17 October 2010

ibuku. ibu tiri...


.Assalamualaikum.

hye bloggers!! 
aku baru dapat seru nak update belog nih.huhu. 
petang tadi aku kuar ronda2 ngan adik aku yang bongsu tuh. then lepas balik solat maghrib pastu teros tidor.huhu. 
bangun-bangun je dah blackout!! huh. 
tergendala aku punyer plan nak update belog nih. a
ku pun tengah duk korek idea nak cite ape. beyse la bangon-bangun tidor bukan idea sangat nak merepek. tapi ade satu cite nih..
ilham dari mak aku.
katanye ni cite pasal anak kawan die..
kisahnya sebegini..

mak die selalu pesan,kalau keluar rumah petang2 pastikan balik sebelum maghrib.
so,lepas tu pun mereka ni selalu la alert.
tapi sayang..
satu hari tuh entah caner merela ni ralit sangat duk main-main.
mereka ni 3 beradik tau.
time dieorang balik tuh azan maghrib ngah berkumandang
mereka sume ni memang cuak la kan..
mak dieorg pun dah tutup sume tingkap..langsir..pintu..
so,maknenye kat sini dieorg kene kurung kat luar!!
hahaha..*gelak jahat
lepas tuh,mak dieorg ni curi-curi dengar perbualan dieorg..

"kak,jum la kita p laghi umah tok"
"haih.hang nak mampuih??"
"ish..mak kita tu macam mak tighi na.."

nak tergelak mak dieorg ni dengar anak die cakap camtuh..
hehehe..
ish3..macam mak tiri pulak dieorg cakap..

ekceli aku time kecik-kecik dulu pon selalu kene kurung nih.
dah jadi macam salah satu perkara wajib lak.
penah gak terfikir nak lari dari umah..
hehehe
tapi nak lari mane?
duit pon tadek
:p

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

2 Love Note (s):

adrinaqamarina said...

patot iqa tak update tadi, rupanya tak letrik.

rina ade juga macam ni dulu. hak3

puteriqaizyan said...

rina: huuh.tau xpe.
tp yg penting blackout pon tdo jugak.
haha:p

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan