Skip to main content

Cerita Kreatif

biarkan header ini terpampang di sini. baca dulu cerita aku yang karut lagi mengarut. eyh. fakta tau!

Alkisahnya, aku baru je berjinak dalam dunia blog. tapi aku tak la sejinak kucing comel ni. tapi senyuman aku secomel  ini kan?

blog ni best. ada cerita seram. cerita lucu. cerita sedih. semualah kan. tapi aku paling suka bila part yang boleh buat aku senyum macam kambing kat bawah nih. tapi aku takla pakai braces sebab gigi aku dah susun elok-elok. kambing ni je kot masalah ngan gigi dia. haha.

nak jadi blogger bukan mudah. banyak rintangan yang aku harus lalui. korang pun sama kan? aku kena perli kat facebook ngan kawan-kawan aku. cait! ape aku kesah. bukan aku menyemak kat wall dieorang kan? nak jadi blogger hebat susah.. kadang-kadang kita di bawah, kadang-kadang kita di atas. bila di atas, jangan cepat lupa diri tau.

jadi blogger jangan riak. jangan sombong. bila ada yang susah kena lah saling tolong menolong walaupun itu blogger baru ke, blogger otai ke. bukan ke ringan sama dipikul, berat sama dijinjing? tengok, beruk ni pun pandai tolong makhluk yang tak sama spesies dengan dia. anda?

bagi aku, dunia blogger hebat. dapat ramai kawan. kadang-kadang aku rasa kawan blogger lebih jujur dari kawan depan mata. walaupun blogger ni alam maya je. tapi bila blogger baru dengan blogger otai bergabung, meletup! ah! macam lagu stacy ngan adam

macam mana korang cari idea nak merepek eyk? adakah time korang tengah melabur dalam toilet? haha. ataupun time nak nak tidur? ataupun macam si comel kat bawah nih? kalau aku, tambah item sikit lagik. makanan! haha. tapi disebabkan aku ni anak dara trang tang tang, kaki aku takla sampai ke atas. hilang keayuan aku nih. ayu ke? huhu. tak senonoh nih. korang jangan macam ni ye.

duduk sorang-sorang sambil tengok skrin sambil tengok blogger-blogger hebat. termenung kejap sebab terfikir bila la nak jadik macam dieorang ni kan? eyh. bila nak dapat BE nih?? see, gorilla pun dah termenung sendiri. 

sekian sahaja entri kreatif aku yang tak kreatif langsung. ngee~~ oh abang ketul-ketul, thank you very the chipsmore sebab suruh buat nih. hehe. tak la. aku sendiri nak join. nak join? sini jum =) 
vote la haku... hehehe

Comments

adrinaqamarina said…
kadang3 time kat dalam toilet pon dapat idea jugak. hahah. chehs.

gambar paling chumil part kucen tu, and paling kelakar, part beruk tu. hahah.
@adrinaqamarina hehehe..tau xpe kan? tak timing betol2. hilang mood dlm toilet.huhu...

mmg pon.menawan gituhh.hehe
azzey said…
Puteri Iqa Izyan: kreatf! jd blogger mmg kena kreatif kan!
@azzey ngee~~ mane ade. huhu

yup2,,jari blogger sume kreatif bile letak je atas keyboard :P
Linglung said…
gua selalu dapat ilham masa dalam jamban..serius tak tipu. tp gua sendiri xtau kenapa..
Mr. N said…
mak aih...ahahaha ....

http://sembil9n.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html
@Linglung yeah! inilah jawapan yang tepat! gua suke2.. hehe

*dah dua jawab nih.
cimOt said…
sangat setuju part jamban tuh!!time tengah meneran tuh tros terteran idea2 yg mcm2..hahaha
nur said…
kreatif tuh.. hmm
ALL IN ONE
iyou said…
gudluccccckkkkk!!!! =)
@cimOt weee.betul2..time2 tu lah ade idea.haha
mush said…
gud luck...

eh...KLCC ada buat purple day...
ngOmel, ngumpat & mengata: Suria KLCC purple day
dtg dr blog abg ben..
sungguh kreatif idea anda...

gud luck...
@belalang hijau ngeh3..biasa jelah..
;))

thanks ;D
Anonymous said…
best2. layannnn. ahaha
Hizami Li said…
hehe.
kdg2, takde idea dah.
=.=
@..hizamirahim.. blogger femes takpe.. hehe :p
cikpuanhady said…
heheheh..nice one..
Unknown said…
g0od luck !! ^_^
Nirzashah said…
good luck, nanti baca yang saya pulak eik..
AiDaRazali said…
Congrats dik..caya la..kreatif bangat ni..good luck k..:)
@AiDahehe.thank you sis.

ala.biasa je.rmai lg bgs2.. ;D
ENCIK TIKUS said…
bersemangat gua baca
@Encik Tikus bgs2..gua suke smgt lu. haha
Anna Boleyn said…
kreatif! good luck! :)
Anna Boleyn said…
kreatif! good luck iqa..! :)
@Anna Boleyn weeee... thank you kak anna ;D
Unknown said…
salam singgah. pertama kali singgah disini :)
good luck :)
izzanis said…
salam kenal puteri~!

tq sudi dtg blog.. ;)
@Miza Yusof wee.thank you so much for coming ;)
@eezance salam kenal jugak :)

no biggie :D
Anonymous said…
kreatif sgt2!
@Lelaki Ini hehe.tadek la.biasa je :))

thank you ;D
saljuhumairah said…
salam kenal...
gudluck..
CekLa said…
jalan disini, jom undi CekLa dalam contest cerita kreatif BA!
Farahiyah Jasmi said…
hehe kreatif jgk cite neh. gudlak ye! datang la bace n3 sy plak! :)
nurayunni said…
entri terbaik :)
Hasrol Nizam said…
biar apa orang kata. yang penting kita teruksn niat baik kita nak blogging tu..insyaAllah kita mampu bertahan.. =)
yut said…
best apa blogging dr duk hadap fb letak status yang ak apa..nak beraklah,nak tidur lah...hahahahaha..2 bukan status aku status org lain..hua hua hua,...

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…