19 December 2010

orang-orang tua cakap, rezeki jangan di tolak =)


.Assalamualaikum.


Jadikanlah diri mu pandai, agar rezeki mu adalah rezeki orang yang pandai, yang bermanfaat bagi banyak orang kerana ilmunya.
untung jadi orang murah rezeki kan? rezeki datang tanpa henti. tapi jangan lupa bila dah dapat rezeki jangan lupa diri. jangan lupa Allah Yang Esa. jangan lupa setiasa upgrade keimanan dan ketakwaan. ala-ala ustazah aku hari nih.hee..

aku terus terang jelah. ekceli sejak ibu balik hari khamis baru ni dari maktab, ibu mintak tolong aku siapkan kerja. sebab ibu tak tak sangat guna power point dan jugak kawan ibu mintak aku tolong translatekan esei bahasa melayu dalam bahasa inggeris. oh. aku cuak jugak sebab aku manalah tau bahasa inggeris. keh keh. sikit-sikit boleh la. sejak masuk unibesiti nih, mana pernah aku dapat A untuk English. paling tinggi pun B+ kot. kot la kan. lupa pulak. hee

tapi tadi dapat call dari ibu kat maktab. ibu cakap kawan ibu ada bagi duit sebab tolong dieorang siapkan kerja. agagaga.. lawak seyh. aku malu nak terima. sebab cukuplah ibu bagi upah semalam. heee. at least kembung jugak purse aku kan? tapi tulah, orang tua marah tolak rezeki. so, terima jelah. heee. lagipun rezeki halal.

huh. untung jugak tak kerja kan? sebab dapat jugak duit dari hasil lain. yang penting HALAL. dan ibu jugak dah order aku untuk tolong ibu siapkan assignment yang nak kena hantar bulan tiga nanti. lambat lagi. budak-budak unibesiti biasa buat kerja last minit. haha. so, tak yah buat lagi.

p/s: jangan jeles haaa. heheeh
terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

24 Love Note (s):

adrinaqamarina said...

wah, best bila dapat upah! rina salu dapat upah bila tolong kasi tusyen kat anak jiran~ best wo

FH said...

ok, da bole belanja saya. :)

PIDUT ASiS said...

bole ar belanja pidut makan pas dapat upah..kan2??hahaha

syafiQakarim said...

aww...
syg,bila mau belanja..?
hahah..pass la sikit keje kat iqa.
nak gak duwetttt =D

hiro said...

musuh jgn dicari ye dak?

Puteri Iqa Izyan said...

@adrinaqamarina hehe.. tau xpe. best je kan? :P

Puteri Iqa Izyan said...

@FH eskim jum.heehee

Puteri Iqa Izyan said...

@PIDUT ASiS errr..jap bg mse 5 taon nk pk..haha

Puteri Iqa Izyan said...

@syafiQakarim hahaha. meh la sni.. :P

Puteri Iqa Izyan said...

@hirohah. tulah aku lupe td.haha :P

faryzh said...

dah kembung la ek poket..
leh blanja ni..hehehe.

Cik Tom said...

wah best dpt upah..cik tom nak jugak..hehe..xpe yg pntg ikhlas kan :)

eh cntk blockquote :)

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

boleh tau.. ape upah nye tuu ?

FH said...

jom jom. aku nak baskin robin je. :) haha

kembatolo™ said...

ade jugak sekelumit sifat rajin dalam diri kau kan? haha

Tapak Kaki said...

duit tersepak tengah jalan tu..hehe

SIELA MIKAIE said...

oke..jom banje akak..:P

Puteri Iqa Izyan said...

@faryzh oyeah. t blnje lam mmpi..huhu

Puteri Iqa Izyan said...

@Cik Tom huhu...meh2 tlg wat keje :P

tgk tutorial org le..hehe

Puteri Iqa Izyan said...

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza money money... haha

Puteri Iqa Izyan said...

@FH auch.tlg jgn sebut. ngidam gile! haha

Puteri Iqa Izyan said...

@kembatolo™ keh keh keh. sesungguhnya aku mengetahui maksud disebalik kata2 itu.haha

Puteri Iqa Izyan said...

@Tapak Kaki ish.duit mne leh sepak2.huhu

Puteri Iqa Izyan said...

@SIELA MIKAIE ok.jum akak dtg sini.huhuhu

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan