11 November 2010

Private Blog Kena Tarik Status Glitterati Ke?


.Assalamualaikum.


hari tuh kan aku ada bagitau yang status Glitterati aku akan dibagi balik lepas aku delete blog yang satu lagi tuh ataupun aku letak ads Nuffnang kat situ. ade beberapa bloggers yang tanya aku, kalau blog yang lain private kena tarik ke status Glitterati? sebenarnya macam ni...

blog yang satu lagi tuh lama jugak aku public kan, so aku ingat nak letak la ads dari Nuffnang. so, macam biasa la kan, sebelum letak ads dari Nuffnang tuh, kena la register blog dulu kat akaun Nuffnang kan? macam tulah aku buat. so, disebabkan aku dah tutup blog tu, pihak Nuffnang tak dapat nak kesan ads dieorang kat blog yang satu lagi. paham tak ni?

so, kesimpulannya sapa-sape yang ada private blog tuh kalau korang tak letak ads dari Nuffnang, tak payah la risau ok? sebab blog tuh kan kita tak daftar dalam akaun Nuffnang. so, Nuffnang takkan tarik balik status Glitterati tu. tapi kalau korang letak, better buang je kot. sebab aku dah kena! hehe. 

bagi blogger baru yang tertanya-tanya apa itu GLITTERATI?, tolong rajinkan jari anda untuk search kat google.boleh tak? aku pun tak paham sangat lagi. tak pun kat akaun Nuffnang tuh korang guna dalam Bahasa Melayu. aku guna Bahasa Melayu je sebab aku tak paham explanation Nuffnang yang berjela-jela panjang. huhu. yang aku paham sikit la kan kalau Glitterati ni banyak kelebihan. nak-nak kalau kita dapat Buffered Earning. lagi up-up duit tuh. tak paham jugak? google jelah.

so,dengan explanation aku yang tak seberapa ni aku harap korang dah faham ok? ini hanyalah dari pemahaman aku sahaja. kalau ada silap, tolong bagitau eyk. sebab aku pun tak paham sangat. ngeee..

weh. ni baru je habis paper MGT. fuyooo..soalan macam tuttt..hehe. petang kang nak pergi tengok rumah sewa lagik. haih. sem depan kena duduk rumah sewa beb. waaaa.. JIMAT? takmooo...



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

5 Love Note (s):

Rozuan Ismail said...

huhu..buffered earning cm ner eyk..leh explain sikit..dah baca tapi x faham gak..

Rozuan Ismail said...

p/s jom komen blog saya

zacky ~786~ said...

btol la.~ den pn xfhm..

Puteri Iqa Izyan said...

waaaa.sume tak paham.. huhuhu...

google jelah..ekekeke :p

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

nak buat-buat tak paham gak bleh dak?

hihi

LATEST N3:

RESULT UPSR DAH KELUAR, ADIK AKU DAPAT BERAPA?

NAK P MEKAH PON PAKAI BULU MATA PALSU

TUTORIAL CARA NAK ASINGKAN KOTAK KOMEN DAN CARA NAK BUANG WORD VERIFICATION

HIDUP DI KAMPUS: INDAH ATAU SEBALIKNYA?

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan