04 December 2010

ingat aku pandai sangat main bowling? takkkkk....


.Assalamualaikum.


wee..bowling. bowling oh bowling. sape yang tak suka main bowling kan? main baling bola bowling tuh laju-laju-laju. cuba bayangkan pin-pin tuh muka orang yang korang benci. then, korang baling bola tuh laju-laju.lepas tuh sume pin jatuh. waaa.padan muka dia. hihi.

ekceli pagi tadi aku ada perlawanan bowling antara Kawasan Rukun Tetangga kat Terengganu Equestrian Resort. ada 19 pasukan semua. aku telah dipaksa oleh abah aku untuk wakil kampung aku. siyes aku nak nangis. sebab haram aku tak reti main bowling nih. kalau main pun jadi Ratu Longkang. muahaha. kesian aku. 

tapi dalam pada tak reti tuh ada jugak la strike sekali eceh. bangga. haha. spare adalah 2 kali kot. lupa pulak. tapi itulah kan, kesian pasukan aku sebab dapat aku dan sorang lagi kakak sebab kiteorg memang tak reti langsung main. ibu jari aku siap melecet lagi. mau tak melecet. 3 game main. gila ah. paling banyak aku main pun 2 game. tu pun siap ada kawan aku tolong baling. muehehe..

lepas dah siap main, aku lepak jap kat Terengganu Equestrian Resort tuh. dah la hujan. sejuk pulak tuh. lagi penting aku sorang-sorang. sumpah mula-mula datang aku rasa nak balik terus, rasa nak nangis. haih. manja gila. muehehe. lepas dah puas duduk sorang, aku pun belah macam tuh je. haha. kejam. lagi pun grup aku last. ish, maluuu.. haha.

janganlah ajak aku pergi main bowling. siyes aku tak pandai. muehehe.. kalau ajak shopping ok lah.memang aku juara. haha

tapi yang aku paling tak boleh belah sebab aku sorang pacik gatal mintak number. memang aku menyumpah-nyumpah dalam hati time tuh. apa jadahnya mintak number? perlu ke? aku dah la langsung tak kenal dia. aku rasa nak je smackdown pacik tuh tadi. 

p/s: sori la aku tak sempat sgt blogwalking ke jungletraking ke blog korang. rerajin tinggal komen ye.hehe.senang skit aku nak terjah balik kat korang. sure pergi punyer.. :P

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

34 Love Note (s):

Rara Farah said...

kensel nk ajak g ataka bowl...hehe...rara pon reti maen boling der...ke longkang jugak mendalah bola tuh

adrinaqamarina said...

rina pon tak penah maen boling, dan kompom la masuk longkang kalau maen

Syafiq Rosli said...

blasah je..hehe

Asyraf Kamarul said...

kesian pak cik tu....
bg jela no kat pakcik tu...
huhuhu

fiDooo said...

kalau tak minat, mesti takkan teror. heee.. btw pak cik miang tu kasi sepak...

Zulfahmi Abidin said...

ahhaha.muke kau taste org tua agaknyer..^_^

Terkini: Perempuan Dan Nasi | Microsoft Apple | Peti Mel Suara

NHIDAYAT said...

awakkkkkkk..saya sucks at bowling..seyes, kalo pegi men mmg buat malu je...

hee nice blog! nice owner, nice to meet u!

karl said...

best gak main bowling nih..tapi nk kne byk praktis baru terer

..hizamirahim.. said...

wah.
kagum dgn pakcik tu.
konfiden betul minx nombor tepon.
XB

Puteri Iqa Izyan said...

@Rara Farah hahaha.astaka tak best! :P

Puteri Iqa Izyan said...

@adrinaqamarina belum terai belum tau :P

Puteri Iqa Izyan said...

@Syafiq Rosli belasah lah ni. habis melecet jari.haha

Puteri Iqa Izyan said...

@Asyraf Kamarul hahahaha..kesian hapenye :P

Puteri Iqa Izyan said...

@fiDooo tang mana terer nih? :P

hahaha.sepak laju2 kannn?

Puteri Iqa Izyan said...

@Zulfahmi Abidin huaaaa..kejam lah kau fahmi!

Puteri Iqa Izyan said...

@NHIDAYAT hahaha.tau xpe.bek shopping lg best :P

nice to meet u too dear ;)

Puteri Iqa Izyan said...

@karlwaaa.tak larat lahh.. huhu

Puteri Iqa Izyan said...

@..hizamirahim.. kagum? hahaha :D

zamdayz said...

haisshhhhhh.
jom maen bowling same-same.
huhu

adrinaqamarina said...

haha. komen fahmi sentap weyh!

Puteri Iqa Izyan said...

@zamdayz jommm..kene cepuk nak? haha

Puteri Iqa Izyan said...

@adrinaqamarina haha.fahmi kejam!

Cikbelog said...

sampai sekarang aku tak reti main boling..miahahhaa..eh, kasi canlah pak cik tu nak ngorat kamu.hahahaha

hiro said...

pandai dah tu..haha..men suka2 kan.

Puteri Iqa Izyan said...

@Cikbelog haha.same la kite..

uiks..tak rela youuu... haha

Puteri Iqa Izyan said...

@hirohaha..ye2 je.

Fakhrur Razi berkata said...

hahahaha
bukan men lagi pak cik tuh
dia terpegun kot kau hebat sgt men bowling =.="

aku lagi tere men bowling
bila baling mmg jarang kena kt pin2 tu =.=

Puteri Iqa Izyan said...

@Fakhrur Razi berkata hah.agknye la kot.sbb aku strike sekali sblm die.hahaha..

kau ni raja longkang la eyk? haha

twinkle twinkle said...

ahha best juga,,byg muke org xsuke kat pin tu ahah ;D

Ain Zulaikha said...

hahaha, selalu jugak masuk langkang.. huhu hari tu malu gila sebab tangan tak kuat.. bila nak lontar bola, bola terus kebelakang.. entah apa la nasib serius muka merah time tu.. skrg nak main boling lagi dah jarang.. sebab tak de masa nak keluar rumah.. hehe

HonEyBuNNy said...

dah lma xmain bowling neh...aiya...

Puteri Iqa Izyan said...

@twinkle twinkle hehe.tips tuh :P

Puteri Iqa Izyan said...

@Ain Zulaikha haihs.ekceli smlm pon mcm tuh.da la ramai gile babun org.hahaha

Puteri Iqa Izyan said...

@HonEyBuNNy wahh.suke eyk? :P

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan