Skip to main content

semalam yang lepas gian.

aku akui aku semakin montel. maka, kecomelan aku jugak teserlah.
riak.

Asslamualaikum pembuka bicara.. hee. ingat nak pantun-pantun tapi itulah. tak reti. by the way baru lepas keluar beli makanan dan kutip hutang! keh keh keh. first time main kutip hutang. oh ye. semalam memang hari paling penat. kawan-kawan aku ( Ani, Wani and Zira ) dari Setiu datang jumpa kiteorg ( Aku, Myrah, Qatrun and Onie ) . walaupun hujan tapi dieorang still datang. auch. sungguh terharu di situ. 

sebelum keluar dah cakap ngan abah nak balik lepas asar sebab aku keluar tu pun pukul 11 pagi ++. tapi TERLAJAK. TER ok. bukan sengaja. ni kes pergi lepas gian karaoke. ngee. happy tak terkata. walaupun suara aku bak katak memanggil hujan, apa aku peduli? janji aku nyanyi. kah kah kah.

aku pun tak tau nak cite apa pasal semalam sebab belum tentu korang nak baca dari awal sampai akhir kan? ha... pandai pun ngaku. ni aku sayang korang nih. hehe. cuma semalam kawan-kawan terkejut tengok aku pakai reben kat atas shawl. keh keh keh. malu gue. ala, aku pun nak cantik sebab aku memang tak cantik. yang dah sedia cantik tuh, bersyukur lah oke. walaupun aku tak cantik tapi aku masih bersyukur dengan apa yang aku ada..adik aku selalu cakap aku hodoh, dia comel. grrr

terima kasih eyh sebab korang sudi jugak mengomen kat sini even aku tak singgah kat korang. err. tapi tadi aku dah balas semua jejak kot. kalau ada yang tertinggal, marah aku cepat! tipu tipu. jangan marah haa... 

p/s: jum mkn snickers :P

Comments

Nik Lisa said…
jom karok sesame. HAHA
Ainul Mustafa said…
mana ada gemokk...kurus kering tak cun la :)
sarah-najwan said…
hehe..iqa mmg comey..
AAA said…
beaa gabak nyee reben tu yan. HAHAHA! beli ke buat sendiri?
hamzah ian said…
nnt ambik gmbr gua okeh..
Anonymous said…
ahri paling penat??hari kan???hahaha
hujan tak selepas anda memanggil hujan???

p/s:kantoi la pulak baca tak habis..hahaha
DanieL AdiE said…
hehehe...adik iqa tu jeles..
adrinaqamarina said…
haha. kerana diriku begitu berharga. rina pon tak cantik cam orang laen jugak :)
platipus said…
adik kau mmg comel!

oit..makan snickers lak!
@Emankah kah kah. kannn?

beli :p
@hamzah ian err.rosak la dslr tuh nnt.haha
Anonymous said…
cantik tu kan ikut org..hehe ad org ckp x cntik tp org lain ckp cntik.hehe
@PIDUT ASiS keh keh. silap taip :p
hujan lah..hahaha.. ades..
@platipus die mewarisi aku lah.haha

saje lme tak mkn weh :P
@Ainul haha.tak tgk lagi gambar real. ni gambar main2 je..ekeke
FH said…
perenggan yg ke 4 tu, ayat nak touching. hahaha :P

ang cantek je . aku jujur ka ni? bahaha
@alienelliz a'ah la ell. :))

bru pasan. betul tuh :P
@FH keh keh keh. auch.. :P

jujur la tuh. dlm gmbr sume cntik yang oi..haha :P
Weeda said…
karok mana qa?
Tapak Kaki said…
pinjam itu dslr boleh?
@Weeda mayang village. heee :))

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…