26 November 2010

aku tak tau sape yang ajar sape skang nih?


.Assalamualaikum.

semalam kan mam besau dah balik dari maktab. wahh.balik hujung minggu la katakan. baru ibu aku tau macam mana rasaya jadi student macam aku. muahaha. gelak jahat. sebab kann..hari tuh time ibu tengah prepare barang-barang nak pergi maktab, ibu pening kepala sebab barang banyak sangat. tahu pun.. sempat jugak ibu perli diri sendri

ibu :  ish.patut la mu kene maroh sokmo bwk barang banyok-banyok. memang kene bawak banyok rupenye.. haha

aku gelak je time tuh. muahahaha..lepas ni ibu tak lah nak marah aku sangat sebab kalau time pergi kolej barang-barang aku penuh satu kereta. perempuan. biasalah.. hehe. bila ibu balik semalam nampak la muka dia penat gila sebab jauh jugak kot dari besut nak balik sini.

tapi still semangat nak cerita macam-macam kat aku. aku duk basuh pinggan mangkuk hayun, ibu duduk atas kabinet (kabinet aku kat bawah) sambil goyang-goyang kaki, sambil show off dia punye spec(baru tau rabun. muahaha). dengan gigihnya ibu aku cerita :

ade pensyarah tu dia bagi keluar lewat semalam. lepas tu ada salah sorang student tegur yang waktu rehat dah tiba. so, lecturer tuh pon bagitau la yang dia pun nak balik jugak. sebab nak sembahyang, nak mandi, nak makan dulu. lepas tu ibu aku pun bagi cadangan kat pensyarah tuh "hah.cik..cik balik la dulu ye.sembahyang, mandi,rehat..jangan risau budak-budak ni(padahal mak budak), biar saya yang handle". hua hua hua.selamber ibu aku. ish ish ish. mentang-mentang jadik ketua kelas.. haha.

ibu aku ni suke hati je. haha. ibu, sape yang ajar sape nih? hehehe... pape pon aku suka sangat tengok ibu aku sambung belajar. nampak dia happy sangat. =)

cerita kedua : 
petang tadi pulak aku ikut abah aku pergi siap-siapkan tempat untuk sukaneka budak-budak tadika esok. tapi aku bukan tolong sangat. tolong tengok.. muahaha.. yang penting first time aku guna DSLR. gila teruja dan jakun aku. hahaha..




erkk..ok tak kalau ikutkan first trial? aku nak dapat DSLR ngan duit Nuffnang. muahahaha. berangan oke. lepas tu jugak hari ni happy gila sangat sebab berjaya main-main dengan dua babies tau!





comel kan dieorang? siyes aku rasa geram gila. yang baju merah tuh lelaki. anak jiran aku. siyes dia sangat comel. siap makan kek yang aku buat lagi. muehehe..

yang baju biru baby girl. aku jumpa time pergi tolong abah aku tadi. bila la agaknya nak ada baby jugak eyk? oppss...

ehem ehem. mam besau kann..suruh buat dua biji kek lagi!! hehehe

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

5 Love Note (s):

Skype Crew said...

comeynyer baby tu..mcm skype..hehe..

Puteri Iqa Izyan said...

@Skype Crew err.silap bg komen eyk?


haha

alinac lover said...

@Puteri Iqa Izyan mak teruja ek p sambung belajar :)

hepi je mak kan~

Hanim Mahali said...

hahaha... angan2 yang bagus ... teringin jugak guna DSLR ...

Puteri Iqa Izyan said...

@Hanim Mahali hihi..smga kite sme2 dpt dslr one day! :D

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan