29 November 2010

Here We Go. It's Fairy Tales Time


.Assalamualaikum.

Today was a fairy tale
I wore a dress
You wore a dark gray t-shirt
You told me I was pretty when I looked like a mess
Today was a fairy tale

layan lagu Taylor Swift. lawa kan rambut dia? tapi hari tuh tengok dalam paper rambut dia dah lurus. takpelah.still cun malatops gituu kannn? mata dia cantik. bibir dia kecik pun cantik. muehehe. oi.bukan lessy la.  malam ni rasa nak cerita pasal cerita dongeng time kita kecik cinonet dulu. yelakan, budak budak memang sinonim dengan cerita dongeng kan? buat kita rasa di awang-awangan bagai mat jenin yang kuat berangan. huhu. here we gooo.....fairy tale stories...


snow white. aku rasa tadek orang tak suka tengok cite ni kan? siap ada berangan lagi nak jadi snow white. aku lah tuh. hi hi hi. aku suka tengok rambut dia. comel je. ingat lagi tak time Datuk Siti Nurhaliza kawen? malam live tuh dia pakai ala-ala snow white kan? perasan tak? tengoklah rambut dia. lawa gila lah dia malam tuh.


cinderella. si cantik manis cinderella yang selalu kena buli dengan mak dan dua orang kakak tirinya. kesian dia kan? jahat betul mak tiri ngan akak-akak tiri dia. ingat lagi malam dia bertukar jadi cantik tuh. wah.memang cantik lah.dulu time kecik ada jugak cerita ni tayang kat tv. tapi dalam versi manusia and orang putihhhh lerrr.. lawa kan? nak nak kasut kaca dia tuh..


rapunzel. here we go. as we know sekarang filem Rapunzel nih tengah tayang kat pawagam kan? ke tak lagi? muehehe..lupa lah.malas nak google. rambut panjang gila. suka tak? i wish i could have a long hair like her. baru la boleh masuk Guinness World Record. then, lepas tuh boleh la jadi femes. kot kot la kan. mana tau tiba-tiba Shaheizy Sam datang lamar aku ke.opss.. 


beauty and the beast. cite nih aku lupa la macam mana. yang aku tau kisah percintaan antar si cantik dan si hodoh. nama pon beauty and the beast kan. ngeng betul aku. huhu.. aku tengok cite ni sikit kali je(tatabahasa hancus) sebab entah lahhh..cite lain best lagi kot..


the frog prince. kisah seorang puteri yang bola emasnya jatuh dalam kolam dan disaat itulah muncul seekor katak yang datang membantu. ala-ala wonderpets. katak nilah yang tolong si puteri ni dan ghupenya katak ni adalah seorang putera raja yang kena sumpah. nak hilangkan sumpah tuh si puteri ni kena cium katak tuh. euuuww.kalau katak betul, haram aku tak cium. tapi kalau katak ghupe ini, cium hari-hari pun takpe. hua hua hua.


hansel and gretel. aku suka gila cite nih. sampai sekarang aku tak faham kenapa cerita nih tak ditayangkan balik. kisah si hansel dah si gretel yang berjalan-jalan then tersesat kat dalam hutan(yeke?hentam je) lepas tuh jumpa sebuah rumah coklat. di mana coklat tuh boleh makan. auuummm..yummy. kan best kalau ada macam nih? konpem lama-lama rumah aku tadek sebab aku hari-hari makan cokelat. dan mesti kena hurung dek semut.huhu. nak cite ni lagi... bestt...

ni cerita yang aku minat je. kalau korang pulak, cite apa? share la..hehe

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

10 Love Note (s):

Anna Boleyn said...

ohho..suka cite snow white!!! rindu ar nk tngk blk cte tu.

Miza Yusof said...

dulu masa kecik-kecik selalu baca buku cerita ni. selalu jugak berangan nak jadi princess. hehe :)

salam singgah. hai. thanks singgah blog miza. selamat berkenlan :)

Eman said...

minat gak red riding hood!
cte pasal beberapa babi yg mak dorang pegi mn ntah pastu ade serigala nk mkn dorang pun bess gak!

layannn~~

Rara Farah said...

the frog prince..agak2 ade kodok yg tukar jdik lelaki ensem x eh kalau aku cium..keh3

Puteri Iqa Izyan said...

@Anna Boleyn huhu.best kan kak anna? rindu jugak nk tgk :P

Puteri Iqa Izyan said...

@Miza Yusof hye miza :D

bkn kecik2 je.dah besau ni pon berangan jugak.. huhu

Puteri Iqa Izyan said...

@Emanhah.cite tuh. lupe tajuk die tadi.cume igt budak tuh pakai bju kaler merah je. huhu...

Puteri Iqa Izyan said...

@Rara Farah kodok? kau neh.. geli aku.haha..

tadek2.aku cium je jadik.haha

Fakhrur Razi berkata said...

citer beauty and the beast lah yg aku xboleh lupa
hahaha
aku suka gle citer tuh
sbb klakar sume utensils dia boleh bercakap

hansel and gretel aku xigt pun nama dia =.="
tapi tau yg depa kne culik ngn witch kan?

err ke salah cter ni hahaha

Puteri Iqa Izyan said...

@Fakhrur Razi berkata hoho.aku tak tgk byk kali la cite tuh.lupe dah caner. huhu..

hansel % gretel. a'ah.kne culik ngn witch. huhu

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan