09 May 2010

~kuantan trip~


.Assalamualaikum.

salam readers,

btw,sori ye..bru nk update blog nih.smlm g kuantan penat sgt..huhu...oke2..meh aku nk story mory perjalanan semalam...

semalam aku,abah n aiman gerak lam kul 12 la kot...nk g kuantan tuh amek mse 2 jam je cz abah aku ske rempit..haha*same mcm aku ni hah..sepanjang dlm kete tuh aku tido aje..smpai la bndr kuantan,bru la aku bgn.haha..cian abah drive sorg2.hjtnye abah nk suh aku drive tp,tgk aku tido die biarkan aje..hehe..smpai je kt kuantan tuh kiteorg g makan2 kat benteng.hah..benteng ni mmg femes la ngn seafood..oh ye..lupe lak nk gtau..g kuantan cz nk amek mak aku yg dr kelana jaya..*sambong lik. kt situ aku makan byk giler..haha..aku mkn ketam n udang~besarrr punyerr!!*hehe

after makan2 tuh kiteorg gerak nk cari masjid lak..cari punyer cari*lame gak la, akhirnya benti solat kat masjid pe tah..so,cpt2 aku wat solat jamak taqdim.lps tuh kami jln2 pegi MegaMall!! yeahh! mmg aku sgt seronok sbb dpt shopping...hehe..time lam kete tuh aku dh gtau abah nk beli kasut 1 cz kasut aku da burok..adek aku pon same nk beli gak..abah diam jer..haha..smbl2 tuh adik aku perli : diam je abah lps gtau sume nk beli kasot.hahaha

okeh2..smpai je kat megamall tuh aku tros jln2 ngn adik aku.cari2 kasot.jumpe la yg bknan..*t aku upload pic tuh keyh..pastu jln2 lagi..smpai la satu mase..dimane adik aku men naik trun eskalator.
adelah sorg bdk kecik nk ckp ngn aku..yg aku dgr die sbut makcik..
bile aku tny balik,die tny mcm ni;

"anak makcik ke tu?"

adeyh!aku mcm makcik ke??kuang asam boi tol la bdk tuh..aku nih terkejut sgt die tny camtu smpai aku blur2 je nk jwb..aku cume mampu tersenyum kambeng..hahaha...

pastu aku tros jln2 lagi..aku g round2 kt tmpt adidas wat sale..msok dlm tuh aku selisih ngn sorg makcik n family die..dlm hati aku kate;

"mcm aku knl je makcik nih" *2x aku tgk die

last2 ade org jerit

"iqaa!!!!!!!"

aku pon tgk;

"yaaa!!!!"

adeyh..aku jumpe ngn kwn baek aku kt mtrx tuh hah..dr sem 1*pdt smpai la *pst kiteorg duk satu bilik,dielah kwn aku hari2..huhu..bkn pe.da la 2 same bilik,same clas,katil sebelah2 je,mkn same2,tido same2,tido buas pon same2..hehehe..rindu giler aku kat die..dulu die gemok skang die da kuros.aku?makin membesar!!haha...tp die ade gak tego aku;

"kurus ckit skang.diet ke?"

aku jwb,"ye..hehehe"

so,die suh troskan..hehe..*insyaAllah :)

so,lps jumpe die aku g merayap2 lagi..beli baju baru..hehe..i like..

pastu balik la..g tggu mak aku kat terminal lak..tgu punyer tgu lmbt giler smpai..p xpelah..x kesah pon..huhu...

hah.pastu lak aku ade wat jahat ngn adik aku.nk tau?hehe...

mcm ni..ade satu kete tuh park sebelah kete kiteorg.aku tgk akak tuh besar jek?*hehe..xpelah,.yg tuh aku x kesah.skali bile die turun dari kete..MAK!! besaarrrr punyyeerrr!! ehhehe,,,*jhtnye aku..
pastu aku gtau adik aku..kiteorg pon gelak2..warghh!!mmg sgt kejam kiteorg time tuh..haha...

pastu smpai la mak aku..kiteorg pon blik la..

*xleh cite byk2 sgt..byk sgt bende..haha...

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

2 Love Note (s):

b@by ph@t said...

ak pun ngah plan nk p kuantan cuti nie...huhuhu
rndu gler kat mgamall n Kuantan prade..wlpun xde ape kat si2..but ade kngan 2..^^
rai901.blogspot.com

cik noneng said...

hahaha...tau xpe..
kdg2 aku rase cam xde pape je kt c2..
cume plg pntg tllu byk kngan kat ktan tuh..
n siyesly aku rndu giler nk duk sne..huhu

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan