Skip to main content

chill ok! chill....


ohhh.. apa dah jadi semalam? siyes semalam aku memang hangen gila. dari pagi sampai malam sampai lah petang tadi. kenapa? err. tak elok kot nak cite kat sini even tangan aku rasa ringan je nak taip. malas lah nak fikir lagi. komen pun aku tak terbalas. hehe.

tapi petang tadi aku blogwalking macam biasa lah. ambek masa satu jam jugak kot nak singgah sana sini. banyak lagi tak tersinggah. uhh.. petang tadi jugak aku amek masa satu jam untuk kemas semua bilik. ubah sana sini. lega rasanya. peluh toksah cakap lah. macam mandi peluh. haha. haip! aku da mandi ni tau. wangi je nih. hehe.

tadek apa sangat nak update sebab sekarang kan tengah LIVE ANUGERAH SKRIN. dah lama tak tengok anugerah-anugerah nih. rasa macam jakun pulak sebab tak tau pulak malam ni ada anugerah. nasib baik lah ada info kat astero tuh. nanti kalau aku free, aku singgah lagi kat korang ok.

p/s: berharap agar majlis pertunangan malam esok berjalan dengan lancar. amin.....

Comments

DanieL AdiE said…
sape yg bertunang??
amin..insyaAllah..everything will go smoothly...


Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/merry-xmas.html
Yellow LEOpard said…
ye..jom tgk anugerah skrin.huhu
adrinaqamarina said…
pertunangan sape ne iqa? ayop!
Fariq Jalil said…
anugerah skrin bosan la,,
tengok kejap je tadi,,
tu pon psl ade lisa surihani,, ngeh3x.. ye awak dah chill,, satu berita yg baek..
Unknown said…
Amin!!!!! hehe
pertunangan sapadear?? hehe
anugerah skrin macam kurg best kan. hihi. btw, good luck for esok! :)
Unknown said…
iqaaa, dah nak bertunag ke dear ?
whoa! tahniah yaa :D
Unknown said…
anugerah skrin kurang menyengat lah :(
mie said…
tu dia!!
sampai berpeluh2..
heheee
@Fariq

haha.tau takpe.busan gile :P
@asfira aminuddin

mmg tak best. hoho...

thank you ;)
@mie

peluh itu seksi.haha
cik tom said…
iqa ker yg nak bertunang??

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…