27 November 2010

aksi budak-budak paling comel. comel ke? hehe


.Assalamualaikum.

aku penat. malas nak cerita panjang. hehe. ngade. bukan keluar saliva pun kan? eksesais jari jugak kan. tapi malas jugak. ahhhh.. pagi tadi dalam keadaan mengantuk gila babun sampai keluar air mata, aku kena pergi tolong abah kat sukaneka budak-budak tadika kat kampung aku. layan gambar jelah...

budak ni kan, aku rasa dia menangis kot. orang lain eksaited nak mewarna, dia menangis.. weeee... ni acara mula mula pagi tadi.


tengok, ade setail lah cara dia mewarna. kannn?


ni pun sama. siap meniarap lagi tuh. huhu


sementara budak-budak tadika tengah mewarna, budak-budak sekolah rendah (termasuk jugak) ada yang main bola jaring, futsal...



apa yang korang nampak kat gambar bawah nih? nampak tak? haih. kalau tak nampak, tak lama dah tuh. hua hua hua. kasut dieorang sama kan? jurulatih kampung dieorg taja. semangat betul. huhu..


ni acara isi air dalam botol...




apa kejadahnya aku letak botol air ni. siyes dahaga gila skang nih. waaa.. nak air milo ais...


tuh sebenarnya untuk acara pancing botol. hehe. first time aku tau ada acara nih. model kat bawah nih kawan aku since tadika lagi. dulu dia pendek. aku panggil mat yo pendek. haha. sekarang dah tinggi... tapi pendek dari aku. haha..


acara diteruskan kat dewan serbaguna. mula-mula ada pertandingan azan. aku tak sempat dengar sebab time nih keluar ikut mam besau kejap.


eceh.tertinggal pulak yang nih. acara tiup belon. ingat aku time kecik. haram aku tak masuk takooottt gila dengar bunyi belon pecah. haha


ini sesi pertandingan karok. gila ah. kecik lagi dh karok. aku nak karokkk.lama dah tak karok. jum!


budak kat bawah nih nyanyi lagu BIDADARI. best gilak suara dia. siyes aku cakap. meremang bulu roma aku.



ni pulak aksi-aksi comel si cilik.. budak ni comel. aku nak amek gambar, dia malu. so, amik curik-curik. hehe




ni budak-budak kampung aku jugak. gedik nak suruh aku amik gambar dieorang. hehe. kat tengah tuh jiran aku. aku bagitau macam korang kenal je kan? hihihi


bunga kertas! tau tak? lawa kannn....??


eyh ni si cilik jugak ke? bukan. ni bakal mak budak. haha. 6 tahun lagi tau. kalau ada prince charming datang merisik ler. lambat lagi. saja je menggedik jugak. ni sebelum pergi tadi. mengantuk pun sempat jugak snap dalam kereta. huhu


lebih kurang pukul 6 tadi, mam besau dah selamat pergi maktab lagi. siap bawak beras, bilis, sambal, apa lagi entah. macam-macam dia plan ngan kawan-kawan dia. haha. nakal. jugak. and tadi jugak mam besau bagi hadiah sempena...err.entah. suka suka je. mam besau bagi gelang emas yang halus je. sweet sangat. rasa macam tangan baby je. opps..  aku tak suka sangat emas sebab aku nak emas putih. auuwww..demand you... ni kali pertama sejak besar gedabak ni ada gelang emas. hua hua hua. time baby ada je. tapi dah tak muat nak pakai. sebab...errr...tengok la tangan aku. montel je. haha


sekarang aku rasa nak tidur je nih. haih. eyh. kalau semalam aku buat entri paling panjang dalam sejarah, hari ni pulak aku buat entri bergambar paling banyak. hehe.. yelakan, aku tulis panjang-panjang semalam korang baca ke? takkk.. hehe...

tauuu...

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

18 Love Note (s):

aTan aHmad said...

LIKE page saya. Disini. Tq
Jadi FOLLOWER saya... Tq

ADe comel, ade malas, ade nakal.. hehehe

..hizamirahim.. said...

wah.
seronok layan budak2.
XD

Fakhrur Razi berkata said...

hahaha agk2nya aku masa kecik2 dulu comel mcm dorg ker eh
huahua

err baju tadika mmg mcm baju tdo ke eh?


ps: emas tulen ke tuh?

Puteri Iqa Izyan said...

@aTan aHmad oke :)

hehe.biase la.budak2.. :P

Puteri Iqa Izyan said...

@..hizamirahim.. tau xpe..
suke :D

Puteri Iqa Izyan said...

@Fakhrur Razi berkata tak. aku je comel mcm dieorg.hahaha

tulen lagi bermutu. haha

Fakhrur Razi berkata said...

baru tmbh ke caution tuh?
takutnya ak bce =.="
hak2

Puteri Iqa Izyan said...

@Fakhrur Razi berkata hua hua hua.ngeng ah kau nih.

asfz lily said...

meriah nya~

Heidi Shafiq said...

owh.. sok aku kene tolong wat persiapan konvo bdk tadika.. nk rase gak pengalaman mcm ko ni.. :)

Hellioz said...

xde uninvited events ka?

haha~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

meriah :)

SyerAgh said...

ada gaya nak jadi mak budak nie.. haha

Puteri Iqa Izyan said...

@asfz lily hehe.lyn budak2 sis.. beyse lah :)

Puteri Iqa Izyan said...

@Heidi Shafiq wahh...best tau..gudluck! :D

Puteri Iqa Izyan said...

@Hellioz hua hua hua.nape? nk join jgk ke? huhu

Puteri Iqa Izyan said...

@miss lolly a.k.a luvfareda huhu :P

Puteri Iqa Izyan said...

@SyerAgh one fine day... huhu

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan