02 December 2010

ciiicaaaakkkkkkk!!!!


.Assalamualaikum.


cicakkkk!!! ades. binatang nilah salalu buat aku terkejut beruk. eyh. lupe. sebelum tuh aku nak mintak maaf sangat-sangat sebab hari ni tak blogging dan blogwalking. hari busy gila. esok pon sama. ni pun curi-curi update sebab nak cerita pasal cicak. muehehe.. apa-apa hal tinggalkan jejak anda dengan mengomen ke, sound kat shoutbox ke. oke sayang-sayang ku? lalink-lalink kuh.. hehe

okeh-okeh. jum masuk cerita cicak jap ok?

cicak dalam air milo
pagi tadi duk-duk kemas rumah, then aku nampak gelas yang berisi air milo ada lagi atas meja. bengang weh. adik aku ni suka sangat tak letak dalam sinki. lepas tuh aku nampak kepala cicak. cis. bedebah. cicak dah masuk dalam gelas tuh. macam mana la aku nak angkut gelas ni bawak masuk sinki. then, aku pikir cicak tuh dah mampus. aku pun amik sudu yang dalam gelas tuh, lepas tuh aku main-main badan cicak tuh. sekali cicak tuh kasi menggelupur dalam air, aku pun apa lagi. otomatik aku lompat atas kerusi meja makan, lepas tuh lompat lagi atas kerusi sebelah meja makan. terketar-ketar aku terkejut ngan cicak bedebah tuh. hish!

cicak naik atas kaki
petang tadi sementara tunggu lauk masak atas dapur, aku kemas barang-barang atas kabinet dulu. lepas tuh aku amik la susu nak taruk dalam kabinet bawah tuh. sekali tiba-tiba sekor cicak bedebah selambe lalu atas kaki aku. aku tergamam sekejap lepas tuh aku melompat-lompat. lepas tuh jerit ayu.. auuwww.. sambil merungut dalam hati, kenapa lah banyak sangat cicak kat rumah aku nih?

waaaa.apa nasib ku ni? hari cicak sedunia ke apa?

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

19 Love Note (s):

adrinaqamarina said...

haha. cicak ouh cicak~

kat egip memang tak ada cicak tau iqa. tak tau kenapa. hhuhu

Izamir Ridzwan said...

bela la tokek.. boleh kaya ooo

Puteri Iqa Izyan said...

@adrinaqamarina wah.best lah... :P

Puteri Iqa Izyan said...

@Izamir Ridzwan haha.cicak biasa pun menggelupur. ni lak cicak tokek. haih. tak sanggup. :D

L.O.V.E hUnTeR said...

hehehe.. Takpe, lastik smpai k.o dpt pahala..huhu

Jemputla join Lucky Draw anjuran sy yg pertama..:)

Fakhrur Razi berkata said...

hahahaha
cicak sekarang dh gatal
=.="

Puteri Iqa Izyan said...

@L.O.V.E hUnTeR hahaha.yang mula-mula dah selamat dibunuh! kih kih kih..

Puteri Iqa Izyan said...

@Fakhrur Razi berkata kan? mentang2 aku comel. hahahaha :P

Botak said...

air milo cicak tu mesti sedap kan.,
try minom tak mase tu..??
hahahahaha.. XD

Rara Farah said...

cicakkk...wuhuuu..aku geli cicak yg kecik tu jew...geli la weyh...jentik2 sket...hahaha....

gile tamau tokek...kayo3....

twinkle twinkle said...

teringat babak cicak dlm air coke filem lgend bdk setan ehhe

::Miss Pikon:: said...

say no to cicak!! euwww~~~ *fobia*

Puteri Iqa Izyan said...

@Botak hua hua hua,sodap hingga menjilat jari :P

Puteri Iqa Izyan said...

@Rara Farah hahaha.aku geli sume

kau nk tokek?amek la.. huhu.

Puteri Iqa Izyan said...

@twinkle twinkle hahaha.a'ah kan.lupe lakk. :P

Puteri Iqa Izyan said...

@::Miss Pikon:: yes! say no to cicak! :P

PiKOk said...

Pikok kalo nmpk cicak je mmg meremang terus bulu roma..geliiii !

Puteri Iqa Izyan said...

@PiKOkhuhu...bahaya tuhhh.fobia betul :P

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

benci dgn cicak..
suke kacau tido sy malam2. ergh !

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan