20 December 2010

hey. aku kan femes. sume orang kenal aku.


.Assalamualaikum.

aku baru je balik dari pasar malam. on the way nak pergi tuh, kereta tak boleh bawak laju sangat sebab jalan banyak rosak. lepas dah masuk simpang nak pergi pasar malam, memang la ramai orang. sekali bila kereta lalu je, sume orang tengok. tak kira yang tua mahupun yang kecik. bila aku tengok balik, dieorang senyum2, angkat tangan. terasa seyh kefemesan di situ.

masuk je kat tapak pasar malam, orang tengok je aku. yang muda, yang kecik, yang besar, bila tengok aku angkat-angkat kepala sambil senyum. salam-salam. tegur-tegur. ish. susah jugak jadi orang femes kan? terasa macam shaheizy sam. haha.

hye abang sam. sy suke gile abg sam. semalam sy tgk jangan tidur lagi,ade abg sam.auww.tak berkelip mata ni ha..hehehe

tapi sayang, bukan aku yang dalam keadaan di atas. cuma adik aku. cis. gila bongkak adik aku. ayat tak leyh belah :
ala,aku kan femes. sume orang kenal aku
kesian aku dapat adik macam tuh. haha.. bukan apa tadi aku pergi pasar malam then sampai kat sana semua orang dia tegur. pastu ada pulak sorang pacik ni cakap :
heh.anok pok mat
aku pun tengok dia, maka terkeluar lah lagi ayat dia yang tak boleh nak belah langsung kat atas tuh.heh.


nah.aku bagi muka dia time merajuk. sekarang dia dah botak maka perangai dia pun buat aku makin gila. sawan pun boleh lah. hari-hari nak smackdown aku. 

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

29 Love Note (s):

FH said...

tak faham . -.-?

PIDUT ASiS said...

hahaha..jeles dengan adik sendiri....takpela..still boleh tumpang kefemesan dia

platipus yg tergoda said...

adik kau ensem..grr

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hehe..ummi je yg lum femes

Rt-qaH said...

comel nya adik iqa..nak cubit pp ckit blh?? :D

Puteri Iqa Izyan said...

@FH

errr.boleh bace balik..hehe

Puteri Iqa Izyan said...

@PIDUT ASiS hahaha.agak lah. :P

Puteri Iqa Izyan said...

@platipus yg tergoda kah kah kah.
gedik ah kau

Puteri Iqa Izyan said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim) hehe.femes lah ummi dari iqa. hehe ;))

Puteri Iqa Izyan said...

@Rt-qaH makan terus pun takpe.. muehehehe

Yellow LEOpard said...

haha..umo brape tuh..kire die tuh mesra alam la eh..huhu

Puteri Iqa Izyan said...

@Yellow LEOpard

12 going 13 :P

huhu.tah la.yela kot :P

Miss Yaty said...

yaty nak cop adik iqaizyan ni ye....hiiii

DanieL AdiE said...

hahaha..cian..akak kene buli ngan adik..

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/keras-kaku.html

~fisha~ said...

hahaa..standard ar kan adik lagi pemes. :p

btw, sedeh kita dah tak reti bawak keta sbb dah lame tak drive. walhal dpt lesen dah berkurun lps spm lagi.sobs.

Puteri Iqa Izyan said...

@Miss Yaty

aiyoo..
hahahaha

Puteri Iqa Izyan said...

@DanieL AdiE

hahaha..tulah psl. nasib bdn ler.hehe

Puteri Iqa Izyan said...

@~fisha~

haha.ish.jeles kot. :p

lor..meh nk ajar rempit..haha

kembatolo™ said...

botak? mesti lagi kacak kan? haha

Puteri Iqa Izyan said...

@kembatolo™

a'ah.
kacak mcm aku.hahaha

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

sy pon x faham cite nie ? adik muke ketat betul la ! hehe !

SIELA MIKAIE said...

hahahaaaa....tp akak suke sam!

hensem oh!

nora said...

dpt tumpang femes dia ok lah tu ngeh3

Cik Tom said...

comel ngat adik..ptt la femes dr akak..hehehe...gurau je taw ;p

Puteri Iqa Izyan said...

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza

hahaha.eyk? bace la lagi.bru phm kot..hoho :P

Puteri Iqa Izyan said...

@nora

haha.tadek mknenye :P

Puteri Iqa Izyan said...

@Cik Tom

hahaha..kalau die tau nih, konpem perasan gile :D

Tapak Kaki said...

best jadi adik ang.. femes satu kampung.. mesti dia tu otai kat kampung kan.hehe

Cikbelog said...

nak kenal ngan adik leh tak?miahaha

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan