Skip to main content

Day 01 - A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself


was taken on 27th November 2010. kita baru lagi la jugak kann? hehe.. check it our the 15 interesting about me.
  • sangat tidak pandai memasak. kesian sape jadi laki aku nanti. 
  • suka beli cute stuff tapi tak pakai
  • sangat malas kemas bilik.waaaaaa....reject buat awek, reject buat bini
  • suka bawak kete laju. rempit... muahahaha
  • garang gila dengan adik. 
  • tak suka makan kek yang kat kedai. suka yang homemade je
  • kenapa semua negatif? hua hua hua. 
  • suka senyum sebab bajet comel. hehe
  • tak reti nak sound orang kalau orang buat aku marah macam mana sekalipun
  • sangat suka kek batik. dua kali aku buat tapi semua hancus. haha
  • tak suka henfon mahal. susah nak pakai. haha. sekarang pun 7210 supernova je sebab nipis dan pink
  • suka pakai wedges tapi tak suka pakai heels. 
  • tak suka tengok wayang. tidur lagi best
  • suka tengok orang comel
  • suka tengok orang handsome
yeahhhh... dah cukup 15. oke tak? hehehe

Comments

ILA HonEyBuNNy said…
suka tgk org comeiii jgk n xpndai masak...ngeh3
mie said…
xsuka tgk wayang??
bagus2, jimat duit..
heheee
hamihemo said…
haahha..nice meet you..rajin2 la lepas ni heeheh
adrinaqamarina said…
rina suka jugak kek batik!

give me 5 iqa
@HonEyBuNNy wewittt. same tuhh. hehe :P
@mie haha.kannn?? tp rase nk tgk ngangkung. hehe
@hamihemo hemo hemo. hye :d

rajin? gulp.. haha
SIELA MIKAIE said…
wah! pasnie ken belajar masak lah..hehee
@SIELA MIKAIE hehe.sedang belajar sis :D
Hizami Li said…
dasat betul.
=.=
macam mana nak jadi bini ni ?
haha.
Unknown said…
iqa pun buat benda ni?

yeay, jom2...
amira faqihah said…
waa bgsnye x suke hp mahal2 ;D gudgud
@..hizamirahim.. huaaa.. tak tau lahh.. haha :P
@syamimi fatin a'ah.baru setat hari nih. huhu :P
Raji and Yeen said…
hahaha penting oh masak
bek kau pergi belajar balik memasak..

suka tgk ak ke?
err ak xcomel dan handsome
aku cuma macho =.=
Rara Farah said…
kek batik xmenjadi??kau susun biskut tu senget ke hape??hehehe...nnti aku buat aku pos kt kau eh....kikikiki...
garang gila dengan adik.
sy pon garang dgn adek..
tpi takot dgn akk n abg..hahahak !

tak reti nak sound orang kalau orang buat aku marah macam mana sekalipun
kalau x reti, sini sy sound kan ! sy pakar bab bab mcm tu ! hee~
@Fakhrur Razi berkata hahaha.aku tgh blaja la nih..

eleh2.pasan la kau. haha
@Rara Farah hah? kene susun ke? aku tak rei la. sian aku. ngidam nk mkn. huk3 T__T
@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza adeh. selamat la sy. tadek abg n kakak. haha..

wow.yeke? buleh je. haha
AAA said…
eman ni hensem tk?
uwaaa, npe lak kek batik hancus? ni yg pantang dgr kek xjd ni.
hehhhh.
@Emanerr...hehe

entah.tadek bakat.. huhu :P

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…