15 October 2010

orang dah berhenti bercerita.tapi aku baru nak mula


.Assalamualaikum.


Ohh..Lagenda Budak Setan. Aku tau dah ramai yang bace novel ni and ramai jugak lah yang dah tengok filem ni kan? Ade yang nangis-nangis...mmg cite ni sedih sgt. Masuk ni kali kedua aku tgk cite ni. kononye nak lebih memahami la kan.cewaahhhh..ish. aku tak tau dah bpe gelen air mate penonton yang tgk cite ni. korang agak-agak banyak mne? Mesti bergelen-gelen kan? Huhu. Aku?hmm..tak nangis lagi setakat ni.hah.see,aku dah semkin kuat dan tabah kan? Hehe. Oke perasan! Cite ni mmg dah lame. Cume aku je baru nak cite. Sebab?entah la. Dah aritu ramai sgt duk cite sampai aku tak tau nak cite ape. Huhu. Kali ni pun aku bukan nak cite pape sangat. Cuma aku nak cite pasal karekter watak dalam ni. korang dah tau? Aish.takpelah.nak cite jugak.hehe


Ayu(Lisa Surihani) : orang secantik namanya.kan? mesti ramai gile adore kat Lisa nih. Aku punsuke tgk die. Comel and cute sgt. Senyuman die tuh aish..kalau lelaki boleh gile bayang. Mandi tak basah,makan tak kenyang,tidur tak lene. Kan? Huhu aku suke watak ayu dalam cite ni. sorang yang tegas tapi lemah lembut. Aku tabik springg la kat Lisa sebab dapat lakonkan watak Ayu ni ngan baik sangat. Sanggup die kene pukul ngan teruk di Azmi tuh. Isk. Kalau aku dapat laki macam tuh,aku bunuh awal2.hahaha..tapi kan..aku keep wondering sape yang berlakon jadi Ayu lepas die buat palstic surgery tuh. Cantik. Lisa jugak ke eyk? 


Kasyah(Farid Kamil) : Farid Kamil ni pun boleh bagus lakonan die. Dalam cite ni die sangat setia ngan cinta die. Walaupun dulu die BUDAK SETAN tapi sebab Ayu die berubah jadi baik. Aku suke ngan watak ni sebab die romantik,caring,penyabar and setia. Alangkah indahnye dunie ni kalau aku dapat jumpe lelaki macam Kasyah tuh. Kan? Dah la dalam cite tuh die gune DSLR. Huh. Aku skang macam nak jatuh hati kat DSLR pulak. Yelakan,nak terima cinte lelaki aku dah tanak. So,aku nak jatuh cinta kat DSLR ni je. Nak beli sendiri tadek duet so, kadang-kadang aku paw DSLR adik aku yang dibeli oleh ayah aku. Ish..abah.along nak satu DSLR.. can I? Hehe



Azmi(Que Haidar) : Azmi aku mmg benci gile watak die dalam ni dan tu jugak bermaksud, Que Haidar dah berjaya lakonkan watak Azmi ngan baik sekali. Ape yang aku perhatikan Azmi mmg sgt sayang and cinta mati kat Ayu. Tapi,die dah salah gunakan persaan die tuh. Die kasar and selalu pukul ayu! Demn! Kejam gile si Azmi nih. Sebab die jugak la Ayu dah bertukar wajah dan hampir mati due kali sebab kene pukul ngan si Azmi! Huh. Kalau aku dah repot polis biat die masok jail! Duduk dalam lokap tuh diam2. Kan bagus camtuh. Leh jugak aku tengok Ayu ngan Kasyah hepy together.


Tapi sayangkan...ending die sedih. Ayu mati...

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

2 Love Note (s):

adrinaqamarina said...

rina dah baca novel tu 4-4 series dye sampai anak dye dah sekolah kalau tak salah.

memang best la.

sangat suka FK dengan que~!

puteriqaizyan said...

rina: warghh!! jelesnye..
huhu..nk cri jgk la novel tuh..uhu

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan