Skip to main content

Day 05 - A picture of somewhere you’ve been to


abaikan aku yang tak terurus langsung tuh. huhu. time nih hujung minggu yang digunakan sepenuhnya. time ni dekat Pantai Kemasek lepas kiteorg pergi Air Terjun Chemerong. gila best ah. walaupun aku menjerit macam budak kecik sebab aku takut air, duk pegang sana, pegang sini. tapi tetap best. masa kat dalam air tuh, aku duduk atas batu besar je. tak berganjak. muehehe. sebab aku memang takut kalau air lebih paras pinggang.

lepas dah puas berendam macam dugong semua, kiteorg lepaking dekat Pantai Kemasik ni. time nih ada shooting crew dan jugak Feroz Khan. auwww.. hensem lah dia. tapi malu nak tegur. pendam hati dari jauh sambil makan menghadap dia jelah. hehe.

lepas dah lepaking sini, kiteorang pergi MesraMall. mesra ke? sekarang pun panggung wayang baru bukak kat situ. kenapa tak bukak kat Kuala Terengganu. ni nak marah nih. jauh tau nak pergi Kerteh kalau gian nak tengok wayang. eceh. macam aku suka tengok wayang je. err. tolong cakap bagi pihak orang lain la. hehe

lepas puas melilau kat dalam MesraMall, kiteorg gerak pergi mekdi Kerteh. weeh. i loike...banyak gila makan sebab time tuh mana ada kesedaran nak kurus, nak cantik. perasan je lebih. hey hey hey. sekarang dah sedar tau. huhu..

lepas tu pergi solat kat masjid, solat maghrib la..lepas tuh singgah kat Paka jap sebab nampak ada funfair. ingat nak main tapi pelik kenapa tutup. rupa-rupanya tunggu lepas isyak baru bukak. muehehe. padan muka. masa tuh dah balik dah.

sampai kat kolej dalam pukul 10 lebih la kot. best tak hengat time nih. 3 buah kete kiteorg sewa. opss. tadek kereta sendiri. tak mampu. hua hua hua. ibu cakap, nanti kau dah keje baru beli kete sendiri. waaaa....

Comments

nabila riduan said…
kak.., kau dengki kn gmbar aku ko pilih la yg lagi2 cun.
Raji and Yeen said…
pergh mmg best btol
day out dgn mmber-mmber
sygnya ak xde lesen lagi T.T

oh takut air ke weh?
pergh mcm k*mbing je huahua
ak kalau kt sungai boleh jer
tapi kt laut mmg cuak larh
nak2 ad ikan jerung lol
@nabila riduan hahaha..aku tgk aku comel je.. :P
@Fakhrur Razi berkata ish.baik ko buat lesen cpt2 :P

kambeng? hahaha..
ngeng.pergi kat jerong tuh watpe.
suka yang tak bergincu
@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o errr.silap entri nih. hehehe :P

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…