10 October 2010

backup quiz?? same je..


.Assalamualaikum.

tadi aku ponteng kelas english! opss.. hehe. tadek ape dah nak buat kat kelas english tu kecuali hantar term paper. tapi, aku suruh kelasmate aku hantarkan. thanks ye jannah! pukul 12 lebih ade kelas akaun dan ade test untuk tajuk depreciation. huh. gile susah tajuk ni. sepatah haram aku tak paham. ekceli paham sikit je. tapi, kalau paham sikit pun susah jugak. tak tau nak buat ape. kesudahannya blank! lecturer akaun masuk lambat sikit tadi. masuk-masuk je lecturer tu cakap ade hal nak bagitau kiterog. yang lain pun dengan semangat bagitau, " hah! test batal!" isk2.. suke-suke hati koranng je nak batal test. penat aku study semalam. err. study ke? bergelak ketawa banyak la. hehe. lecturer kiteorg bagitau yang die sangat kecewa dengan kuiz minggu lepas. ramai yang fail!!! tajuk depreciation jugak. yang lulus pun sorang je. dan aku? memang sah-sah la fail. so, tadi die plan nak buat backup kuiz. tapi, sebelum tu die ajar dulu tajuk depreciation sebab nak bagi kiteorg lagi paham. time die explain, aku paham je. so, semangat la sikit nak buat kuiz lepas tu kan? so, lepas dah dapat kertas kuiz baru, ternganga aku tengok soalan. tak tau nak jawab ape! blank! blur! otak aku entah ke mane da. ape dah jadi ni??!! tension gile jugak tadi. tapi aku jawab je. tadek pulak tinggal sebab mane tau kot-kot dapat markah jugak kan? hurmm.. baru aku sedar, akaun ni memang susah rupenye. tibe-tibe aku rindu nak balik zaman matrik T__T


semalam kan aku ade bagitau yang kawan aku tu nak pergi indon kan? lupe? klik sini. lebih kurang pukul 2 lebih tadi, aku mesej die. tanye die sameade dah bertolak atau belum. tapi die bagitau yang flight die delay. so, sementara tunggu delay tu, aku mesej-mesej jelah dulu ngan die sebab lepas ni entah bile lagi aku dapat mesej ngan die. huhu. walaupun die memang suke sangat buli aku, suke sangat mengate kat aku, suke sangat tengok aku marah, tapi dei tetap kawan aku sampai mati. aku doakan semoga die selamat sampai di Indonesia. semoga die dapat jaga diri dengan baik. dan aku paling harap die tak ponteng kelas lagi. sebab dulu time kat matrik die memang kaki ponteng kelas. lecturer sume memang dah aim die. kadang-kadang aku pun pikir, entah jadi orang ke tidak die nih. haha. kekejaman berlaku di situ. tetapi, akhirnya die buktikan kepada semua yang die boleh jadi 'orang' kan ani? haha. 7 tahun kat tempat orang bukan sekejap. terlalu lame. entah bila lagi aku dapat jumpe die. aku, dan kawan-kawan yang lain akan sentiasa ingat dan rindu die.
sebelum die pergi tadi, die ade pesan kat aku....


aku nak pegi dah ni,
jage diri ea.
jangan nangis ea,
kalau rindu kat aku,
cari bintang yang paling terang,
tu lah aku
bye2..salam..

pergh! jiwang lak die ni kat aku. huhu. tapi,tibe-tibe aku rase sedih sebab aku kawan aku yang sentiasa sakat aku dah pergi jauh kat tempat orang. huhu.. tapi, aku tak nak sedih-sedih sebab aku baru je nak hilangkan kesedihan aku yang lepas. semoga aku sentisa tabah dalam menghadapi segala dugaan dan cabaran..



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

2 Love Note (s):

Syafrizal said...

nak menuntut ilmu kena lah merantau sedikit hehe
macam ulama dulu2 jugak kan

puteriqaizyan said...

syafrizal: huhuhu..betol3 :p

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan