha


MS - MySpace

aku rasa mostly memang sume orang ade kan?sebab myspace ni dulu femes sangat sblm ade facebook.aku start ade myspace ni mase form 2 kot.mase tuh myra*kwn satu skolah yang buat akaun ni kat aku.mula2 ade akaun myspace nih aku mmg xtau pape langsung.tau log in je.hahaha...sampai la bersarang myspace tuh aku pon.skali bukak beratus-ratus friend request.pnt gile aku duk approve.haha..semakin lame semakin ligat aku myspacing ng kwn2 dari serata dunia.
beribu2 kawan,beribu2 komen.haha..sampai jatuh cinta ngan budak myspace pon ade.hah..kat sini jugak la aku kenal ngn boyfie aku skang.hehehe...die yang usha aku mula2.pdhl dah ade awek pon time tuh.p bile aku dah tau die ade awek,aku kawan2 biase jelah ngan die.tanak la lebey2.hehe..nnt org ckap perampas pulak.tapi skang,kiteorg dah bersama.hehe...arap2 la jodoh kiteorg kekal sampai bile2.insyaAllah...pastu aku delete myspace aku sbb aku dah bosan*mase tuh tangkap lentok ngn facebook..ekeke... pastu skang aku dah create akaun myspace baru..huhu..mmg la tak aktf sangat.tapi aku bukak jugak..
nak tengok myspace aku yang buruk??hehehe tgk sini.. ;)


TWITTER

ni twitter ni ramai gak yang guna skang.mudah je kot guna twitter ni.kire macam kite kene follow org,org follow kite.artis2 pon mmg ramai yang ade twitter nih.tapi aku jarang sangat gune twitter.sbb kawan2 aku yang ade twitter,jarang sangat online twitter.aku pon x bape reti sgt guna sebenarnye..hahaha..tapi kalau korang nak follow aku,jemput la follow ye.ade banner kat sebelah kanan tuh..;)

HI5

hah.tau x ape nih?aku pon xtau.tapi ramai gak la rakyat malaysia yang ade benda alah nih..haha..aku tanak cite banyak sangat sal benda alah ni.sebab hi5 ni bosan.and tak jugak interesting.hahaha....

TAGGED

tagged nih mcm best gak mula2.tapi last aku mcm benci la.bkn ape,open sangat la tagged ni.macam2 benda lucah ade.adoi!! bahaye2...tapi ramai je ade kan??akaun tagged aku tuh still lagi aktif.cuma aku reply msg2 yang perlu je.kat tagged tuh jugak la macam2 msg pelik2 aku dapat.sayang la,cinta la,cute la...ade yang offer nak jadi laki aku la,bf aku la..isk.macam2 la..yang tak leh tahan sangat aritu ade pakcik umo 52 tahun yang bagi number die kat aku.pastu suh pgl die abg!! excuse me!! pakcik lagi tue dr ayah sy,ade hati nak suh sy pgl abg! adeh.aku mmg bengang r..so,aku wat kptsn xyh lyn sape2 dlm tuh..hahaha....

FB - FACEBOOK

wah! toksah nak cakap la.facebook nih mmg sangat3x la femes skang.facebook rating paling tinggi skang kan?facebook ni bermula apabila pengasasnya, Mark Zuckerberg*xtau tol x eje nih..hihi.. buat faceook ni untuk kawan2 kat kampus dia.yela,untuk berhubung dalam kampus.alih2,sampai ke seluruh dunia pulak.caya lah..pengasas ni muda lagi kot.harap2 adalah anak muda kat malaysia nih buat macam nih.barulah Malaysia Boleh!! huhu... aku lupe la bile aku start ade facebook nih.tapi dulu aku mmg bengap gile guna facebook nih.aku men add je sape2..hehehe.tapi skang tidak lagi.aku hanya add org yang aku kenal jer.tapi ramai gak la yang add aku.tah ape tujuan diaorg aku pon xtau.kalau tegor2 takpe gak.ni tak.maybe dia nak tambah2 kawan je kot.nak bagi ramai kawan la katakan..huhu..keran facebook ni jugak lah aku addict main game kat facebook tuh..haha..smpai skang aku still lagi men game tuh.and tiap2 hari jugak la aku berfacebooking.hehe..smpai kawan2 cop aku ni kaki online.ade sorang classmate aku tuh ciap bagi lagu untuk aku.lagu ape?lagu online by saykoji.hah.lgu tuh mmg ngam2 je ngn aku.hahaha...huh.kalau aku nak cite pasal facebook ni,smpai tahun dpn pon x hbs asenyer..hahaha...tapi,papepon thanks to facebook.sbb kat situlah aku dapat jumpa sume kawan2 lame aku..!! ;)


AG - AnakGanu.ning

hah.ni ala macam yang kat atas2 tuh jugak.cuma yang ni untuk anak-anak terengganu.kalau korang nak tengok,boleh je click kat banner sebelah kanan tuh.yang ade tajuk die aku buat,i'm terengganurians!! kat situ mmg pior aku ckp tgnu..kat sini takleh la.bkn sombong,cuma,kat sini ramai yang luar dari tgnu.takkan nak tulis sume bhse tgnu kan?nnt sume terngaga bace entri aku.hahaha...sape2 anak terengganu,jemput la join ye..:))


FORMSPRING

ni tempat untuk tanya pape je soklan.konpem di jawab!! korang nak tanya aku pape je,tanye je.mmg aku akan jawab.hehehe...*ye2 je kan?hak3..



*oke lah.aku dah penat membebel nih.korang tak kesah ke bace panjang2 ni?hahaha...aku tak peduli.dah aku rajin nak tulis..hehehe...*


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

2 Love Note (s):

Alyssa Villamor said...

haha kite punya 'simptom' yang sama..
suke join benda2 online ni smpai tak terjaga pun :p

tapi sy still simpan sume2 acct tu, sayang la..
cume tagged je da lama tak bukk, bynk org 'gila' la kt citu! huhu

fb lak more kpd kwan2 je~

cik noneng said...

alyssa:hahaha..tau xpe..
sgup x tido nih..hahaha...

tau xpe.tagged mmg utk org2 gile je kot..hahaha..

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan