23 November 2010

abah aku punya pasal la ni!


.Assalamualaikum.

petang tadi aku duk remove program yang tah pape kat lappy nih. sambil tunggu line streamyx ok. tapi, haram.malam jugak baru ok. abah aku ngan adik baru balik dari masjid, then aku nampak banyak je plastik kat tangan. dup dap dup dap jantung aku nih. masuk je..

abah : hah. ni ada ikan. karang siang la ikan nih.
aku : (dalam hati) mampuih aku. habis la ikan tu hancur.

lepas tu sambung buat kerja lagi. duk dengar lagu. cut lagu. time tuh dah nak maghrib dah pun. abah ngan adik cepat-cepat siap nak pergi masjid. aku dah kecut perut sebab lepas ni aku mesti kena siang ikan-ikan kat dapur tuh. dan aku rasa jugak ikan tuh macam dah panggil je aku. seriau aku weh.

lepas abah ngan adik pergi masjid, aku pergi la dapur. usha-usha ikan dalam plastik. yeah. hanyir. sabau jelah aku. aku bukak plastik, aku tengok ikan tongkol dulu. aku angkat, main-main ikan tu kejap. ish. gemok benau ikan tongkol nih. macam mana aku nak kerjakan ikan ni? karang tak pasal-pasal hancur. lama jugak aku duk belek-belek ikan tuh. haih. 


duk main-main ikan tuh,aku nampak macam perut ikan nak keluar sikit. aku apa lagi. nak nangis rasa time tuh. duk pikir nak buat apa dengan ikan tuh. gila ah. menyesal aku tak belajar masak dari dulu. tapi ramai je kannnnn yang macam aku? ngaku jelah.. keh keh keh.

lepas dah puas belek sume ikan, aku pun jalankan misi aku nak kerjakan ikan-ikan tu secukupnya. tapi dalam hati aku berdoa lah harap-harap ikan tuh tak hancur dek aku. haha. mula-mula aku siang ikan, memang aku geli ah. aku tak tau nak buang macam mana perut ikan tuh. aku geli nak masukkan jari then tarik perut tu keluar. campur lagi dengan bau ikan tuh. nak muntah aku.

tapi kannnn...lepas dah beberapa ekor ikan kena kerja ngan aku, jadi jugak tau hasil keringat aku maghrib semalam tuh. nasib baik tak hancur ikan tuh. ibu aku yang duk kat Besut tu pun call tanya betul ke tak aku siang ikan.

ibu : dengar kata siang ikan.. habis la dapur tu. haha
aku :  hahaha..tau xpe. habeh bersepah dua-dua sinki
ibu : hahaha. kata dah.

oh ibuku, jadi student tu duduk diam-diam ye kat sini. jangan bimbang. anak mu ini akan terer jugak kat dapur satu hari nanti. hahaha. tapi kan. siyes ah. kalau bukan sebab abah aku paksa siang ikan dan kalau bukan sebab ibu pergi belajar, memang sampai sekarang aku tak pandai duduk kat dapur. sekarang dah pandai weh. boleh kawen tak hah?? 


eyh eyh. tadi kan, dah keluar cerita Awan Dania Musim 3. tengok tak? best kan? asal Dania makin lawa nih? jeles ah aku. bila la aku nak selim macam dia. hua hua hua. bermimpi boleh la kan??

satu lagi, blog aku bukan blog lucah la sayanggg... apehal cari keyword lucah sangat? taklah lucah sangat. tapi lucah la jugak.


aku pernah ke eyk buat entri pasal pecah dara? aku cek tadek pon. weh! pikir apa hah? aku virgin la la. hahaha. tak pasal-pasal aku melucah kat sini. haih!

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

13 Love Note (s):

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

tudia keyword

hahaha

LATEST ENTRY


GENG POKOK RENEK


@RASA MACAM NAK LARI BOGEL? KAU MAMPU?

platipus said...

haip..takmo notty2

.aira. said...

errr,, ikan tongkol tuu yang mane ? HAHAHAHA. :)

kah kah kah, pecah dare ? apakah ?

new entri xD :
EDISI MAK GUA PESAN #1 : CIRIciri MENANTU AKU

Cik Jari said...

hahha...yes!!boleh la buli kak ipar lau camnih!!!hahhahah

meh,join kelas menyiang ikan ngan cik jari..erk,,siang ikan sadin = bukak tin sadin...nak join ??? wee haaa

zacky ~786~ said...

haha.~
sy pn hari tu bru belajar siang ikan..!! habiss ikan tu.. teruk x2.. ngn kpala x2 hilang.. :P

Puteri Iqa Izyan said...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr hahaha.. :P

Puteri Iqa Izyan said...

@platipus sikit je.muhehe

Puteri Iqa Izyan said...

@.aira. hahahahambek.. ikan tongkol tak tau? hhuhu

sape tah pecah dara kat sini.haha

Puteri Iqa Izyan said...

@Cik Jari hahaha.haip!

ala..susah la siang ikan sadin... huhu

Puteri Iqa Izyan said...

@zacky ~786~ hahaha.sah! fail duk dapur.

azzey said...

Puteriqaizyan: x reti siang ikan tongkol nih!

Puteri Iqa Izyan said...

@azzey siang je.janji buang perut. haha :D

DIA Muhammad Ashraf Alexis said...

http://diamuhammadashrafalexis.blogspot.com/
salam.this is my novel..read if you have time and be my follower.i need around 200 blog follower to publish my novel...hope your support friend...thanks...

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan