15 October 2010

a special thanks to : muniey,ben ashaari, sis intan, adrinaqamrina, & irinenadiamarcello


.Assalamualaikum.

Dah setaon lebih aku ngan dunie blogging. Dari kosong, dari tak tau pape sampai lah dam naju daripada biase skang. Dulu mule-mule daftar blogspot sebab terjumpe kat celah mane tah. Tau-tau je dah daftar. Daftar jelah. Buat pape pon tak. Penah jugak tulis-tulis entri. Tapi macam terok gile dulu! Yelakan,mule-mule blogging. Orang buat pon blog aku sebok jugak nak buat blog.ish ish ish.. makin hari makin lame,aku makin aktif berblogging. Dan hingga saat ni, blogging dah jadi part of my life. Korang pon mesti camtu kan? Aku memang jarang sgt blogwalking kt blog orang sebab kalau aku dah fecbooking, aku mmg xlyn.haha. kejam betoi! Tapi bile aku jelajah blog orang mmg aku ade tgk setail-setail penulisan dieorg. Maaf. Aku bukan nak jadi copycat cume tu salah satu care aku nak matangkan diri aku dengan selok belok dunie blogging. Orang cakap blogging ni boleh buat duit. Aku try la. Alhamdulillah..sejak daftarkan diri ngan NUFFNANG, ade jugak earning aku. Sikit sgt-sgt tp at least aku ade pengalaman dapat earning. Hehe. Ramai jugak blogger-blogger yana menjadi penyebab dan punce kenapa aku semakin jatuh cinta ngan dunie blog. So, today aku nak cite kat korang yang dah menjadi inspirasi aku..

Munie ni clasmate aku kat UiTM Dungun nih. Dulu entah caner tengah duk gile facebooking aku terjumpe blog die. Aku try bukan then aku tgk cantik die pny blog. Aku pon terpikir knp aku tak aktif blog je? Aku terus jeles kay si muniey tuh. Huhu. Hari-hari aku tengok die punye blog dan hari-hari jugak aku try ubah blog aku supaye lebih mesra penggune.huh.ayat tak buleh belah! Dan sampai skang aku pun still nak renovate lagi blog aku. Muniey ni pun pencetus semangat aku untuk berblogging lebih galak dari hari ke hari. Die la orang pertama yang buat aku gatal menulis dan merapu kat sini. Hehehe.. dan die jugak la ajar aku suh letak shoutmix box supye senang org nk tgl jejak kat kite. Tenx muniey sebab byk bantu kak iqa dlm blogging.

Dulu aku kenal pakcik ben ni kat facebook je. Aku tak tau die ade blog hebat. hehe. first time aku tengok die, aku cakap dalam hati “perghh!hensem gile.da kawen ke lom ni eyk?” hahaha.gile aku kan?aku tak tau pun die laki orang. Maaf pakcik ben! Hehe. Tapi lame-lame aku tau die ade blog. Aku pun usha-usha pakcik ben punye blog. Simple. Kemas. Dan padat. Tapi blog die tadek shoutbox macam kite sume ni..huhu. pakcik jugak selalu je update entri. Aku tak tau dalam sehari die update bape entri sebab ade je cite die. Kan bagus kalau aku banyak cite macam die jugak. Huhu. tapi,aku nak taik springgg toing toing kat pakcik ben. Kenape? Sebabnye, dari hasil pemerhatian dan analisis, aku dapati yang pakcik ben ni selalu tolong blogger-blogger baru nak naik. Bukan nak naik tangga sebab tu budak setaon pun pandai. Cume nak naik dari segi dunie blogging. And pakcik ben ni jugak penah terjah blog aku time die buat ekspidisi terjah menerjah blogger! Syukur, lepas pakcik ben dah terjah blog aku,mmg ramai followers aku,ramai readers  and silent readers aku. Time kasih pakcik BEN!!

Aku tau ramai jugak yang kenal ngan sis intan ni. die sangat baik. Aku suke jugak tanye pape kat sis intan ni sebab kalau ade masalah insyaAllah die akan cube tolong. Sis intan jugak penah tolong ejas2 aku punyer blog. Trimas sis! Kat blog sis intan jugak banyak tutorial yang boleh buat blog kite lagi cantik. Aku selalu refer die punyer blog kalau nak buat pape. Kalau tak paham,tanye jelah kan? Dari segi penulisan die aku suke. Macam-macam cerite die ade. Nak-nak kalau die cite pasal adik die si chacha tu. Teringin pulak nan jumpe.hehe

Student ortopedik kat Eygpt. Die pun salah sorang yang menjadi inspirasi aku. Aku suke care penulisan die kat blog. Aku pun ade jugak tanye die kalau ade mslh pape ttg blog..errr.ade ke rina?hehehe. die banyak story and for sure aku sgt suke bace cite-cite dari die. One day nak jugak jumpe si rina yang baik hati ni. boleh tak rina? Hehe. Pape pon, duduk kat Eygpt tu bek-bek. Study bek-bek and teruskan ngan cite-cite yang best oke? Hehe

Yang ni kalau korang tak kenal aku tak tau la kan.. irine nih penah keluar kat utusan malaysia. Time tu die cite pasal die pegi Australia. First time aku tengok die, wow! Cantik sangat si kecik molek nih. Aku terus google search die punye blog then follow. Blog die sangat best. Die jarang update tapi sekali update, memang panjang gile dan ramai gile komen. Huhu. Aku sume tengok irine ni sebab die sangat cantik. Kan? Kalau aku yang perempuan ni suke tak tau la lelaki caner. Haha. Weh! Aku bukan lessy la. Ish ish ish.. jauhkan pemikiran korang yang tah pape tuh. Huhuh. aku tau mesti ramai gile yang admire die kan? Sampai ade orang copycat die punye blog. Ramai tau kot pasal ni and semalam aku try bukak lagi page tu tapi macam dah delete page tuh. Gaya penulisan irine mmg best. Bace banyak kali pun tak bosan. Sempoi je. Good luck irine! Smoga success dlm ape jue yang irine lakukan.

Tulah antara blogger-blogger yang menjadi inspirasi aku yang masih lagi terkial-kial mencari identiti dalam dunie blog nih. Hehehe. Blogger-blogger lain pun banyak membantu tau.bukan mereka ni je. Cume yang ni advance skit. Hehe. Last but not least, teruskan berblogging and untuk kawan-kawan aku yang baru nak mencuba dunie blogging, WELCOME TO BLOGGING WORLD. Muehehe.. 

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

9 Love Note (s):

kay yea said...

tahhniah..seatun suda..dah bso..leh kawen..hee :D

Amy Syaquena said...

salam...

teruskan berblogging untuk mengeratkan siraturahim di alam maya...

puteriqaizyan said...

kay : err! kawen.. x jumpe lagi pekataan tuh dlm kamus hidup saye.hahah :p

puteriqaizyan said...

kak amy: wassalam..
insyaAllah..tenx :)

adrinaqamarina said...

adeh terharu jup. hehe.

iqa, rina bukan student ortopedik kat egypt, ordinary je baru.

T__T

adrinaqamarina said...

neway, apa salahnya kalau one day kte dapat jumpa. berjimba-jimbot sama3. rina no hal je :D

puteriqaizyan said...

rina: hehehe.eyk?ala.becoming..one day.insyaAllah..

eyh..kne tmpt tiket g eygpt nih..huhu :p

BUDAK NAKAI said...

xtau pulak pasal entry nie..haha..thanx btw..tharu pulak rsenye..hehe;p

puteriqaizyan said...

muniey : hehehe.mp :))

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan