11 November 2010

Cerita Kreatif


.Assalamualaikum.

biarkan header ini terpampang di sini. baca dulu cerita aku yang karut lagi mengarut. eyh. fakta tau!

Alkisahnya, aku baru je berjinak dalam dunia blog. tapi aku tak la sejinak kucing comel ni. tapi senyuman aku secomel  ini kan?

blog ni best. ada cerita seram. cerita lucu. cerita sedih. semualah kan. tapi aku paling suka bila part yang boleh buat aku senyum macam kambing kat bawah nih. tapi aku takla pakai braces sebab gigi aku dah susun elok-elok. kambing ni je kot masalah ngan gigi dia. haha.

nak jadi blogger bukan mudah. banyak rintangan yang aku harus lalui. korang pun sama kan? aku kena perli kat facebook ngan kawan-kawan aku. cait! ape aku kesah. bukan aku menyemak kat wall dieorang kan? nak jadi blogger hebat susah.. kadang-kadang kita di bawah, kadang-kadang kita di atas. bila di atas, jangan cepat lupa diri tau.

jadi blogger jangan riak. jangan sombong. bila ada yang susah kena lah saling tolong menolong walaupun itu blogger baru ke, blogger otai ke. bukan ke ringan sama dipikul, berat sama dijinjing? tengok, beruk ni pun pandai tolong makhluk yang tak sama spesies dengan dia. anda?

bagi aku, dunia blogger hebat. dapat ramai kawan. kadang-kadang aku rasa kawan blogger lebih jujur dari kawan depan mata. walaupun blogger ni alam maya je. tapi bila blogger baru dengan blogger otai bergabung, meletup! ah! macam lagu stacy ngan adam

macam mana korang cari idea nak merepek eyk? adakah time korang tengah melabur dalam toilet? haha. ataupun time nak nak tidur? ataupun macam si comel kat bawah nih? kalau aku, tambah item sikit lagik. makanan! haha. tapi disebabkan aku ni anak dara trang tang tang, kaki aku takla sampai ke atas. hilang keayuan aku nih. ayu ke? huhu. tak senonoh nih. korang jangan macam ni ye.

duduk sorang-sorang sambil tengok skrin sambil tengok blogger-blogger hebat. termenung kejap sebab terfikir bila la nak jadik macam dieorang ni kan? eyh. bila nak dapat BE nih?? see, gorilla pun dah termenung sendiri. 

sekian sahaja entri kreatif aku yang tak kreatif langsung. ngee~~ oh abang ketul-ketul, thank you very the chipsmore sebab suruh buat nih. hehe. tak la. aku sendiri nak join. nak join? sini jum =) 
vote la haku... hehehe

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

55 Love Note (s):

adrinaqamarina said...

kadang3 time kat dalam toilet pon dapat idea jugak. hahah. chehs.

gambar paling chumil part kucen tu, and paling kelakar, part beruk tu. hahah.

Puteri Iqa Izyan said...

@adrinaqamarina hehehe..tau xpe kan? tak timing betol2. hilang mood dlm toilet.huhu...

mmg pon.menawan gituhh.hehe

azzey said...

Puteri Iqa Izyan: kreatf! jd blogger mmg kena kreatif kan!

Puteri Iqa Izyan said...

@azzey ngee~~ mane ade. huhu

yup2,,jari blogger sume kreatif bile letak je atas keyboard :P

Linglung said...

gua selalu dapat ilham masa dalam jamban..serius tak tipu. tp gua sendiri xtau kenapa..

sembil9n said...

mak aih...ahahaha ....

http://sembil9n.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

Puteri Iqa Izyan said...

@Linglung yeah! inilah jawapan yang tepat! gua suke2.. hehe

*dah dua jawab nih.

Puteri Iqa Izyan said...

@sembil9n motif gelak? :D

cimOt said...

sangat setuju part jamban tuh!!time tengah meneran tuh tros terteran idea2 yg mcm2..hahaha

nur said...

kreatif tuh.. hmm
ALL IN ONE

FareedSairi said...

hohoho....nice :)

Cerita Kreatif
7 kemuliaan dalam 7 amalan
Jom Komen: keputusan survey Kitar Semula
Jom Undi Si Tukang Tulis dalam Nescafe Chill Lah Gig Contest

iyou said...

gudluccccckkkkk!!!! =)

Puteri Iqa Izyan said...

@cimOt weee.betul2..time2 tu lah ade idea.haha

Puteri Iqa Izyan said...

@nur hehe. =)

Puteri Iqa Izyan said...

@FareedSairi thanks =))

Puteri Iqa Izyan said...

@iyouthank you ;D

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

salam

gd luck.. :d

// klik sinie jom ke blog mimie azimask untuk entry baru :D ... //

Puteri Iqa Izyan said...

@miMiE aZiMaSK ^V^ thanks ;))

mush said...

gud luck...

eh...KLCC ada buat purple day...
ngOmel, ngumpat & mengata: Suria KLCC purple day

belalang hijau said...

dtg dr blog abg ben..
sungguh kreatif idea anda...

gud luck...

Puteri Iqa Izyan said...

@mushthank you ye =)

Puteri Iqa Izyan said...

@belalang hijau ngeh3..biasa jelah..
;))

thanks ;D

Noor Faezah Mazli said...

best2. layannnn. ahaha

..hizamirahim.. said...

hehe.
kdg2, takde idea dah.
=.=

Puteri Iqa Izyan said...

@Noor Faezah Mazli hehehe ;D

Puteri Iqa Izyan said...

@..hizamirahim.. blogger femes takpe.. hehe :p

haszuraidah ishak said...

heheheh..nice one..

rabiatul said...

g0od luck !! ^_^

KBSM said...

good luck, nanti baca yang saya pulak eik..

AiDa said...

Congrats dik..caya la..kreatif bangat ni..good luck k..:)

Puteri Iqa Izyan said...

@haszuraidah ishak hehe.thank you ;D

Puteri Iqa Izyan said...

@rabiatul thank you :D

Puteri Iqa Izyan said...

@KBSMwee...oke.no hal :)

Puteri Iqa Izyan said...

@AiDahehe.thank you sis.

ala.biasa je.rmai lg bgs2.. ;D

Encik Tikus said...

bersemangat gua baca

Puteri Iqa Izyan said...

@Encik Tikus bgs2..gua suke smgt lu. haha

Anna Boleyn said...

kreatif! good luck! :)

Anna Boleyn said...

kreatif! good luck iqa..! :)

Puteri Iqa Izyan said...

@Anna Boleyn weeee... thank you kak anna ;D

Miza Yusof said...

salam singgah. pertama kali singgah disini :)
good luck :)

eezance said...

salam kenal puteri~!

tq sudi dtg blog.. ;)

zacky ~786~ said...

sempoi2

Puteri Iqa Izyan said...

@Miza Yusof wee.thank you so much for coming ;)

Puteri Iqa Izyan said...

@eezance salam kenal jugak :)

no biggie :D

Puteri Iqa Izyan said...

@zacky ~786~ =))

Lelaki Ini said...

kreatif sgt2!

Puteri Iqa Izyan said...

@Lelaki Ini hehe.tadek la.biasa je :))

thank you ;D

LUKISAN PENA said...

salam kenal...
gudluck..

::Miss Pikon:: said...

gd luck! ;)

CekLa said...

jalan disini, jom undi CekLa dalam contest cerita kreatif BA!

Farah Justme said...

hehe kreatif jgk cite neh. gudlak ye! datang la bace n3 sy plak! :)

FareedSairi said...

Good Luck Tuan Puteri :)

Jom Undi Si Tukang Tulis dalam Cerita Kreatif oleh Ben Ashaari

nurayunni said...

entri terbaik :)

Hasrol Nizam said...

biar apa orang kata. yang penting kita teruksn niat baik kita nak blogging tu..insyaAllah kita mampu bertahan.. =)

yut said...

best apa blogging dr duk hadap fb letak status yang ak apa..nak beraklah,nak tidur lah...hahahahaha..2 bukan status aku status org lain..hua hua hua,...

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan