02 December 2010

Day 02 - The meaning behind your blog name


.Assalamualaikum.


Puteri Iqa Izyan

dah berapa kali aku tukar nama blog. hua hua hua. semuanya tak best. last-last guna nama sendiri sebab aku perasan nama aku cantik. hehe. kau tak suka? tak kisah sebab ni nama aku. mestilah aku rasa comel je. hehe.

Puteri sempena ikut ibu aku. tapi ibu bukan lah Puteri nama depan dia. Iqa pulak maksud dia aku tak pernah jumpa. tapi ustaz aku ada kitab apa entah hari tuh, dia cari nama yang lebih kurang dengan Iqa nih. yang aku ingat satu je, emas. hehe. Izyan maksudnya perhiasan. sebab tu kot aku suka sangat menempel depan cermin lama-lama. lama ke? kejap je oke. dalam 5-10 minit sebab aku tak mekap. kalau mekap lain la kan. tapi bila aku mekap? time dinner sahaja. lain-lain time? takdo. sebab aku rimas. huhu.

pendek je entri boleh? panjang-panjang bukan korang nak baca sangat pun. huhu..

time entri ni publish, aku dah on the way balik kampung. teman auntie aku pergi dating ngan doktor mata. and siyes aku tak sabar nak jumpa afiq. sekarang hanya irfan dan afiq je kat hati aku. auwww.. babies oke.

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

16 Love Note (s):

twinkle twinkle said...

ouh bru tahu maksud iqa :)

FarhanaFabulous said...

sweetnyeee name die.. penuh makne...

INCHIK PIPI PAU PANAS said...

puteri iqa izyan...superb!...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
takpe tsk mekap dah cantik awak

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

nama awk mmg comel pon..
sy penah gak tukar name blog..
tpi last2 pakai yg same je..
hee~

hans said...

setakat nih itu lah nama blog den
tak pernah berubah lagi
hohohoho

P/S : Baru Cadang Nak Jadikan Wayang Tu Macam Rumah Sendiri Tadi

Puteri Iqa Izyan said...

@twinkle twinkle hehe.tu pon tak tau lah yeke tak.. :P

Puteri Iqa Izyan said...

@FarhanaFabulous hish.. maluuu.. hehe

Puteri Iqa Izyan said...

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o hahaha..mane ade cantik :P

Puteri Iqa Izyan said...

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza hehe.thanks ;D
tulah.senang pakai nama sendri je :D

Puteri Iqa Izyan said...

@hanswah! bagus betul :D

Puteri Iqa Izyan said...

@INCHIK PIPI PAU PANAS hehehe :P

Cik Gallus Gallus said...

den geli geleman dengan cicak..

Fakhrur Razi berkata said...

blog aku pun mcm byk perasan =.=

Puteri Iqa Izyan said...

@Cik Gallus Gallus huhuhu..salah pit stop ye sayang? :P

Puteri Iqa Izyan said...

@Fakhrur Razi berkata eyh.aku pun same. haha :P

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan