19 May 2010

bila dah gila dengan lirik lagu


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

hah.malam2 yang gelap?*ade ke cerah?hehe macam ni,aku nak stroy pasal hobi lama aku ni.
al-kisahnya bermula bila kawan baik aku ni suka sangat kumpul2 lirik lagu.so,bila bosan2 sambil dengar radio dia pon hafal la lagu2 ni*hafal buku skolah tanak pulak.. lepas tu pulak aku slalu jugak la pegi tido kat umah die nih.bukan apa,kiteorg ni mmg rapat la dulu*skang rapat jugak.. kiteorg ni macam kembar.sebab lahir hari yang sama,hospital yang sama,waktu pon lebih kurang jelah(die pukul 2ptg++,aku pukul6ptg++).so,aku rasa macam syok sangat je die buat keje yang sebenarnya mmg tade pape pekdah pon*baru nak sedo..ekeke..
so,disebabkan aku ni seorang pengikut,pembaca dan jugak pembeli setia majalah utopia*knl x?
yang time tuh mmg banyak gile lirik2 lagu,aku pon buat la keje same ngan kawan aku ni.haha*tiru ni..
hasil peniruan aku tuh aku berjaya*ngan bangganya mengumpul sebanyak 263 lirik lagu.macam2 la.inggeris,melayu..err..tamil ngan cina je tade.sebab aku tak paham bahasa dieorg..haha...
hari2 aku hafal lagu.sampai aku ingat sume lagu*dulu2 la. pastu lame,aku rasa dah penat sangat main benda2 macam ni.bukan dapat duit pon.habiskan duit adalah.hahaha..
ape2 pon tu sume adalah pengalaman..kat bawah ni hah aku ade pic2 buku lirik lagu yang masih lagi aku simpan ngan rapi*memori terindah ni..hehe



*jilid I*





*jilid II*




*jilid III*



*jilid IV*


amacam??hehehe



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

4 Love Note (s):

chokilala said...

amboi amboi. seronoknya dia mengumpul lirik lagu. saya pun suka juga, tapi saya tak kumpul sebab jenis malas menulis. kumpul dalam otak je. wakaka

tapi sekarang dah besar kumpul lirik dalam blog. hehe. kalau sudi, jemput la datang blog lirik saya --> 1LirikLagu.com. hihihi

cik noneng said...

hahaha..nak wat caner.
dulu dah gila sangat kat lirik lagu.
skang dh mls..hehe..

oke2..
senang la sy nk cari lirik lgu pasni..huhu

Azree Ariffin said...

Salam.

Saya tertarik sangat dengan minat saudari. Saudari tak mahu menjadi penulis lirik lagu kah? Siapa penulis lirik kegemaran saudari?

cik noneng said...

azree :
tenx.cdgan encik azree tu sy rase x sesuai kot.haha.sebab sy bkn org seni.sy xtau nak tulis bait2 lagu.sy cuma minat dgn lirik2 lgu.mgkin sy x pernah terokai smada sy ada bakat ni ataupon tak.hehe..

sy xde minat mne2 pnls lirik lgu scra mndlm.aslkn lirik tu kena dgn jiwa sy dan sedap utk dihayati,itu dah cukup bgs :)

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan