29 November 2010

kriteria suami idaman aku...


.Assalamualaikum.

waaaa...aku dah nak kawen ke nih? eyh. tak la. cuma kegatalan nak kawen tuh je ada. opss. yelakn.sejak-sejak single mingle nih. promote diri nampak.. huhu. tak la. mengarut je aku nih. today aku nak menggatal miang keladi sikit. aku nak bagitau ciri-ciri suami idaman nih. gila gatal. eyh. tak salahkan. mana tau tiba-tiba sangkut ke. hak hak hak. kalau korang nak jadi suami idaman aku macam nih, isi la borang ye. borang masuk Tanjung Rambutan. muehehehe..

tak boleh ada blog
gila kau laki aku nak ada blog jugak? nanti kalau ketagih macam aku caner? sape nak layan aku lepas nih. woo.sedih. pastu lak kang tak pasal-pasal ada orang nak ngurat laki aku. err.kalau kawen dengan yang kacak macho bergaya la kan? tapi ada ke nak kat aku? hua hua hua. 

internet
laki aku kena pasang internet yang line laju gila. streamyx laju kan? muehehe. aku taknak berukbeng sebab beruk tuh memang ghupe beruk.eceh.padahal tengah gune beruk nih.line macam hape je. gua patah laju-laju baru tau. yang penting lagi kena ada wireless supaya aku boleh update blog aku kat mana ja. time nak tidur,time nak masak kat dapur, time tengah masukkan baju dalam mesin basuh,time rehat petang-petang

promote blog aku
dia jugak kena promote blog aku kat facebook dia ke, kat kawan-kawan dia ke. lepas tuh suruh klik iklan Nuffnang. senang kan? cepat sikit aku kayo. haha. nanti boleh la aku buat contest ke, giveaway ke untuk korang. kannn? nak tak? hehe

tak boleh marah aku
nak marah aku sebab gila blog? oi oi. tak boleh la. sebab aku dah jatuh cinta kat blog ni sebelum aku jatuh cinta kat kau lagi. walaupun blog aku tak bernyawa, tapi readers aku bernyawa. aku sayang readers aku. ghajin-ghajin la ye datang sini. hari hari wajib tau. keh keh keh. alasan ni macam releven sikit kannnn?

dslr
belikan aku dsrl. sebab nanti aku boleh tangkap gambar cantik-cantik then tempel kat dalam blog ni. lepas tuh eksyen berlagak bergaya menunjukkan aku ada dslr. ala, aku taip panjang-panjang kau nak ke baca? tak nak kan? sebab aku tak femes. kalau femes, kau sanggup baca dari mula-mula huruf sampai la huruf yang terakhir. ye dak?

ok. dah. lima dah cukup. bagi lebih-lebih kang korang cakap apa pulak. ngeh ngeh ngeh. agak-agak kalau macam ni ada tak yang sanggup jadi laki aku?

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

30 Love Note (s):

adrinaqamarina said...

rina nak yang ada blog sebab nanti nak dye dedicated kan post untuk rina. haha

usop said...

mak aiii semua bab internet jer... bab lain tak masuk ker... bab agama ker, hehehehehe...

cik helena said...

tang dslr tu perghhh nak satu bleh!miahaha

sarah-najwan said...

amboi cik iqa..sedang list syarat2 tu....

kalu akak pom nk yg internet tu..hahahaa..senang nk tenet..

Un Phat Lee said...

damn.gua terkeluar daripada senarai.haih.

Songo said...

bagus memeilih itu penting...demand pun penting gak

KAMIHIDUP said...

jodoh ada je di mana2...usaha doa tawwakal...

Puteri Iqa Izyan said...

@adrinaqamarina wahh.romantik nih.huhu

Puteri Iqa Izyan said...

@usophuhu.tu yg utama lah.

ni yg main2 punye..adeih..

Puteri Iqa Izyan said...

@cik helena jum3.. haha

Puteri Iqa Izyan said...

@sarah-najwan haha.men2 je nih kak.. bowas.. hehe :P

kan?internet tuh penting? hehe

Puteri Iqa Izyan said...

@Un Phat Lee haha.kau buat apa. tanak aku. haha

Puteri Iqa Izyan said...

@Songo haha.memahami betul :P

Puteri Iqa Izyan said...

@KAMIHIDUP insyaAllah..

ni main2 jelah.. :P

INCHIK PIPI PAU PANAS said...

waaa....cian aw kalo buat laki cam tu...
tak boleh ade blog-nnti lau ade org lak yang ngorat u camne?makan hati berulam jantung la husband u.

Kalo yg internet-kalo u nak die pasang streamyx,xmo kai berokband lain lah jadi nye..nanti die lak terberuk-beruk muke sposen tengok u online time nak tido..

promote blog-husband u xpyh keje besar2,keje tekan nuffnang je..dapt gaji gak tu..

tak bole marah-u pon xleh marah lau die carik spare part nnt.

Dslr- husband u confirm jadi kamera men an??

hehehe...jgn marah...senyum sikit....

Cikbelog said...

hahaha cemburu yea tak mau laki ada belog..hehehee ;)

Puteri Iqa Izyan said...

@INCHIK PIPI PAU PANAS 1)haha.takkan ade.sebab i tak cantek..hahaha

2)hahaha...mne ade.on9 ikut time.time nk tdo,mesti la sme2..hahaha

3)a'ah.ye gak kan? bgs idea tuh//haha

4)waaaa.tanakkkk..huhu

5)mestilah.cmraman tak bergaji.haha

hehe.tadek marah la :P

Puteri Iqa Izyan said...

@Cikbelog cemburu itu penting. kalau dapat laki yang kacak bergaya lahhh.. hehe

..hizamirahim.. said...

wah.
as a conclusion,
nak suami kaya la ni ?
XD

Eman said...

amboi yann, sume perihal relate ke blog jek. kawen dgn blog jek laaa ko weh.
AHAHHAAA!

Puteri Iqa Izyan said...

@..hizamirahim.. err.oppss..

kaya dengan budi bahasa, iman, taqwa.

tp kaya duit pon nk jugak.kalau tak nk bgi mkn apa anak dara org ni? huhuhu

Puteri Iqa Izyan said...

@Emanyeah! inilah jawapan yang di nanti nanti. haha

Anna Boleyn said...

heheheh ni semua pasal blog ni.. :p

alinac lover said...

hahaha...

bole la mcm tu

Puteri Iqa Izyan said...

@Anna Boleyn hehehe...:P

gila blog pny psl..

Puteri Iqa Izyan said...

@alinac lover hehehe...saje je :P

Zulfahmi Abidin said...

hahaha.lebeh kepada keperluan peribadi jer nie.nak2 tak boleh ade blog.aku tak setuju betul.^_^

Terkini:
1. Apelah Dosa Aku Dapat Kawan Macam Kau Nie
2. Besok Kau Dah Tua Kau Tahu Lah
3. Contest Makan Ayam

Puteri Iqa Izyan said...

@Zulfahmi Abidin hahahaha...lek ar.aku bukan nak kawen ngn kau. huahuahua

Rara Farah said...

weyh...kau nie demand betul...hahaha....meh2..umah aku ade stimiks...keh3....sile amek tag ye cik iqa....

Puteri Iqa Izyan said...

@Rara Farah biasalah. demand tuan puteri. haha..

kau memang suke ngetag je..huhu

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan