Skip to main content

Aku blogger ! So What ???


*tambahan.baru pasan.kena cite pasal diri sendri ye? muehehe.. ok.panggil saya iqa. 20 years old. dan still lagi belajar di UiTM Dungun in accountancy.

saja je menggedik nak join lagi. walaupun arituh aku duk berangan sorang-sorang....

lepas ni kalau followers aku dah lebih 300, aku nak naik dengan usaha cara sendiri. tanak dah mintak tolong abg ben. bukan sombong. tapi aku nak rasa macam mana susah payah nak naik sendiri.
tapi hampeh! sila gelak kat aku laju-laju. sebab lepas aku fikir macam tuh, dua kali aku join abg ben punye "show" muehehehe. entah lah sebab idea abg ben cun-cun. hehehe. klik kat gambar kalau nak join.

Apa Pendapat Anda Mengenai Dunia Blog ?
sesungguhnya aku tak pernah tau bahawa blog ini sangat best. serius aku cakap. dulu aku tengok blog ni sebelah mata je. sekarang aku rasa nak tengok empat mata. aik..??

Sepanjang anda menjadi blogger, apakah perkara positif dan negatif yang pernah anda alami ? 
positif nya aku tengok sesama blogger memang akrab. macam adik beradik. betul tak? 

negatifnya aku dah insaf. hua hua hua. insaf pasal hari tulah. aku janji aku takkan buat tajuk macam tu lagi. tapi kan, aku tak paham kenapa orang lain buat, tadek pon kena hentam macam aku? err...

Apakah blog ini hanya untuk mencari nama /  glamour ?
kalau tu yang anda fikir. anda silap. eceh. pandai je aku. huhu. bagi aku tak. aku senang dapat kawan-kawan blogger yang baik semua. kan? kan? eh. tapi duit nuffnang pun nak jugekkk.. hehe.

Banggakah anda menjadi seorang blogger?
err.nak cakap ye. nak cakap tidak. it's both. ya sebab bila kawan-kawan tengok aku ada blog, semua cakap blog aku best. cait. perasan lagi. tak. ramai lagi yang best.

tidak sebab antara-antara blogger aku masih lagi tercorot. nak jugak rasa kefemesan tu kan? hihi..





DONE

Comments

Izamir Ridzwan said…
join jugak puteri..heheh
Rara Farah said…
tamak kau...sume rembat...hahaha..apesal xpomot aku skali...ngeh3
@Rara Farah kan? tamak haloba betul hehehehe...

kau?ala,kau pny folo da rmai.. huhu
Raji and Yeen said…
tajuk apa yg kau buat tuh?
err hahaha mmg best kan ad promoter utk blog XD
@Fakhrur Razi berkata owh. haha. entri tuh aku da tukar kpd : let it be dot dot dot. kot.lupe.

kan? aku suke benau.. haha
emieysandra said…
singgah sini..;D
emieysandra said…
singgah sini..;D
AAA said…
yann, cmmne nk buat kotak pink dlm entry tu?? ajar laaaa.
hukhukhukkk...

=(
Hanizeyecandy said…
salam perkenalan from hanizeyecandy
http://haniz-eyecandy.blogspot.com
Azah Rahaman said…
salam singgah, teruskan beblogging ya, nice enry, jemput ke blog buruk saya juga ea (:
Un Phat Lee said…
gua cacai sapu sampah je.so what? ehe. XD
Unknown said…
SALAM BLOGGERS!!! TAMBAH KENALAN YOK!!!
@♥-- emieysandra --♥ hye2 :)

thanks. nnt sy singgah kat awk oke :D
Anonymous said…
dah-dah la puja ben ni...huh!

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…