Skip to main content

ciiicaaaakkkkkkk!!!!


cicakkkk!!! ades. binatang nilah salalu buat aku terkejut beruk. eyh. lupe. sebelum tuh aku nak mintak maaf sangat-sangat sebab hari ni tak blogging dan blogwalking. hari busy gila. esok pon sama. ni pun curi-curi update sebab nak cerita pasal cicak. muehehe.. apa-apa hal tinggalkan jejak anda dengan mengomen ke, sound kat shoutbox ke. oke sayang-sayang ku? lalink-lalink kuh.. hehe

okeh-okeh. jum masuk cerita cicak jap ok?

cicak dalam air milo
pagi tadi duk-duk kemas rumah, then aku nampak gelas yang berisi air milo ada lagi atas meja. bengang weh. adik aku ni suka sangat tak letak dalam sinki. lepas tuh aku nampak kepala cicak. cis. bedebah. cicak dah masuk dalam gelas tuh. macam mana la aku nak angkut gelas ni bawak masuk sinki. then, aku pikir cicak tuh dah mampus. aku pun amik sudu yang dalam gelas tuh, lepas tuh aku main-main badan cicak tuh. sekali cicak tuh kasi menggelupur dalam air, aku pun apa lagi. otomatik aku lompat atas kerusi meja makan, lepas tuh lompat lagi atas kerusi sebelah meja makan. terketar-ketar aku terkejut ngan cicak bedebah tuh. hish!

cicak naik atas kaki
petang tadi sementara tunggu lauk masak atas dapur, aku kemas barang-barang atas kabinet dulu. lepas tuh aku amik la susu nak taruk dalam kabinet bawah tuh. sekali tiba-tiba sekor cicak bedebah selambe lalu atas kaki aku. aku tergamam sekejap lepas tuh aku melompat-lompat. lepas tuh jerit ayu.. auuwww.. sambil merungut dalam hati, kenapa lah banyak sangat cicak kat rumah aku nih?

waaaa.apa nasib ku ni? hari cicak sedunia ke apa?

Comments

adrinaqamarina said…
haha. cicak ouh cicak~

kat egip memang tak ada cicak tau iqa. tak tau kenapa. hhuhu
Izamir Ridzwan said…
bela la tokek.. boleh kaya ooo
@Izamir Ridzwan haha.cicak biasa pun menggelupur. ni lak cicak tokek. haih. tak sanggup. :D
hehehe.. Takpe, lastik smpai k.o dpt pahala..huhu

Jemputla join Lucky Draw anjuran sy yg pertama..:)
Raji and Yeen said…
hahahaha
cicak sekarang dh gatal
=.="
@L.O.V.E hUnTeR hahaha.yang mula-mula dah selamat dibunuh! kih kih kih..
@Fakhrur Razi berkata kan? mentang2 aku comel. hahahaha :P
Botak said…
air milo cicak tu mesti sedap kan.,
try minom tak mase tu..??
hahahahaha.. XD
Rara Farah said…
cicakkk...wuhuuu..aku geli cicak yg kecik tu jew...geli la weyh...jentik2 sket...hahaha....

gile tamau tokek...kayo3....
amira faqihah said…
teringat babak cicak dlm air coke filem lgend bdk setan ehhe
CikSpek said…
say no to cicak!! euwww~~~ *fobia*
@Botak hua hua hua,sodap hingga menjilat jari :P
@Rara Farah hahaha.aku geli sume

kau nk tokek?amek la.. huhu.
@twinkle twinkle hahaha.a'ah kan.lupe lakk. :P
Cik Bulat said…
Pikok kalo nmpk cicak je mmg meremang terus bulu roma..geliiii !
@PiKOkhuhu...bahaya tuhhh.fobia betul :P
benci dgn cicak..
suke kacau tido sy malam2. ergh !

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…