02 November 2010

Melayu Mudah Lupa


.Assalamualaikum.

ah! terupdate lagi
dush!
blog dan aku memang tak dapat nak dipisahkan lagi
arghhhh... tensen aku

semalam kan,aku study 4 jam woo
bangge tak? bangge aku weh
study akaun. memang senget otak aku

kul 1 pagi lebih la kan, aku masuk bilik
then, TER'rembat' biskut cicah ngan air teh o panas
hujan-hujan memang syok layan

aku rase bengang sikit la kan
sikit je
bukan aku nak maki hamun ke apa ke
bukan jugak nak menjatuhkan orang

dulu, aku ada kenal ngan sorang budak ni la kan..
kiteorg ramai-ramai kenal kat satu group kat fb
lepas tu, ade satu kes di mana kekasih hati die ni marah kat aku ngan pompuan-pompuan dan jugak lelaki-lelaki kat dalam grup tuh
memang terbaik la kan aku ngan pompuan lain kene maki hamun
pelacur, jual badan, entah pape lagi la...
tu sume sebab kiteorg keluar ramai-ramai pergi karok!!
aku malas la nak cite lebih-lebih kan..

lepas tu aku ngan kawan-kawan lain nih still berkawan je ngan awek die tuh
tapi pelik jugak la sebab kadang-kadang kat fb die ade, kadang tadek
macam main block-block gituh la agaknye...

baru-baru ni, aku pasan die dah block aku kat fb
hape ke jadahnya la block aku
tapi aku tadek la kesah sangat kan
sebab bukan aku kenal sangat pun die tuh
setakat kawan-kawan biasa je

die pun bloggers
dulu,masa die tau aku ni ade blog jugak
banyak jugak la yang die duk tanya aku itu ini
aku pun share la takat yang aku tau kan?
tolong kawan sendiri apa salahnya kan?

tapi lama-lama aku dah tak nampak lagi die kat bloglist aku
aku cari-cari jugak
then, tadi kat shoutbox ade la yang tegur-tegur aku
macam biasa,aku lawat la blog die balik kan?
lepas tu, aku duk belek-belek blog ni, aku nampak la nama kawan aku nih
then,aku bukak page die
aku tinggal pesan aku kat shoutbox
sebab aku dah lama tak nampak die
memang la pelik jugak kan?

lepas tu aku try jadik followers die balik
tapi..demn!
die block aku jugak
haih. tak paham aku
kenapa la duk block-block
aku rase aku tadek la kenal sangat die
i mean tadek la rapat gile-gile kan
tapi untuk tujuan apa die block?
takkan sebab hal lama lagi?
kalau pasal lama tu lagi, tak tau la aku nak cakap apa
senang-senang je kan lupe kawan?
walaupun followers kau dah ramai dari aku
aku tadek la heran sangat
cuma, boleh aku classify kau ni macam lupe jasa keringat aku yang tak berapa nak hengat ni kan?
entah la..aku pun heran kenapa manusia ni cepat sangat lupe

benar kata Dr M, melayu mudah lupa!!

baru naik sikit, tapi....
urghhh!!

kalau la die ade terbaca post ni kan..kalau la kan..err..bace ke?
aku cuma nak  mintak maaf jelah
pesan aku,jangan cepat lupa kawan, lupa diri

xoxo




terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

12 Love Note (s):

surihati_ku said...

hai puteri..
ciannya kamu...sabar2 mmg adat berkawan ada jer lagu tuh..tapi tak smeua org ada bersikap sebegitu kanss???

biarlah dia nak bubuh blok batu tele byk mana pun yang penting kamu tak ggu dia lagi sudahlah..

anggaplah kamu dg dia zero-zero..untuk apa kita gaduh sb bukannya mendatangkan kebaikan..malah hati kita sendri sakit adalah..

jika suri andai suri ada bt salah suri mintak maaf jer.nak terima ke tidak.nak kawn ke tidak tu terpulanglah sebab tu hak dia. urusan kita utk bernbaik semula pada dia dha selesai takat tu jerkan..laian hal2 kita berserah pada Tuhan..

Kita pelru ingat kita hdup kat dunia ni bukan sorag malah ramai..kita jangan buruk sangka pada orang.walaupun org tu memburukkan kita dari blkg kita dan sbgnya.. biarknalah..

puteri laluilah kehidupan ini seperti hari2 biasa.tak mau benci2 org..

kata org khdupan mesti hapy..klu suram terus cepatan tua dong hee..

dah23x puteri dah nak exam jangan dok poning-poningkan kepala yah...

take easy =)hOneY

Weeda said...

sape-sape? haha...

oi oi...study2 jangan duk belogg je...

cBk said...

hahaha..sapew wat gtu ke mg..meh aku wi uppercut tumbukan tomoi aku nih..hahaha

Syafrizal said...

kalau saya dah malas nak layan dah
buat tak tau je
life goes on..
yang penting apa perlu kita buat dari sekarang untuk ubah masa depan kita..
ini sebagai dugaan dan mematangkan awak

Anna Boleyn said...

adey..memang 'bermasalah' lah budak tu. tak pasal2 je nak block orang pape ntah.

Tomato Gurl's Life said...

ade jugak camni..biar je la dia..iqa punye blog cun+menarik..so biar la dia..kalau dia xnak kawan nhan iqa..iqa kwn je ngan cik tom..hihi

Puteri Iqa Izyan said...

@surihati_ku betul2 suri.pnjg betul explain tuh.. hehe thank you yep ;)

Puteri Iqa Izyan said...

@Weeda nnt nk ltk link.hahahaha..

ish3..belog duk pgl ekpom.haha

Puteri Iqa Izyan said...

@cBk mu r.hahaha

Puteri Iqa Izyan said...

@Syafrizal yup.mungkin ni ujian spya sy lebih matang! haha ;D

Puteri Iqa Izyan said...

@Anna Boleyn tau xpe kak.ade jgk perangai cmni..

Puteri Iqa Izyan said...

@Tomato Gurl's Life yeay!! kwn ngn cik tom. pasni kn ne tau tbe2 jd suke mkn tomatp lak. leh ade kulit cntik cam cik tom.haha :p

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan