21 November 2010

Cerita Kolej Mencari Pasangan Hidup


.Assalamualaikum.


bangun lewat lagi. tapi nasib baik mem besar tak mengamok. kalau tak, mampuih la haku. muahaha. bangun je pagi tadi terus aku teringat kolej lama aku. dulu, mula-mula aku masuk sini April 2008 kot. time tuh aku baru je lepas operate tangan aku. memang aku nangis tiap-tiap malah ah sebab sakit then homesick. ye ah. time sakit-sakit mesi nak ada dekta family kan. tapi aku jauh. err.jauh la jugak dalam 2 jam lebih dari rumah. jauh tau. sob sob sob.

mula-mula masuk sini aku sorang-sorang je, tadek kawan langsung. lagi la aku menangis kan. kebetulan time tuh kena kongsi bilik sebab tak cukup bilik lagi. bertambah-tambah la air mata aku. aku rasa kalau aku kumpul hari tuh, boleh la buat kolam air mata. kannn?

time orientasi paling seksa weh sebab dalam keadaan aku tak berapa pulih sepenuhnya aku terpaksa melalui hari-hari dengan orientasi yang macam hape tah! aku tau, tadek orang pun yang suka dengan minggu orientasi kan? ke ade? kalau ada, aku tabik springggg ah! 

apa? time untuk cari jodoh? haha. tadek maknanya. tapi kan, budak laki time nilah dieorg cari jodoh. tup tup lepas minggu orientasi kapel. muehehe. gatal ah korang nih. tapi kan, kolej nilah paling best dalam dunia sebab wireless ada, mewah, bilik besar, kafe macam-macam ada, lecturer pun terbaik ah.

sepanjang duk kat sini, banyak la pengalaman aku yang tak boleh lupa. kawan-kawan yang sangat sporting, tak macam kat universiti sekarang. masing-masing ada angin sendiri. kalau kat sini tak. semuanya buat sama-sama.



aku rindu kawan-kawan aku la.. korang rindu aku tak? aku versi kurus. comel tak? auww..gediks ah!

ini lah kolej aku. Kolej Mencari Pasangan Hidup! KMPh la der. kenapa macam tuh? kakak-kakak and abang-abang faci yang bagitau. muehehehe... kat mana agaknya abang faci yang aku admire tu eyk? oppps..

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

24 Love Note (s):

eqbalzack said...

kolej/universiti adalah platform terbaek utk cari jodoh...hehe

jihan said...

abg faci? oppsss

adrinaqamarina said...

rina pon kalau time orientasi mst admire abang fc, sekali tengok3 kapel dengan kakak fc la. adoi.


ouh iqa matriks pahang eh? baru tau

Puteri Iqa Izyan said...

@eqbalzack hahaha..abg eq! pandai ngjo neh.

Puteri Iqa Izyan said...

@jihan hehe :P

Puteri Iqa Izyan said...

@adrinaqamarina yup..duk sne dulu :P

tau xpe.kesian kite junior ni kan.. kakak faci rembat dulu.hahaha :P

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

PiKOk said...

ehehe. kolej adalah tmpt ramai org carik psngn hidup.. setuju sekali..

Puteri Iqa Izyan said...

@BLADE EDGE wkslm..
thanks 4 coming :D

Puteri Iqa Izyan said...

@PiKOk muahaha..tau xpe.tp x jumpe lgik nih. haha :P

KimiCnoL said...

time kt kolej ngn owang laen,kt u ngn owang laen ;)
http://kimicnol2203.blogspot.com

Anna Boleyn said...

haha matriks yerr.. biasalah semua kolej matriks pon diorang jadikan kolej utk cari paangan hidup siyes wooh ramai gile kapel masa ni. pdhl kenal baru bape lama je kot.

Puteri Iqa Izyan said...

@KimiCnoL hahaha.good idea. mmg cmtu pon :P

Puteri Iqa Izyan said...

@Anna Boleyn hahaha..tau xpe kak. haih.sng je kapel2 nih.. huhu

Un Phat Lee said...

tapi apsal lah gua tak dapat awek ni kt kolej dulu?grr

Weeda said...

iqa:

blade edge tu komen gitu je ke sume orang...

Puteri Iqa Izyan said...

@Un Phat Lee hahaha..sian lu.

Puteri Iqa Izyan said...

@Weeda hahaha.. bkpe? dop au r.rase mcm ye pnh mri dh dulu...

Tomato Gurl's Life said...

hehe..pandai2 je iqa bg nama sendirii kat kmph..

Puteri Iqa Izyan said...

@Tomato Gurl's Life haha.bkn iqa..
akak2 ngn abg faci bagitau.. hehe

Fakhrur Razi berkata said...

hahaha aku igt tuh mmg nama betul KMPH tadi

org xmerasa lagi masuk matrix mana tahu =.=

Puteri Iqa Izyan said...

@Fakhrur Razi berkata hahaha..kalau name betul habeh la..

nur said...

haha barutau kmph= klj mcari psgn hidup..
ALL IN ONE
redahsini

chemay said...

wahhh..
matrik chemay jugakk
:P

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan