29 October 2010

GEMPAK | tips hilangkan mengantuk


.Assalamualaikum.

petang tadi ain buat serang hendap lagik
aiseyh..memang terganggu la tidur aku
siyes aku ngantuk giler weh
tak tahan giler dah
aku amek buku, ingat nak study
last-last buku baca aku
macam biasa la kan?
hehehe

so malam ni dengan banggenya aku nak share tips sket
tips la sangat kan?
hahaha

mata
kalau korang dah ngantuk sangat
korang bulatkan mata korang tuh seluas-luasnya
hah! macam atuk kat bawah ni
haih.comel je kan?
hahaha
hish..sebenarnya dulu ustazah time aku sekolah menengah ada bagitau
kalau mengantuk sangat, sapu kelopak mate dengan jari sambil sebut Subhanallah 3x




minum
ni aku sure ramai giler guna kaedah ni
sama la jugak macam aku
petang tadi aku pekena nescafe classic yang aku beli awal-awal sem
aku guna due paket!
power kan?
hahaha
tapi tu tak la power sangat...
apa kata korang guna nescafe rich ni (macam gambar kat bawah)
sure korang  tak tidur
aku dulu minum nescafe rich ni due paket jugak
segar bugar mat aku
hahaha


tips ni aku buat je
hehehe
selamat mencuba
xoxo

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

9 Love Note (s):

Faizal@PeJAY said...

lawo

puteriqaizyan said...

@Faizal@PeJAY apakah yang lawo? ;)

Amalina Alwi said...

xjadi pon tips2 nih!

puteriqaizyan said...

@Amalina Alwihahahaha...kne g cek mate kt specialist eyh ina.haha

Anna Boleyn said...

nak try lah 2-2 tips ni. thanx sngt2 sbb share. skarang anna minum kopi aik cheong. ngantuk jugak. last2 teridur gak. maybe sbb ngntuk sngt kot.

puteriqaizyan said...

@Anna Boleyn hehehe..try la kak.ni sy gune tips yg sy beyse gune je ;D

Syafrizal said...

jangan amalkan minum nescafe
saya ada jumpa sorg kakak dia tak keluar period selama hampir setahun
bila ditanya minuman apa kegemaran dia..jawapannya adalah nescafe..
berhentilah minum nescafe

lagi satu saya ada jumpa seorang abang tu kena buasir disebabkan minum nescafe

dan banyak lagi kes-kes saya jumpa.. saya nasihatkan berhenti minum nescafe...

Puteri Iqa Izyan said...

@Syafrizal hehehe..habes tips nih.kne bubar dah.huhu..mmg bhye pon kalau amalkan.tp dah mngtuk sgt.terpakse la.lgpon mmg stdnt rmai minum.tu yg gatal wat tips tak senonoh nih.hehe

Syafrizal said...

hehe takpe.. saya bagi nasihat je
kalau tak nak ngantuk amalkan la kopi radix.. lagi berkhasiat insya Allah
memang Kopi Radix bagi tenaga pun.. so malam2 minum boleh berjaga

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan