18 October 2010

mee segera. . .


.Assalamualaikum.

hahahaha
gelak lagi
hahahaha
gelak sekuat hati!

ish.buang tebiat tol
abeh keluar segala ilmu korang
ish!

sedut balik ilmu yang dah keluar tuh
slurppppp-sile buat ngan penuh gaya

aku sebenarnya nak cakap
terima kasih
kepada pacik raji
sebab berjaya bagi idea untuk entri aku malam ni 
tapi aku pun gembira sebab die tak berjaya hasut aku makan MEE SEGERA!!
hahaha.
sebab tu aku suruh gelak tadi..

aku tengah diet dengan gigih ni
berani-berani kau hasut aku
keh keh keh
malangnye tak berjaya
sebab aku bukan peminat setia kepada mee segera
hehu

tapi,aku bukan nak cakap pasal pacik tuh sebenarnya
aku nak merapu pasal mee segera ni


kalau nak cite pasal mee segera ni memang banyak la citenye kan..
aku tau ramai gile suke makan mee segera
best kan?
ade yang hari-hari makan pun ade


ade yang buat sebagai alas perut sementara ngah kempet!
ade yang buat macam hobi
sehari tak makan tak sah


kira dah jadi macam menu harian lah lebih kurang
ade tak yang demam sebab tak makan mee segera nih?


aku ade kawan dulu,
kawan kelas aku,
classmate,
hehehe..
die cakap hari-hari wajib die makan meggi!
pergh


aku rasa semua tahu banyak keburukan makan benda-benda segera nih
kan?
tapi ade yang makan hari-hari elok je aku tengok
cergas,bijak,pandai,
aku mmg fail dalam bab kesihatan
so,aku tanak cakap pasal kesihatan-kesihatan ni
hahaha
tak sedor diri nih!


apa yang aku pasti kalau dah namanya student universiti or kolej
memang korang akan ade mee segera dalam loker kan?
tapi ade jugak yang tadek..


aku pun suke jugak makan mee segera nih
tapi aku sangat kurang berminat
kalau ngah pikir-pikir nak beli barang apa 
mesti ingat nak beli mee segera


tapi last-last aku tak beli jugak
entah la
aku tengok mee tu pon aku dah rasa mual


tapi sekarang ade jugak lagi mee segera ni
tu pon aku baru beli
entah bile lagi nak makan


cuti sem aritu aku ade beli
kat rumah la time tu kan
last-last lepas 2 bulan ade lagi mee segera tuh
tak termakan


kadang-kadang bile aku setat makan mee segera
aku rasa muka aku sembab je
tak tau kenapa


sebab tu aku tak suka sangat beli dan makan
kalau beli pun ambek mase berbulan-bulan nak habeskan


aku suka RUSKI
tapi orang cakap RUSKI ni masin sangat
entah la.
aku tak pandai sgt rasa
aku tau makan je


aku setat kenal RUSKI ni pon sebab kawan aku time kat metrik dulu ajar
sejak tu kalau nak beli,mesti RUSKI
tapi,since aku rasa muka aku sambab,aku stop makan
kalau makan pun ihsan kawan-kawan je
aku tak boleh nak habiskan semua
huhu
time nilah nak rembat makanan kawan pon kan?
hehehehe


korang suka makan mee segera tak?
feveret ke?
mee segera ape korang suke eyk?


xD



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

2 Love Note (s):

mcjust.lol said...

ehh aku makan mamee tomyam tadi. aarghhhhh tak sebest mee ruski!!

puteriqaizyan said...

mcjust: hehe.tau xpo :p
ruski best!
xD

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan